自由講場

跳至

首頁

尾頁

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

今日傍晚我哋揸車經過丹拿道,對面線塞緊車,而我哋大約駛到丹拿花園停車場入口,對面線塞車所以停哂,突然之間係對面兩架車嘅中間,有個工人推住一架BB車就咁沖出嚟!對面線司機已經響horn, 我老公即刻剎車,仲有一兩吋我哋就撞到BB車!而個工人因為仲喺後邊無望,佢仲繼續向前推!嚇到我背脊都標晒汗!如果撞到個BB我呢一世都唔安樂!
希望你哋如果有工人嘅話,又俾佢自己一個推BB落街,一定要教佢唔可以喺車中間咁樣穿插!對面線啲車係正常車速行駛架!
真係嚇到我命都冇........

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

上次有個阿爸,抱住個幼稚園女女返學,就係咁捐出黎
我坐果間小巴差d撞到佢,個司機用左一連串流利粗口剷到個老豆上天花板

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

Charlotte_mom 發表於 19-10-18 22:55
上次有個阿爸,抱住個幼稚園女女返學,就係咁捐出黎
我坐果間小巴差d撞到佢,個司機用左一連串流利粗口剷到 ...

我當期時都好嬲呀,個工人自己唔會有事架,因為佢喺後邊,但架BB車就首當其衝!好在我老公煞得切啫。

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

麟媽媽 發表於 19-10-18 22:58
我當期時都好嬲呀,個工人自己唔會有事架,因為佢喺後邊,但架BB車就首當其衝!好在我老公煞得切啫。:ange ...

不要從別人的嘴裡去認識我

王國長老

畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 王國長老 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

我當期時都好嬲呀,個工人自己唔會有事架,因為佢喺後邊,但架BB車就首當其衝!好在我老公煞得切啫。:ange ...

真係唔識死

侯爵府

牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

其實好多人都係咁……
我自己一定係我個頭"吉"出去睇下先,唔會推車出去先!

琥珀宮

回覆樓主:

珍珠宮

回覆樓主:

真係唔得佢死, 咁過馬路

伯爵府

我見過有d工人接放學,幾個小朋友係馬路亂跑,嗰到多缐行車,我見到一額汗.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

hiragana 發表於 19-10-18 23:18
真係唔得佢死, 咁過馬路

我諗BB嘅父母都唔知佢個工人咁樣囉!大吉利是出事,殺咗個工人都冇用啦!

珍珠宮

2018復活節勳章

回覆樓主:

我都試過一次。
個女人突然喺路邊泊停咗嘅大貨車中間標出嚟 ,佢係想衝過馬路好快一野就推架bb車出嚟,完全無睇車, 好在我老公收得切油 嚇到我成個人標冷汗

wcpcelia    發表於 19-10-20 10:35

首頁

尾頁

跳至