時政擂台

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

https://matters.news/@daisy/2019年香港自殺資料統計-zdpuB2x8H18ArSf91nownn7UpJi9mCnRFbd4kzRBK1sUarGPy

「自殺個案一月有64宗、二月新年以為是開心日子竟然有82宗、三月截至現時為止有67宗」

其實每個月都有咁多自殺個案,媒體之前唔報導,依家要大事宣揚自殺個案?

附件: 你需要登錄才可以下載或查看附件。沒有帳號?註冊

水晶宮

熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

AngelFung1988 發表於 19-10-18 11:23
https://matters.news/@daisy/2019年香港自殺資料統計-zdpuB2x8H18ArSf91nownn7UpJi9mCnRFbd4kzRBK1sUarGPy ...

大家都懂的

侯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

搞咁多嘢咪都係得一個目的,直接話所有衰嘢都係警察做啦!

伯爵府

2018復活節勳章

AngelFung1988 發表於 19-10-18 11:23
https://matters.news/@daisy/2019年香港自殺資料統計-zdpuB2x8H18ArSf91nownn7UpJi9mCnRFbd4kzRBK1sUarGPy ...
政治是骯髒的 ~ 別有用心 、用心險惡!講完

侯爵府

要谷勇士必有錢/毒/女,
4個月狂野過後,可能清醒了,過不了自已

複式洋房

曱甴睇完d數字可能會話:
原來黑警一直都有殺咁多人

複式洋房

咪膠 發表於 19-10-18 12:36
曱甴睇完d數字可能會話:
原來黑警一直都有殺咁多人

係喔!可能更加瘋癲

大宅

可能會梗多,好多年青人之前暴動未諗到後果,現在要面對法律制裁面對家人朋友,無法面對現實...一走了之

大宅

回覆樓主:

係,仲未計因為呢排經濟倒退,生意/生計受影響嗰班人呢,個社會愁雲慘霧,充滿仇恨,冇情緒病都屈到有情緒病啦,本身有情緒病而不自知嘅,咪會頂唔順做極端行為囉

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

前日都有一個理大女學生係西環跳海自殺,不過被在海旁既人救起咗,死唔去,所以無得被利用作為政治工具炒作!

其實專家就曾經呼籲傳媒唔好報導自殺詳細消息,唔好炒作渲染自殺情節,以免造成自殺傳染效應,呢個係保持正面情緒既維穩措施。作為全港最大電視台TVB,亦本住負起社會既責任,而盡量避免大肆報導自殺個案!

但依家黑衣人就不斷尋找自殺屍體,大吃人血饅頭,目的就係為了誅死政府既最後防線警方,以為咁就可以繼續保持 "光復香港、時代革命" 既抗爭熱度!無恥無良既死黑衣人!

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

黃c:邊有可能咁多人自殺,肯定全部都係被自殺架。佢地屋企人一定俾人賄賂左

男爵府

其實香港每日平均都有兩人左右死於自殺, 我係睇返立場以前既文章講

問題係黃人不斷消費死者, 例如彥霖咁, 但其實到目前為止, 有冇咩疑點係賴到落警察到?

珍珠宮

2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

已經前後有5,6個自殺死者既家屬迫於無奈澄清,但都被死黑衣人抹黑為假家屬,被警方收買既家屬!面對呢型有精神病既黑衣人,真係無語問蒼天!

首頁

尾頁

跳至