嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

洋房

早排因爲做完一個小手術,所以買了滴雞精補補身,但飲了四五次後發現爆暗瘡,仲去便便難去咗,我估應該太燥,但因為做完小手術,覺得個人好虛弱,又虛不受補,結果經朋友介紹下揾到哩隻豚滴精,我連續飲了三天,覺得夜晚好瞓左,第二日瞓醒又無咁攰,之後連續飲了一星期,去便便慢慢已經回復番日日有得去,而且面色真係好咗,仲無再爆瘡,最重要係行直路,上樓梯都唔再氣促!
我試過囡囡腸胃炎,加入白粥俾囡囡食,到好番後每日俾佢飲,飲足一星期,好彩塊包包面仲保留到
大家有興趣真係要試下!好過自己燉肉汁,而家啲豬肉太貴了!

2019新春慶豚圓

回覆 amyelise 的帖子

Hi amyelise , 手術後需要補充蛋白質幫助傷口愈合,滴雞精/豚滴精/燉肉汁主要營養成份為蛋白質,每個人體質都唔同,適量飲用都OK,媽媽搵到合適自己營養補充劑好好呀,唔建議太依賴,係天然新鮮多元化食材度吸收全面營養係最長遠方法呀。

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

洋房

[email protected] 發表於 19-10-23 12:58
Hi amyelise , 手術後需要補充蛋白質幫助傷口愈合,滴雞精/豚滴精/燉肉汁主要營養 ...

多謝您!始終又要番工,又要照顧小朋友,加上因爲早排有豬瘟,攪到而家啲豬肉咁貴,飲哩個仲抵過自己燉!(emoji)

2019新春慶豚圓

amyelise 發表於 19-10-23 18:29
多謝您!始終又要番工,又要照顧小朋友,加上因爲早排有豬瘟,攪到而家啲豬肉咁貴,飲哩個仲抵過自己燉!( ...

唔好客氣,媽媽好精打細算 多飲水和每日2-30分鐘適量運動,對增強免疫力好有幫助架。有冇每日同囡囡一齊做運動習慣?

NUTRICIA多年來一直專注BB首1000日營養研究,因為BB的健康是我們的動力。
讓我陪伴你在BB的成長路上,作出最好的營養選擇,帶動寶寶健康成長。

複式洋房

可否告知咩牌子同邊度買?

洋房

libbytsang 發表於 19-10-24 12:55

豚酷-豚滴精
士多同HKTVMALL 有得賣

洋房

libbytsang 發表於 19-10-24 12:55

豚酷-豚滴精
士多同HKTVMALL 有得賣

洋房

[email protected] 發表於 19-10-24 12:55
唔好客氣,媽媽好精打細算 多飲水和每日2-30分鐘適量運動,對增強免疫力好有幫助架。有冇每日同囡 ...

我想塭親子瑜珈,你有無好介紹?

2019新春慶豚圓

amyelise 發表於 19-10-31 21:16
我想塭親子瑜珈,你有無好介紹?

媽媽想同囡囡一齊玩親子瑜珈好好呀 留意下康樂及文化事務署有沒有舉辦合適課程或的免費活動,可以參考以下資料: https://www.lcsd.gov.hk/clpss/tc/search/culture/DetailForm.do?id=116406

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊