自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

本身我係中意用deliverox多D,所以我公司同事就夾錢買左個月費Plan
但自從foodpandX出左個鄭嘉穎優惠之後,Deliveox就慢左好多
你地覺得會唔會係因此Foodpandx果邊多D單,所以D車手過哂去賺錢呢?

大宅

我初初係用開deliverxx,但之後foodpandx成日有優惠,又易到最低消費,所以轉左用佢,都準時送到。

禁止訪問

男爵府

choming 發表於 19-10-17 16:37
本身我係中意用deliverox多D,所以我公司同事就夾錢買左個月費Plan
但自從foodpandX出左個鄭嘉穎優惠之後, ...

冇哦!除protest 果D時間
我油尖旺區,好準時,我又買$98月費,基本上一個月5 次已經平左,有時一次叫2-3 間,已經抵晒

wcpcelia    發表於 19-10-18 09:59

大宅

從來都係差!話說有次幫公司order雪糕下午茶,果度成50杯,佢分開兩架車送,本身預計20-30分鐘到,點知第一架車成40分鐘先到,呢個都算!但第二架車係再過左40分鐘先到(不同司機!)

大宅

期間我打去跟我地公司個acc個sales,佢話幫我跟,然後打返黎話「舖頭話雪糕無晒」,我話「咩野話?雪糕無晒?咁你仲接我order?」佢話係司機已拎走晒的雪糕(表達能力有問題)我話「咁你問左你第二個司機未?」佢答:「未。」我話「你係咪應該問司機去左邊,而唔係問舖頭呢?」然後佢話再幫我跟,直到40分鐘之後雪糕黎左,都無個電話/email follow up返。本身諗住開開心心成班同事食,但最後要分批食,重點係老闆果幾杯第二批先到
仲有兩次都好差經驗,所以只會幫襯foodpanda

禁止訪問

大宅

再重點係,其實間雪糕店只係步行10分鐘就到,唔明點解要成個半鐘先送到,無理由我買你服務,最後要我自己行去拎

複式洋房

回覆樓主:

呢間野係垃圾,上次幾個同事叫餐,車手失蹤,重點係打上去投訴完全hea覆,成班冇枉管

男爵府

sweetieji 發表於 19-10-18 02:00
呢間野係垃圾,上次幾個同事叫餐,車手失蹤,重點係打上去投訴完全hea覆,成班冇枉管
...
Deliverox本身唔係咁架
佢而家愈做愈差

子爵府

sweetieji 發表於 19-10-18 02:00
...

我上星期又係咁,佢話搵唔到個車手,搵另一個人送來,但中10分鐘即到,送食物黎既係一個屋村肥EE,咁都冇問題嘅,最有問題嘅係,佢話:「樓下有人叫我攞上黎」

嘩....呢句說話相當有嫌疑

男爵府

Mrs9588 發表於 19-10-18 16:19
我上星期又係咁,佢話搵唔到個車手,搵另一個人送來,但中10分鐘即到,送食物黎既係一個屋村肥EE,咁都冇 ...
樓下有人叫我攞上黎
即係想點....

子爵府

choming 發表於 19-10-18 16:27
樓下有人叫我攞上黎
即係想點....

係囉...
好彩佢話係「樓下」,如佢話「下面」有人叫我攞上黎,我真係唔敢食咁

男爵府

Mrs9588 發表於 19-10-18 16:30
係囉...
好彩佢話係「樓下」,如佢話「下面」有人叫我攞上黎,我真係唔敢食咁
...
哈哈,真係呀
D記呢排真係......

琥珀宮

回覆樓主:

以前依度話熊貓農過d記

複式洋房

Mrs9588 發表於 19-10-18 16:19
我上星期又係咁,佢話搵唔到個車手,搵另一個人送來,但中10分鐘即到,送食物黎既係一個屋村肥EE,咁都冇 ...

笑到我死,咁都得呀? 真係完全離曬大譜, 即係去到樓下順手叫個街坊拎上去

男爵府

tansyneko 發表於 19-10-18 16:58
以前依度話熊貓農過d記
我覺得熊貓已經超越左D記

男爵府

sweetieji 發表於 19-10-20 17:39
笑到我死,咁都得呀? 真係完全離曬大譜, 即係去到樓下順手叫個街坊拎上去
...
個屋村肥EE心諗.......

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

尋晚去食飯, 果間餐廳我一坐底就見有袋d外賣, 到左我食完碟炒個人先去攞, 起碼都廿分鐘, 我估係可能啲送貨員問題
lunch另一間餐廳(又係d字外賣)見啲阿叉一入舖頭就追有未, 一有就即走

男爵府

TMC3012 發表於 19-10-21 11:07
尋晚去食飯, 果間餐廳我一坐底就見有袋d外賣, 到左我食完碟炒個人先去攞, 起碼都廿分鐘, 我估係可能啲 ...
可能係D記同餐廳簽左唔知咩
所以D餐廳先整佢地先

首頁

尾頁

跳至