夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

同老公拍拖連結婚都5年幾,有一個未讀幼稚園既小朋友。我番既工唔駛通宵但都要on shift 既,所以weekend有時都要番工,或者要下午至夜晚番工。老公近呢一年黎其實無咩大轉變,唔會太遲放工,又無話約左朋友出街,我係屋企個時佢都會stay係屋企或者同我地出去行一行。但係態度同行為上明顯覺得佢有變,以前佢出街可能都會拖住我,有時都會攬下,得閒會2個人出街食飯同行下街,但近幾個月都無,連訓覺都訓到好開。之前我都有check佢電話,whatsapp同來電個啲又無咩有古怪既人同古怪既對話,所以都無為意,又少check左佢電話。而佢不嬲都無用開social app,所以無facebook, ig個啲account既。
但係天意要你發現,真係點天衣無縫都會發現到。近排我唔覺意發現,原來佢偷偷開左個fb account用messenger同一個女人傾計,原來佢地一齊左成年,會趁我番工個時或者平日番工請假出街去玩。因為每次都會uninstall,睇唔出佢有用過呢個app,係上次佢唔記得clear playstore download紀錄我先發覺到。
我好震驚,佢真係好滴水不漏,完全發覺唔到佢有咩異樣,但原來已經有第2個一年禁耐。
我而家唔知點,我接受唔到,好想離婚。大家點睇?

男爵府

anniesakam 發表於 19-10-17 15:44
同老公拍拖連結婚都5年幾,有一個未讀幼稚園既小朋友。我番既工唔駛通宵但都要on shift 既,所以weekend有 ...

我唔敢建議你點做,只想講自己經歷

四年前,跟你一樣,天網恢恢疏而不漏,前夫遲咗delete一個call log,輾轉給我發現原來他有外遇兩年

知道後,翌日,我主動提出離婚,即日分居

大宅

淨係出去玩?有無發生肉體關係?

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

同老公拍拖連結婚都5年幾,有一個未讀幼稚園既小朋友。我番既工唔駛通宵但都要on shift 既,所以weekend有 ...
點解唔同佢談下先下一步

大宅

只要個天整定要比你知,你係點刀會知,我曾經刀係咁

子爵府

我諗佢都有一半等天意給妳知道的, 如果唔係, 唔會唔拖手, 訓得好開依D, 咁有啟事性的動作, 或者已經無愛了, 但又唔想直接比妳知, 等緊天意.

大宅

你有無同佢攤牌?

複式洋房

回覆 lsf612 的帖子

禁當然有

複式洋房

回覆 kaumi 的帖子

當然未諗緊點做

男爵府

回覆樓主:

有小朋友如果無佢你係咪照顧到?如果你想清楚都係決定離婚就安排好先同佢攤牌

複式洋房

回覆 PTMCYS 的帖子

但而家知道左,我都唔知可以點我估佢可能等緊我開口講離婚,但我又唔知應唔應該離

複式洋房

回覆 Yee_ng 的帖子

我同我外家都有能力照顧個B不過其實佢都算睇住阿B,都會教佢同陪佢玩

子爵府

回覆 anniesakam 的帖子

你先向C6問清楚件事

男爵府

anniesakam 發表於 19-10-17 17:15
回覆 PTMCYS 的帖子

但而家知道左,我都唔知可以點我估佢可能等緊我開口講離婚,但我又唔知應唔應該離
你問佢想點先,你自己又想唔想卑次機會佢?傾下,BB細都需要父愛,一年應該未算好深感情,不過正值甜蜜時乜都唔記得唔放在眼裡,熱情過咗就會知哀,睇佢自己決心行邊個方向卑佢自己揀,你再決定
簡簡單單,開開心心!

複式洋房

回覆 Money媽 的帖子

問就攤牌架啦啵

複式洋房

回覆 KAVEN 的帖子

我都唔知我以前係覺得一次不忠百次不用
但好似狠唔下心腸禁

大宅

會唔會只係普通出去玩?即係無sex

應該照實同佢傾,問清楚先再下決定

翡翠宮

PTMCYS 發表於 19-10-17 17:00
我諗佢都有一半等天意給妳知道的, 如果唔係, 唔會唔拖手, 訓得好開依D, 咁有啟事性的動作, 或者已經無愛了 ...

呢D係個心唔係度既下意識動作
放左感情出去就會咁
好難搞係呢D
叫雞反而唔會咁

男爵府

anniesakam 發表於 19-10-17 18:07
回覆 KAVEN 的帖子

我都唔知我以前係覺得一次不忠百次不用

係因為重愛佢,所以先未死心,自己冷靜想清楚先好攤牌

大宅

回覆樓主:

攤牌都唔洗旨意佢會認。而家要諗嘅係你能不能原諒並重新開始,及仍會相信嗎?

首頁

尾頁

跳至