夫婦情感

跳至
del  

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

tszyin1015 發表於 19-10-18 21:15
佢自己試過wtsapps我媽咪問佢可唔可以今個禮拜唔入黎,但我媽咪無理到,照入左黎,我可以點呢?我唔忍心去 ...

男爵府

咁多人都係一面倒話樓主有問題~但係樓主都好似聽唔入耳咁~呢類人真係好恐怖~佢仲話第時個女大咗都想成日痴住個女~我真係戥佢個女慘

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

mingmama 發表於 19-10-18 21:37
咁多人都係一面倒話樓主有問題~但係樓主都好似聽唔入耳咁~呢類人真係好恐怖~佢仲話第時個女大咗都想成日 ...

大宅

mingmama 發表於 19-10-18 21:37
咁多人都係一面倒話樓主有問題~但係樓主都好似聽唔入耳咁~呢類人真係好恐怖~佢仲話第時個女大咗都想成日 ...

我睇到佢話要成日見到個女,其實咪又係同佢話奶奶成日打俾佢問幾時返一樣,即係又講一套做一套,樓主想見邊個就要成日見,但佢奶奶問樓主同老公幾時返就覺得奶奶唔識做,根本就兩把尺,樓主呀媽每星期上黎,就算佢老公已經叫左佢唔好黎,都仲要上,你老公就唔可以覺得你媽唔識做既?奶奶唔會上黎你屋企,就話你奶奶唔想星期一至日見你地一家四口?即你媽做乜都啱,你奶奶做同一樣嘢就點都唔啱,好雙重標準囉

樓主最大問題係自我得好緊要,仲要小事化大,諗埋一邊,一定要跟你自己套標準,叫你媽上少啲黎就話要忘記你屋企人,係咪誇張得太緊要?

男爵府

甘你咪安排同c6 去下澳門離開香港囉,或者趁依家洒店平同c6 帶埋個女去酒店家庭樂,你阿媽都無乎啦!你再唔正視,兩公婆個心越走越遠。

大宅

佢自己試過wtsapps我媽咪問佢可唔可以今個禮拜唔入黎,但我媽咪無理到,照入左黎,我可以點呢?我唔忍心去 ...

你阿媽都幾唔識做.....你老公開到口佢都唔理, 你又由得佢,
今次你老公氹返你, 但你都要正視問題, 唔可以老奉,
如果唔係到有一日你老公頂唔順爆都係你自己一手做成

男爵府

ncp 發表於 19-10-18 21:59
甘你咪安排同c6 去下澳門離開香港囉,或者趁依家洒店平同c6 帶埋個女去酒店家庭樂,你阿媽都無乎啦!你再唔 ...

我覺得樓主一定唔會咁安排囉~如果佢會咁做~佢先生就唔會月經post投訴佢啦

大宅

fafaryry 發表於 19-10-18 21:55

我睇到佢話要成日見到個女,其實咪又係同佢話奶奶成日打 ...

我99係想叫我地盡快湊返d小朋友..唔係想見我老公..

男爵府

vdici 發表於 19-10-18 22:11
你阿媽都幾唔識做.....你老公開到口佢都唔理, 你又由得佢,
今次你老公氹返你, 但你都要正視問題, 唔可以 ...

根本可以預見樓主將來就好似佢媽咪咁樣~成日痴住個女~要個女成日陪佢

大宅

ncp 發表於 19-10-18 21:59
甘你咪安排同c6 去下澳門離開香港囉,或者趁依家洒店平同c6 帶埋個女去酒店家庭樂,你阿媽都無乎啦!你再唔 ...

早排有去過其他地方,媽咪係無入黎

大宅

多謝各位提醒

翡翠宮

你奶奶係絕對正常人

翡翠宮

tszyin1015 發表於 19-10-18 20:49
打擾各位,我明白你哋所講,我老公都氹返我(emoji)(emoji)(emoji)(emoji)麻煩你哋了...
...

氹番你吾代表你啱
亦吾代表以後永遠都會氹

男爵府

回覆 mini1204 的帖子

同意,樓主好好珍惜,你老公似對你好好,你阿媽真唔識做,唔通氣超老土,你本人都係,你老公讓左步,都唔好得過且過又當冇事發生照舊,講真個個星期咁過嚟,頂唔順係正常,你真係同你阿媽傾下,你堅持唔改,可以預見你嘅婚姻唔放長久,如果因為你阿媽最後走到婚姻破裂,你阿媽於心何忍,到時三婆孫日日攬住日日見?阿媽係好緊要,但最終陪你到老嘅唔係你阿媽,你成日將老公放喺最後位置,有一日佢遇到啱Channel的好易飛走

大宅

beebee67890 發表於 19-10-19 10:46
回覆 mini1204 的帖子

同意,樓主好好珍惜,你老公似對你好好,你阿媽真唔識做,唔通氣超老土,你本人都係 ...

其實樓主真係好幸福,老公由始至終都對佢好咁就佢,奶奶又唔會痴住個仔,成日阻住家庭樂,可惜樓主唔識珍惜,亦唔願意聆聽老公既訴求,仲覺得老公每個月嘈一次好煩,佢嘈係好正常,因為由呢個post都睇得出,九成九都覺得老公好慘,樓主好有問題,但樓主都仲係度堅持己見

冇錯,家人係要重視,但老公都係好重要既家人,剩係度諗呀媽唔開心,但老公已經唔開心左咁耐,唔可以搵到三方滿意既方案?仲有,咩父母冇得揀,另一半可以揀過,聽到呢句真係離得婚,但你老公仲可以氹你,你老公真係萬中無一,請樓主真係為呢句話同你老公道歉,真係好傷害對方既說話囉。

公爵府

邊有咁唔通氣架

首頁

尾頁

跳至