自由講場

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

虎到金來勳章

搵吾到條鎖匙星期四出完街返用過,星期五冇出過街今日發覺吾見左我只想要返個鎖匙扣22年前係東京Hello Kitty land 買既我好鐘意.
謝天謝地比番我吾該
仔女知我吾開心都有幫我搵但搵唔到老公只係到鬧鬧鬧,我更加吾開心.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

hhmum 發表於 19-10-20 01:01
搵吾到條鎖匙星期四出完街返用過,星期五冇出過街今日發覺吾見左我只想要返個鎖匙扣22年前係東京Hell ...

瞓醒再搵
不要從別人的嘴裡去認識我

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

係咪換左手袋?

最後邊個用?

通常唔搵會自己出現,你想搵佢時就反轉間屋都唔見

子爵府

回覆樓主:

可能會無端端自己走返出黎架。
你星期四用過,返屋企時唔見即一定仲响屋企啦。
我都試過有朝返工先發現唔見鎖匙,以為自己之前插著條匙就入屋,胆心左成日,後來响枕頭邊揾返

伯爵府

hhmum 發表於 19-10-20 01:01
搵吾到條鎖匙星期四出完街返用過,星期五冇出過街今日發覺吾見左我只想要返個鎖匙扣22年前係東京Hell ...

諗o下對上個次幾時見到佢

伯爵府

虎到金來勳章

條匙係我自己用,最後用係星期四冇換過手袋,星期五冇出街星期六發現吾見,我都知一定係屋企但真係搵唔到
在我的字典裡,只有歡樂而沒有憂愁,小人們做什麼都影響唔到我  

伯爵府

虎到金來勳章

條匙係我自己用既佢哋個個都有鎖匙,最後用係星期四冇換過手袋,星期五冇出過街星期六發覺吾見.
我知一定會係屋企但真係搵唔到

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

hhmum 發表於 19-10-20 09:36
條匙係我自己用,最後用係星期四冇換過手袋,星期五冇出街星期六發現吾見,我都知一定係屋企但真係搵唔到:b ...

冷靜下先
用完後,放過邊到?會不會手袋入面有布位穿左攝左入去?當日著過嘅衫褲裙有無內袋?手袋擺放位置嘅周圍?

伯爵府

虎到金來勳章

Angelice-BeBe 發表於 19-10-20 09:40
冷靜下先
用完後,放過邊到?會不會手袋入面有布位穿左攝左入去?當日著過嘅衫褲裙有無內袋?手袋擺放位置 ...

用完一定放入手袋已攞晒手袋d野出來搵,個女又幫我睇過手袋.我從來吾會放鎖匙係衫褲到但都已搵過,放手袋附近又搵過我仔連廚房都幫我搵埋.

珊瑚宮

即係仲響屋企啦!實搵倒嘅!

大宅

係咪放埋入機洗衫一齊洗埋?我媽成日連褲連錢連鎖是一齊洗,收衫都唔知,直到下次著返件衫先知

珊瑚宮

hhmum 發表於 19-10-20 09:54
用完一定放入手袋已攞晒手袋d野出來搵,個女又幫我睇過手袋.我從來吾會放鎖匙係衫褲到但都已搵過,放手袋 ...

喺咪響牆邊位 跌左出黎唔知呀

珊瑚宮

hhmum 發表於 19-10-20 09:39
條匙係我自己用既佢哋個個都有鎖匙,最後用係星期四冇換過手袋,星期五冇出過街星期六發覺吾見.
我知一定會 ...

唔會插左鎖匙窿冇拎返出呀 因為我之前試過

翡翠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

hhmum 發表於 19-10-20 09:36
條匙係我自己用,最後用係星期四冇換過手袋,星期五冇出街星期六發現吾見,我都知一定係屋企但真係搵唔到:b ...

手袋有冇「內理」?
如果有,有可能「內理」穿左,跌左入手袋和「內理」中間。

翡翠宮

2024年龍年勳章 牛年勳章

慢慢搵,最後出現地點係屋企,一定會搵番

琥珀宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

即係仲係屋企!冷靜!

侯爵府

2024年龍年勳章

放心啦一定係屋企嘅話...一定搵得返..
起碼冇跌咗先啦....唔好唔開心

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

一定會搵番

大宅

回覆樓主:

去雪柜搵吓, 我真係試過.搵番.....

珍珠宮

通常唔揾唔理,吾見左嘅嘢先會蒲頭

首頁

尾頁

跳至