自由講場

跳至
Del  

首頁

尾頁

水晶宮

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆 littlefunpig 的帖子

very sad

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

asusual 發表於 19-10-21 21:20

我都覺得對父母好痴線 點解會帶個女去睇 我睇返2B 的確冇 ...

真係痴線,咁dark嘅戲小朋友睇得明咩?我帶兩個12同13歲去睇,佢地都話悶,細果個叫走,我原本都想起身,但大果個話睇埋啦,唔好嘥戲飛錢,最後半個鐘節奏快咗,細個睇完話好驚小丑,不過兩個都話世界係唔公平,Arthur盡力做好人,但好多嘢無奈,但不足以為佢做壞人做籍口,犯法就係犯法。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

子爵府

睇完,覺得唔適合現在的香港人睇
但都係一個反思
呢個世界,不是有理由就可以犯錯
所以社會需要法治去規管,法律的精神就是,啱就啱,錯就係錯

水晶宮

rose-mag 發表於 19-10-21 23:35
有少少,不過唔算好多,反而冷暴力仲恐怖

我唔敢去睇

男爵府

Teaorcoffee 發表於 19-10-20 14:35
你哋睇完有咩感受?

我睇完好sad ,同埋好適合成日話想移民既人,睇下真實既外國世界

侯爵府

好好睇
好sad

水晶宮

2024年龍年勳章 牛年勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 大廚勳章

rose-mag 發表於 19-10-21 23:42
真係痴線,咁dark嘅戲小朋友睇得明咩?我帶兩個12同13歲去睇,佢地都話悶,細果個叫走,我原本都想起身, ...

版主,我剛睇左,請問葛咸城既背景實際係美國邊個城市?好舊好污漕既感覺

公爵府

Moppyhaha 發表於 19-10-20 17:46
我睇嗰場完塲個時有人叫口號...

妖!痴線!乜都要拉埋啲口號嚟講!(我鬧黑衣,唔係話你呀)

公爵府

nanananana 發表於 19-10-21 23:55
睇完,覺得唔適合現在的香港人睇
但都係一個反思
呢個世界,不是有理由就可以犯錯

我未睇,但我非常同意你所講!就是世界不完美才需要法治保障大多數群體,而法治最重要嘅精神就是係啱就啱、係錯就錯!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 有「營」勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 王國長老 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

廷廷媽 發表於 19-10-27 12:27
版主,我剛睇左,請問葛咸城既背景實際係美國邊個城市?好舊好污漕既感覺
...

早期嘅漫畫故事係以芝加哥做背景,當時出名罪案多同有黑手黨,後來就加入其他大城市原素,如紐約,底特律,新澤西等。
花旗太太生活在花旗國,留意時差,你問我未必即時答到。

公爵府

Teaorcoffee 發表於 19-10-20 17:16
回覆 淼淼BB 的帖子

係吖。睇完諗起香港。

我又係有朋友咁講,搞到我唔想睇

禁止訪問

回覆樓主:

子爵府

畀面勳章

其實佢個病係咪比哎呀亞媽男友虐待,整親個腦先攪到咁? 有小小miss 左
佢身世都好慘下

水晶宮

其實呢套佢拍嘅手法已經避重就輕左,如果唔係更多人睇完想自殺
我都想睇多一次

水晶宮

LOVEMANDY 發表於 19-10-27 17:39
其實佢個病係咪比哎呀亞媽男友虐待,整親個腦先攪到咁? 有小小miss 左
佢身世都好慘下
...

係呀
真係一個超級悲劇人物

首頁

尾頁

跳至