時政擂台

跳至

首頁

尾頁

子爵府

牛年勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

YY-BB 發表於 19-10-21 09:53
本來我都支持林鄭落台,但聽林鄭訪問其實佢是支持警察的。
政治并不簡單,目前我們必須冷靜及團結!

冇錯! 現階段絕對耍冷靜及團結, 黃絲不斷抹黑孤立警隊, 之後到消防, 而家又到林鄭, 排山倒海既攻勢就係想攪分化!

大宅

繼續支持警察同政府。

大宅

hkgra 發表於 19-10-21 09:10
回覆 wing614 的帖子

什麼時候先看到終結~?政府係咪真係無能,定有自己既方向~

香港被撕裂得太嚴重,就算呢件事終結咗,一時三刻香港都未必能回復往昔。
我自己覺得,我哋呢D小市民,望著眼前景況的確無奈。但係我哋自己嘅小朋友,亦將會係香港嘅未來,我哋力量雖小,改變唔到呢一刻,但我哋可以改變將來(我哋小朋友),教佢哋明辨是非,要有良知。
希望大家都努力!

伯爵府

kangaroo1101 發表於 19-10-21 09:18
樓主講得arm..因為黃人或者講背後的人開始想退...所以想再推林鄭做代罪羔羊

林鄭係蠢...不過我地一定要記 ...

黃民天真,係,就算我都開始不滿林鄭,都冇可能要佢做代罪羔羊,唔可能一句林鄭害既,就抹殺曬班暴徒既惡行。

暴徒圍毆欺凌市民塞機場打旅客中國記者,破壞拆人鋪放火丟汽油彈打劫非禮,起底恐嚇要脅,謀殺警察,做完呢堆野就想一句林鄭害既黎開脫,叫班撐暴黃民同暴徒唔好痴心妄想

至少呢刻我咩都放開一邊,我撐警察同政府,唯獨唔撐政府裡面既黃C暴徒

(ง •̀_•́)ง 漫漫長路, 加油

伯爵府

2024年龍年勳章

回覆 wing614 的帖子

惟有甘諗,無力感太重~只可努力生活,測試大家既抗壓能力

珍珠宮

2018復活節勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

kwclau 發表於 19-10-21 09:18
認同,睇左林鄭訪問的片段,加上黃媒的斷章取義嘅標題,心裏冷靜左啲。林鄭都無話要成立獨立調查委員會。只 ...

我認同你的睇法,我昨晚都看了訪問,10月中後暴力應該會升級,有人心急了,因為股市沒有大跌,希望11月就是清算乞衣及飯盒之時

大宅

Thx for reminding.

對,大家都要冷靜

等事情結束,才跟政府計數

侯爵府

2naughtyboysma 發表於 19-10-21 09:06
回覆 mdc0307 的帖子

有同感,而家對家集中火力分化政府同警察。大家齊心支持警察,對政府的報道要睇前因 ...

十分同意

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

侯爵府

回覆樓主:

暴徒/反對派想轉移視線,想將市民怨氣吹去林鄭。不要上當。

^^有緣能相聚,岩傾講兩句,岩笑揞住嘴,生活多樂趣^^

伯爵府

lovelovesing 發表於 19-10-21 09:52
回覆 mdc0307 的帖子

我好正面啊不過有時睇新聞,最難過係見到差人做乜都比人鬧,雖然知道呢個 ...

係…佢哋真係好陰公……我都好唔開心

伯爵府

2024年龍年勳章 畀面勳章

我完全唔會理佢哋呢啲文宣,我絕對支持警察。
無左警察,我哋已經即刻死。

珍珠宮

分析得很好
政府處理係唔夠快恨準,政治觸覺差,但作為反暴力大陣形,呢個時候可以提點、建議,但絕不能站到反對派一邊一齊反政府。
其實不論黃藍,絕大部份香港人都係政治白痴(包括我),好容易被牽著鼻子走。我們要時時刻刻提醒自己保持理性,要看大形勢而非針對一兩件事去發酵。

禁止訪問

大宅

回覆樓主:

我都差D中計怨政府

冷靜過後明白佢哋玩分化

會繼續支持政府及警察

大宅

回覆樓主:

謝謝各JM提點! 我專心一意支持警方,支持政府,支持中央! 從不動搖!!

琥珀宮

mdc0307 發表於 19-10-21 08:28
轉帖

1、連登由前天開始,就有很多分化政府和警隊的文宣。

我對林鄭已由冇期望至憤怒鳥,佢次次都跪,依家跪嘅話,點對得住苦撐幾個月嘅警察?仲有被傷到甩皮甩骨嘅差人,佢點對得住?佢一旦跪,我會支持警察一齊唔出動,俾暴徒燒城好嘞,最好係裝修禮賓府添。

禁止訪問

禁止訪問

男爵府

mdc0307 發表於 19-10-21 08:28
轉帖

1、連登由前天開始,就有很多分化政府和警隊的文宣。
謝謝提醒。

男爵府

回覆樓主:

轉移視線
把一切責任推給政府
一直都是黃絲的把戲

首頁

尾頁

跳至