時政擂台

跳至

首頁
12345...9

尾頁

子爵府

2019新春慶豚圓

TingTing 發表於 19-10-21 05:30
問林鄭,好心無能就扯啦!日日得個譴責,托咩!
係人都識啦!只識白白出糧!
...

林鄭再無能都justify 唔到班暴徒既惡行。

你地班人就係只有呢個藉口為班暴徒開脫嘛?

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

討厭的曱甴!

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

龍貓車 發表於 19-10-21 04:34
好心痛,成條路都係欄杆,磚頭,d中資鋪頭被破壞晒(中銀,建行,miniso, 吉野家等等……),周圍都係黑色噴 ...

早兩星期,我經過都有呢個感覺
月光很美麗☺

男爵府

2019新春慶豚圓

龍貓車 發表於 19-10-21 06:51
係呀,平時都係睇新聞多,我都係第一次親眼見到,原來現場真係會令人崩潰
...

公司附近係佢哋最鍾意圍的地方,由6月開始,到現在已經見慣不怪,啲磚俾人掘起晒,已經唔會舖返,直情用水泥填平就算。

大宅

回覆樓主:

戰後餘生 睇災難便先有嘅感覺,無人估到香港會咁,

公爵府

好心痛,成條路都係欄杆,磚頭,d中資鋪頭被破壞晒(中銀,建行,miniso, 吉野家等等……),周圍都係黑色噴 ...

原本支持政府,但而家真係失望,好似乜都做唔到,只叫警察去擋,警察有乜辦法唔乞人憎吖!

泛民成班正“屎忽鬼”,鬧都費事整臭把口。

更痛心家族有黃屍仍然唔覺得暴徒有問題,但又成日攪gathering。大家都知討論一定反面,覺得唔值得為呢件事破壞關係,所以講嘢就住就住,好唔自然。

piklam1    發表於 19-10-21 13:39
緣份的天空    發表於 19-10-21 11:06
HOPE EVERYDAY IS A GOOD DAY

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章

明明幾個月前香港仲好地地.....而家簡直好似戰亂中咁,最心痛同憤怒係仍然有班人盲撐!不滿政府,原來可以將犯法嘅事變得合理化,究竟而家係咩世界?

piklam1    發表於 19-10-21 13:40

男爵府

最慘冇得賠,佢地都是受害人

大宅

...

Well said

珍珠宮

回覆樓主:

其實點解唔即時阻止?即時拉人?係咪唔夠警察?

子爵府

回覆樓主:

我都好心痛
林鄭快快搞掂呢壇野就好
咁樣拖咁耐,經濟會被拖累

瑪瑙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

前日先啱啱行過彌敦道已經有破壞不堪既感覺! 尋日又搞多次! 好憤怒

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章

今朝更加多交通燈被破壞,好在今朝見到香港人揸車都仲OK,不過行人真係會好危險

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 陪月勳章

雖然彌敦道搞到爛晒、污煙漳氣!

但係去到星期一至五,大家又好正常咁樣喺度行,一切正常

男爵府

...

非常同意林鄭同整個領導班子廢
但一件歸一件,破壞、放火、堵塞、傷人呢啲惡行唔可以作為係犯法嘅藉口,暴力係一定解決唔到問題!
現在將香港搞亂、搞死,就算真係成功爭取林鄭下台,甚至答應雙普選,所有有能力嘅人都會避之則吉,一樣係選個垃圾出嚟!難道現在唔係幫建制拉票嗎?

男爵府

pizzapark 發表於 19-10-21 07:47
雖然彌敦道搞到爛晒、污煙漳氣!

但係去到星期一至五,大家又好正常咁樣喺度行,一切正常

感覺好怪!

男爵府

pizzapark 發表於 19-10-21 07:47
今朝更加多交通燈被破壞,好在今朝見到香港人揸車都仲OK,不過行人真係會好危險
...

係,彌敦道十字路口,好驚險,唔係死物甘簡單,遲早害C人

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章

有時見到著晒火,路過嘅人,行過就算,無話救熄佢嘅,好似冇乜大不了咁。人哋都拉閘避咗你地啦,仲要爆開嚟放火嘅!

男爵府

tearycow 發表於 19-10-21 07:44
我都好心痛
林鄭快快搞掂呢壇野就好
咁樣拖咁耐,經濟會被拖累

佢有能力咩?

珍珠宮

superkingdom 發表於 19-10-21 07:53
佢有能力咩?

佢無能力,咁叫阿爺出解放軍好唔好呀?

首頁
12345...9

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊