自由報料

跳至

首頁

尾頁

大宅

有冇人著過以下兩款褲做打底?
黎緊1月去大阪,想買定打底褲
係咪真係有用呢?

另外想問有冇類似功能既童裝同男裝?
u記好似唔見有

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

kyingyoyo 發表於 19-10-20 11:58
係咪真係有用呢?

https://www.uniqlo.com.hk/pc/zh_HK/product-detail.html?productCode=u0000000006766

有架.
有用架..

1月幾多度丫....5-10度, 買普通都應該OK了

子爵府

有童裝

大宅

good_pig 發表於 19-10-21 00:04
https://www.uniqlo.com.hk/pc/zh_HK/product-detail.html?productCode=u0000000006766

有架.

姐係$149果款

大宅

BK Milk勳章

我12月都會去大板,想借位問各位jm,著住打底褲入有暖氣的地方例如餐廳、商場會唔會唔舒服?

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

咁如果去韓國呢? 應該買邊款?

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

tempooo 發表於 19-10-21 09:55
咁如果去韓國呢? 應該買邊款?

去韓國最好買有絨响裏面嗰種,我嗰時係去到首爾至買,當地咁凍我相信佢哋賣嘅一定夠暖

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 笑得好勳章 瞓得好勳章 開心吸收勳章 Xmas吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Wing225 發表於 19-10-21 09:43
我12月都會去大板,想借位問各位jm,著住打底褲入有暖氣的地方例如餐廳、商場會唔會唔舒服?
...

唔會,我覺得大阪如果唔係成日室外奈良餵鹿嗰D戶外活動唔洗着有絨嘅,Uniqlo已經夠暖

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

呢隻同BOSSINI比較, 邊個好D

象牙宮

呢幾年1月去大阪10度以下無著過,上衫夠已足夠,著左入室內好熱架,有男裝及童裝的,係日本買幾百yen.

珊瑚宮

畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

竇漪房 發表於 19-10-21 11:04
去韓國最好買有絨响裏面嗰種,我嗰時係去到首爾至買,當地咁凍我相信佢哋賣嘅一定夠暖
...
咁你係韓國買到既就係香港有絨呢隻?
我好怕凍,仲未諗到點著

象牙宮

Wing225 發表於 19-10-21 09:43
...

大阪唔洗著,如果當褲著都可以,
入室內搭車會唔舒服,岩岩北海道道返,
2-7度都無著,一定要夠上衫。

珍珠宮

tempooo 發表於 19-10-21 11:21
咁你係韓國買到既就係香港有絨呢隻?
我好怕凍,仲未諗到點著

我响Seoul買,但Seoul邊度已經唔記得咗,我買到嘅係裏面有絨,無牌子的,有分厚絨同薄絨,我兩種都有買

另外如果你有淘寶都可以淘寶買,南極人,恒源祥,北極絨都係做秋褲出名嘅牌子,質量都好好

大宅

mercurycc 發表於 19-10-21 11:20
呢幾年1月去大阪10度以下無著過,上衫夠已足夠,著左入室內好熱架,有男裝及童裝的,係日本買幾百yen.
...

咁都係去到日本先決定買唔買~
係uniqlo定街邊舖呀?

大宅

kyingyoyo 發表於 19-10-20 22:58
係咪真係有用呢?

我覺得唔洗。我去加拿大黃刀睇極光著佢,負30幾度,一入到室內好熱又唔除得

象牙宮

kyingyoyo 發表於 19-10-21 12:07
咁都係去到日本先決定買唔買~
係uniqlo定街邊舖呀?
更係去uniqlo 啦!
1月大減價,好多平野執添。
著夠上衫及帶頸巾,熱全部可除,
我都係一件薄衫入面,去到室內岩岩好。

大宅

mercurycc 發表於 19-10-21 13:22
更係去uniqlo 啦!
1月大減價,好多平野執添。
著夠上衫及帶頸巾,熱全部可除,

明白! 咁請問你通常點著衫先夠暖呀?
係咪「洋蔥式」就可以?

象牙宮

kyingyoyo 發表於 19-10-21 13:23
明白! 咁請問你通常點著衫先夠暖呀?
係咪「洋蔥式」就可以?
我勁怕凍架,一件薄底或衛衣,
fleece, Gore tex外套或羽絨,
最多3件已足夠加頸巾,入面著太多搭車室內好辛苦會暈暈地添。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 育兒性格勳章 最關心BB問題熱投勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

會焗嗎?

首頁

尾頁

跳至