自由報料

跳至

首頁

尾頁

別墅

18/10至21/10,雪印2、3、4號奶粉全線超市買兩罐八折

岩岩開始咋,晏晝睇左轉,惠康、萬寧、屈臣氏都有得賣
要買奶粉既jm快d去入手啦

bigbiglee    發表於 19-10-21 16:57
lan55    發表於 19-10-19 04:05
Cheuk2012    發表於 19-10-18 23:38

大宅

多謝分享

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

thx

別墅

雪印

琥珀宮

回覆 eddiecsm 的帖子

謝謝分享

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

虎到金來勳章

回覆樓主:

謝謝分享

複式洋房

有冇睇清楚生產日期丫... 我中左伏生產曰期係2018 年7 月生產的... 出產已經超過15 個月

伯爵府

牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 大廚勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

迪迪1119 發表於 19-10-22 04:32

有冇睇清楚生產日期丫... 我中左伏生產曰期係2018 年7 月生產的... 出產已經超過15 ...

如果覺得係試用期前飲唔晒,有保留張收據既話,可以要求退款。

複式洋房

回覆 Valais 的帖子

我有單、未開打電話去買嗰度CS ...佢哋竟然話有單產品冇問題係不可退換丫!嬲到我一個點... 原先買都係之前登記會員送左罐300 克,我俾我BB 飲,見到冇嘜特別先諗住買貨裝,又見send 優惠通知2 罐8 折...點知就咁樣... 完全失去信心... 嗰兩罐奶粉仲大過我個BB 丫...嗰兩罐奶粉生產左成15 個月,我BB都冇咁大!之後同時亦打左雪印睇下可唔可以幫到我... 好可惜得到答案又係產品冇問題、亦未到期... 之後我就覺得佢哋做2 罐8 折根本搵人清舊貨.. 如果SMS 寫明食用期限較短的時間我會考慮清楚買唔買... 但唔係囉...佢哋(生產商+零售商)俾我感覺完全係以後唔會再幫襯... 唔會再俾我BB 飲這牌子了...

大宅

迪迪1119 發表於 19-10-22 04:32

有冇睇清楚生產日期丫... 我中左伏生產曰期係2018 年7 月生產的... 出產已經超過15 ...

請問生產日期寫係邊度?
因在罐底只見到最佳食用日期

複式洋房

回覆樓主:

奶粉又唔係鮮奶唔會講求"新鮮", 未過食用日期就ok啦,買個時超市阿姐都講明奶粉無得退換仲show個日期俾我睇清楚先買

複式洋房

flyercx 發表於 19-10-24 08:58
奶粉又唔係鮮奶唔會講求"新鮮", 未過食用日期就ok啦,買個時超市阿姐都講明奶粉無得退換仲show個日期俾我睇 ...

冇錯 其實好多奶粉都寫到明 最佳食用日期前食,唔放心既話 可以有權唔買 但我個人覺得完全冇問題 因為事實奶粉真係未到期

複式洋房

回覆 1902BB 的帖子

係喇我都覺得自己有要求架..因為緊張自己BB丫嘛... 每個人接受程度都唔同... 我BB一日食2 餐奶+3 餐固 ... 食用期限得8-9 個月我係接受唔到就接受唔到... 我講出黎係想提醒各位啫... 介意勿睇... 如果買嘅時候個收銀員有俾日期睇的話... 一定唔會買...完....

複式洋房

回覆 ck1121 的帖子

第一行BEST BEFORE...之後第二行數目字就係...
例如我中伏嗰2 罐260718,即係2018 年7 月26 曰生產

複式洋房

回覆 flyercx 的帖子

多謝您提醒丫...
係喇我都覺得自己有要求架..因為緊張自己BB丫嘛... 每個人接受程度都唔同... 我BB一日食2 餐奶+3 餐固 ... 食用期限得8-9 個月我係接受唔到就接受唔到... 我講出黎係想提醒各位啫... 介意勿睇... 如果買嘅時候個收銀員有俾日期睇的話... 一定唔會買...完....

首頁

尾頁

跳至