時政擂台

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

好怕 d 千年公務員 , 說話老土 行動慢十拍 又自以為是

大宅

熱愛潛水 發表於 19-10-20 15:19
希望唔好過多陣真係又鬆口。。。堅唔想佢再跪啦。。。唔通我地又要學黃絲出黎遊行? ...

如果係咁, 我會出嚟遊行, 因為公義已死

男爵府

貓狗褓姆 畀面勳章

求求有識之士幫忙組織表達,唔怕一萬,至怕萬一
真係好傷心自己既家比佢咁樣玩法

珍珠宮

apple~y 發表於 19-10-20 14:46
其實我覺得有呀爺把關,唔會林鄭想跪就跪,都要呀爺覺得ok先得

或者係CY FB留言提議攪“反對獨立調查委員會 ...
我又咁睇, 如果係獨立調查委員會, 仲要係只查警察我就一定反對。 不過, 我聽咗林鄭喺講清講楚度話先喺機制內既監警會調查721, 831, 新屋嶺覊留所呢幾單嘢, 我諗深一層又覺得可以考慮。

呢幾個月曱甴一直靠無中生有屈警察, 又對外國越描越黑, 叫受害人出嚟報警, 它們又話唔信警方, 攞住幾呢單嘢搞破壞, 搞靈堂日拜夜拜, 日日抹黑警方。 倒不如趁機一次過出報告交代呢幾單嘢既來龍去脈,要連721曱甴事先張揚要去元朗搞鄉親, 有垃圾會議員帶住挑釁,同一時間有幾多報警電話佔線打唔通。 831就講點解警方到場, 曱甴換衫,。 新屋嶺覊留所警方搜查程序等。

出公開報告交代事件, 走晒程序話巳聽取咗意見調查, 外國亦可睇相關報告。 以最近15歲女生自殺被攞嚟屈警方, 即使媽媽出嚟澄清曱甴仍繼續屈警方, 它們只信它們認為既事, 所以機制內調查咗曱甴一定唔接受係可以預期既。 到時同9月林鄭正式撤回逃犯(修訂)條例一樣, 曱甴唔接受繼續搞破壞, 又有新訴求, 又一證明曱甴只係揾藉口搞破壞。 到最後出解放軍/武警徹底平亂又少一個落人口實既障礙。

宜家英國, 西班牙, 智利都學曱甴,亦好可能好快燒返去老美, 話唔定解放軍/武警未出, 呢啲國家地區巳經出咗防暴警察, 國民警衛軍, 軍隊鎮壓。 而香港係有聽意見, 走程序調查謠傳, 將來西方國家指責中國出解放軍/武警平亂都多一樣嘢反指西方國家。

別墅

Augflower 發表於 19-10-20 15:32
如果係咁, 我會出嚟遊行, 因為公義已死

從來未行過,但如果真係咁搞法,我會好認真考慮出黎行(雖然真係唔想。。。思想掙扎

男爵府

我支持警察,心疼警察,只求警察平安,其他的吾知講咩好

禁止訪問

大宅

maisy-lee 發表於 19-10-20 14:42
更加對唔住警隊,尤其受傷警員

同意!其實佢一早應該去探吓被割頸嘅警察,但佢或警察一哥都冇咁做!人哋比命博受傷,不是要你的嘉許,只是盡忠職守做好自己份工! 但上述兩位人仕呢?香港有事次次龜縮去咗邊?做咗D嘜呢?

我只係一個小市民,我家人、朋友都冇做警察,但都看不過眼

大宅

kingjer 發表於 19-10-20 16:22
同你一樣,我唔會再叫警察加油,唔想佢哋受傷,真係唔值得為一班不懂珍惜嘅人賣命呀....
...

係!我都開始有同感!反正香港都已踏入萬劫不復之境。政府放軟手腳,由得警察佢哋守而冇任何支援!真係唔洗加油,再努力都係徒然!真心想警察他們自己平安就得了 !

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

hiabara 發表於 19-10-20 14:02
她的心根本就是黃的,林鄭遺臭萬年.

x 2

大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

alima 發表於 19-10-20 14:27
原本作為女性係好支持佢,但現在好憎佢,覺得佢係終極黃C

同感,正毒娥

侯爵府

Happy8861 發表於 19-10-20 16:22
同意!其實佢一早應該去探吓被割頸嘅警察,但佢或警察一哥都冇咁做!人哋比命博受傷,不是要你的嘉許,只 ...

冇睇成個節目,只係頭先食午飯時睇新聞,見佢部分剪輯講話, 啖飯真係梗唔落!對佢嘅軟弱再次失望。

子爵府

maisy-lee 發表於 19-10-20 14:42
更加對唔住警隊,尤其受傷警員

佢一早已經對唔住

大宅

ICbaby 發表於 19-10-20 16:31
同感,正毒娥

佢真係好成功令藍、黄、綠嘅人都厭惡佢,真係前冇古人,後冇來者!

侯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 Xmas吸收勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

Happy8861 發表於 19-10-20 16:34
佢真係好成功令藍、黄、綠嘅人都厭惡佢,真係前冇古人,後冇來者!

唔怪得薯條叔叔話佢係撕裂2.0

伯爵府

hiabara 發表於 19-10-20 14:02
她的心根本就是黃的,林鄭遺臭萬年.

公爵府

lovelovesing 發表於 19-10-20 15:01
回覆 apple~y 的帖子

認同!大家去cy度留言,反對只對警察設獨立調查小組,要調查肯定要全部一齊查。

唔知點解,我明明add咗cy個fb,但冇得留言,冇留言個制,咁點算?

伯爵府

自由自在228 發表於 19-10-20 16:33
佢一早已經對唔住

侯爵府

tutik 發表於 19-10-20 16:32
冇睇成個節目,只係頭先食午飯時睇新聞,見佢部分剪輯講話, 啖飯真係梗唔落!對佢嘅軟弱再次失望。
...

我唔覺得佢係軟弱!!
隻毒娥係口蜜腹劍!!

公爵府

RelaxHippo 發表於 19-10-20 15:37
我又咁睇, 如果係獨立調查委員會, 仲要係只查警察我就一定反對。 不過, 我聽咗林鄭喺講清講楚度話先喺機 ...

如果班人咁理智,用你講嘅方法當然冇問題啦,但如果整咗個報告,啲人又唔接受,於是暴力又再升級,咁又點呢?

首頁

尾頁

跳至