自由講場

跳至

首頁
12345...8

尾頁

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

奶奶話,女人唔識煮飯=唔識做人老婆。

珍珠宮

JaneJaneT 發表於 19-10-18 21:28

佢在吋你?你唔識煮飯咩?

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好彩我老爺無話過我,佢鍾意煮飯,我煮佢唔高興。

男爵府

Jasmine-4711 發表於 19-10-18 21:32
佢在吋你?你唔識煮飯咩?
我識煮飯,但無煮過飯比奶奶食,
如果一起食,多數出街食

侯爵府

2019新春慶豚圓

你識唔識做人老婆,叫佢問佢仔,唔到佢下判斷。

侯爵府

2019新春慶豚圓

完全唔識煮飯?即係基本嘅蒸肉餅、炒菜、煎雞翼都唔識??唔通要餐餐出街食??
紅麈幻象,一生營營役役,參不透四大皆空。 俗世紛擾,半生浮浮沉沉,倒不如兩袖清風。

伯爵府

回覆樓主:

.

大宅

回覆樓主:

呢個年代重講呢D.....
我識好多媽媽的老公煮飯好叻,老婆負責洗切。

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋

答佢:唔識做愛先係

bopomofo2405    發表於 19-10-19 11:32
good_pig    發表於 19-10-18 22:48
你若盛開, 蝴蝶便來!

侯爵府

你同佢講:
唔識煮飯嘅女人係最幸福嘅女人,因為唔識煮=唔使煮
希望一家人每日開開心心返工(返學)去, 平平安安放工(放學)來!
全世界可以睇小佢,但佢亞媽我一定唔可以!
以平常心對待無常事~~~試問有多少人能做到呢!?

侯爵府

2019新春慶豚圓

Mrs.Luckycat 發表於 19-10-18 21:37
完全唔識煮飯?即係基本嘅蒸肉餅、炒菜、煎雞翼都唔識??唔通要餐餐出街食??
...

甘其實醃都好講技巧同份量。我自己都係吾識煮亦好憎煮,一向都係老公煮同買餸,又如何?老公識咪得囉,咩叫吾識煮就吾係好老婆,甘個老公要老婆反工幫手又係吾係好老公呢?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 好媽媽勳章

睇吓結婚幾耐時間,初期也無咩所謂,日子耐咗就唔樂觀,

之不過這句台詞由99或者姑拉講就⋯⋯一定係死罪,

侯爵府

2019新春慶豚圓

mom06 發表於 19-10-18 21:39
呢個年代重講呢D.....
我識好多媽媽的老公煮飯好叻,老婆負責洗切。
...

我老公負責買餸煮飯,我負責洗,我老公煮飯年資只係一年,但係有天份又中意煮,真係好味過我百倍,之後我老公就日日煮了

超級版主

2019勳章 2019新春慶豚圓 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 夏天玩到顛

咁識煮飯就fulfill晒老婆條件?
咁男嘅廚師咪適合......

子爵府

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

咁妳問返佢,點樣先叫做識煮飯呀?

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

咁佢個仔搵錢唔夠,你要返工幫補家計,咁佢個仔係咪都唔識做人老公?

佢個仔係佢教養長大,你嫁過嚟仲要返工,放工要煮飯,捱得咁辛苦,佢個仔唔識做人老公,咁係咪即係佢唔係一個好奶奶?

你奶奶

複式洋房

回覆樓主:

我奶奶都係d人面前話我老公娶左個唔識煮飯嘅老婆,因為佢煮飯好叻,所以覺得我唔煮好唔啱。

複式洋房

回覆樓主:

唔係唔識做老婆。但係識煮飯,係一定會加分

男爵府

回覆樓主:

識唔識煮,見人見智……

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

JaneJaneT 發表於 19-10-18 21:35
我識煮飯,但無煮過飯比奶奶食,
如果一起食,多數出街食

我都冇煮過,佢有次要求來我家打邊爐。
佢反而覺得識煲湯緊要啲,好彩一早識
月光很美麗☺

首頁
12345...8

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊