懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

kakakawong 發表於 19-10-18 18:46
想知大家生BB痛咗幾耐? 人哋話第一胎係痛D

我覺得每次都係痛,唔覺得邊胎痛d,邊胎無咁痛! 但生到第三胎,先識點樣用笑氣!而識用係真係唔痛!我比較好彩,3次順產都好快好快!3個鐘,5個鐘同1個鐘搞掂、最辛苦就梗係5個鐘果次啦!

子爵府

2019新春慶豚圓

Happybabyhbb 發表於 19-10-20 20:34
我覺得每次都係痛,唔覺得邊胎痛d,邊胎無咁痛! 但生到第三胎,先識點樣用笑氣!而識用係真係唔痛!我比 ...

請問笑氣可以點用先有止痛效果?

大宅

回覆 Happybabyhbb 的帖子

跟樓上同問

子爵府

Conybrownbb 發表於 19-10-20 22:05
請問笑氣可以點用先有止痛效果?

醫生姑娘叫我痛就聞,我第一胎係真係微痛(頂得順嘅痛,靠呼吸都捱過嘅痛)唔聞!結果到頂唔順先吸係完全無用!

第二胎,姑娘㩒住個氣,我直情每個呼吸都係聞氣,於是最痛時訓左成個鐘! 係迷迷糊糊睡著,直到開曬,生得先拎開個氣!

第三胎,一入院已經直入產房,一拎起個氣就吸,當然姑娘提醒要鼻入口出,慢深長!今次我一feel到痛就慢吸,就算頂得順嘅痛都吸!! 因為d氣需要時間上腦,到勁痛先吸係慢左,d氣未到已經痛緊甚至痛完!我有次試過要答姑娘問題遲左少少吸,d痛黎緊但要答埋姑娘,果下就止唔到痛,硬食。吸得對係令你好似好迷迷糊糊,但隱若聽到周圍發生咩事

子爵府

Happybabyhbb 發表於 19-10-21 11:30
醫生姑娘叫我痛就聞,我第一胎係真係微痛(頂得順嘅痛,靠呼吸都捱過嘅痛)唔聞!結果到頂唔順先吸係完全 ...

迷迷糊糊到好眼訓,就放低個氣,呼吸番d新鮮空氣,準備下一次嘅痛!記住focus係個呼吸到!

禁止訪問

禁止訪問

禁止訪問

子爵府

kakakawong 發表於 19-10-21 11:44
吸完簡單係升仙咁.. 個人好wing

我都同我老公講d人吸毒可能都係吸到咁嘅境界 因為都係大腦受藥物影響!

禁止訪問

子爵府

2019新春慶豚圓

Happybabyhbb 發表於 19-10-21 11:30
醫生姑娘叫我痛就聞,我第一胎係真係微痛(頂得順嘅痛,靠呼吸都捱過嘅痛)唔聞!結果到頂唔順先吸係完全 ...

好詳細嘅分享 3胎都係順產,佩服

別墅

littlekite1 發表於 19-10-18 20:21
剛生完三個月,痛左32 個鐘先生到...

比你再生會唔會揀開刀?

別墅

JS0331 發表於 19-10-21 14:34
比你再生會唔會揀開刀?

我生嗰刻覺得下胎一定要開刀
但坐完月後又覺得其實順產復原真係快好多

子爵府

Conybrownbb 發表於 19-10-21 14:33
好詳細嘅分享 3胎都係順產,佩服

順產的話,捱過陣痛一生左其實好爽! 我係一生完,六個鐘後姑娘make sure我落床唔會暈,去到洗手間尿尿夠量,就已經自由活動!第二三胎直情即刻埋身餵bb,上奶都快!加油!最緊要聽醫生姑娘話!

子爵府

2019新春慶豚圓

Happybabyhbb 發表於 19-10-21 15:34
順產的話,捱過陣痛一生左其實好爽! 我係一生完,六個鐘後姑娘make sure我落床唔會暈,去到洗手間尿尿夠 ...

勇敢的媽媽

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊