自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

唔一定要結婚組織家庭,但有男朋友好d,生活無咁單一。

水晶宮

回覆樓主:

好多舊同學,三十中都單身

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

時代唔同左, 女人未必鍾意結婚生仔, 生活得開心更緊要

子爵府

回覆樓主:

我已過30,未婚
覺得自己好老,不再青春,
唔平穿短褲,覺得自己無希望
阿婆feel
雖然都仲有化妝買衫,但都覺得顯老

點解你哋講到身邊單身嘅人仲有好多??
可能我識嘅人少啦
我以前啲朋友真係結晒婚
fb 無論熟唔熟嘅人都好啦,全部都係老公老婆bb

wcpcelia    發表於 19-10-21 09:50

子爵府

回覆樓主:

(續上)
得閒同我去街嘅都只係較年青未婚同事
所以我成日都覺得一個
近年開始有孤單嘅感覺(以前我是好鍾意自己一個)
開始驚自己唔識講嘢(例如講一件事嘅發生經過)和嚟識同人相處(其實2個人應該點一齊行街?2人去餐廳應該點坐?)

同埋,覺得嫁唔出嘅人會被“其”視
雖然自己仲未到咁嘅年紀
但例如a 同事有某啲差行為(例如成日鬧人),
就會有人問佢係咪未結婚呀
總之單身被人感覺好負面

琥珀宮

畀面勳章

vkm2014 發表於 19-10-20 13:39
30歲女人角度係仲好靚包括皮膚身型,但男人角度係中女,40歲女人就已好老,好似我睇梁詠琪仲係靚,但從男 ...

男女角度大不同

大宅

回覆樓主:

有個舊同事,外表ok,識佢時27已經冇拍拖幾年,到依家30,仲係冇拖拍。因為性格比較公主,而且生活圈子窄,眼角又高。其實佢自己都知自己問題,但就係改唔到。。。我覺得單身冇乜問題,最緊要自己開心。唔好因為覺得一定要結婚而結婚,同埋自己有經濟能力。

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章

hebesiu 發表於 19-10-20 08:07
利申 : 我當年 30歲時仍然 10 下10下 .

自己年齡>30,咪覺得30仲好young;
自己年齡<30,就覺得30已大年紀,熟女。
通常都係咁。
Nothing is prefect in this world. We all are perfectly imperfect.

子爵府

男爵府

回覆樓主:

我公司大把over50歲都未嫁……你駛嘜驚啊

翡翠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 趣教勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

李露眉 發表於 19-10-20 00:47
好多舊同學,三十中都單身

一樣,佢哋性格多數係被動嗰種,即係讀書時都係同女仔玩嗰d,要佢哋在網上或現實世界主動識男仔應該好難

男爵府

147741 發表於 19-10-20 15:32
(續上)
得閒同我去街嘅都只係較年青未婚同事
所以我成日都覺得一個

認同

子爵府

回覆 mandychan1611 的帖子

你公司多老姑婆同樓主有乜關係?

大宅

回覆樓主:

其實心態係好緊要嘅,我有個已經年過半百嘅女性朋友,仍然非常期待談戀愛,話要搵個富二代男朋友喎!咁我都覺得係好事嚟嘅,起碼佢心態積極,況且世事無絕對,可能真係畀佢搵到個如意郎君呢!

男爵府

hebesiu 發表於 19-10-20 08:07

5好宁愿單身

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

hebesiu 發表於 19-10-19 21:07

隨緣啦...

大宅

每個人人生都不一樣,所追求的生活又不同。無須要規劃化每個人人生一定要結婚及生仔,結左婚,生左仔一定幸福到老?特別呢個年代,自私,不負責任的人太多,好多人都有外遇;現在的世界,又是否適宜有下一代?人只可活一次,諗下自己想要咩,愛自己,開心最緊要。

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

baby0525 發表於 19-10-20 12:15
其實心態係好緊要嘅,我有個已經年過半百嘅女性朋友,仍然非常期待談戀愛,話要搵個富二代男朋友喎!咁我都 ...

但有D仲以為會有韓劇果D王子呢

離婚NO, 肥NO, 頭髮少NO, 細過自己又NO....咁冇咁多架啦

珍珠宮

15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 BB防敏心得分享勳章 笑得好勳章 Poo得好勳章 HiPP勳章(1)

識得有個女人而家37歲都仲係單身

佢係之前一直都無拍過拖

初戀都冇

佢條件又唔係好仲左揀右揀

寶石宮

amyamy123 發表於 19-10-20 12:25
識得有個女人而家37歲都仲係單身

佢係之前一直都無拍過拖

呢D唔會覺得問題響自己度架

首頁

尾頁

跳至