時政擂台

跳至

首頁

尾頁

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

好地地一間大學攪成咁
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

象牙宮

2024年龍年勳章

回覆樓主:

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

TAKTAKB 發表於 19-10-21 11:59
感覺到當中無助同心痛
香港司法半死
教育己差不多全死

本身我都係一個樂觀既人, 但這幾個月令我第一次感到後悔生小朋友
放下自在

禁止訪問

水晶宮

bb560 發表於 19-10-21 10:48
我睇完大公報都見到這封信,我諗今年嘅正常dse 學生家長,都已經心裏有數。
有人話早兩星期入過中大,全間 ...

絕對唔會係香港升學

禁止訪問

伯爵府

2024年龍年勳章

完全明白父母的痛,痛心疾首

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) 2018父親節勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 王國教室勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 Poo得好勳章

eric246810 發表於 19-10-21 12:21
中大學生會 被訪 - 時政擂台 - Baby Kingdom
https://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid= ...

好嘔血
放下自在

大宅

Nancy20090615 發表於 19-10-21 11:22
我有諗過大學唔需要再設宿舍, 放學就返屋企, 宿舍留比海外大學生申請住宿.

香港唔同以前, 以前大學得兩 ...

好彩我兩個細路在香港讀大學,都沒有宿舍住,還是回家安心。

伯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

哩一代讀大學既年青人真係好不幸....

瑪瑙宮

CC1965 發表於 19-10-21 12:39
好彩我兩個細路在香港讀大學,都沒有宿舍住,還是回家安心。

我中學响屯門學校寄宿, 放學後宿舍有 schedule , 幾点食飯 (無快餐, 一定一圍圍一齊食), 幾点沖涼, 幾点自修室自修, 幾点宿舍熄晒灯瞓教, 係好規律同嚴格. 大學喎, 放左學响宿舍做乜都無人知.

時代唔同左, 而家响宿舍圍埋有咩做, 咪又係打機, 淘寶, FB, IG, 連登. 尤其是已受錯誤引導有份參與暴動的大學生, 日日响宿舍咪係一齊煲點攪暴動點破坯, 個心重邊係向學.

港鉄咁方便, 重使乜靠宿舍慳交通時間丫.

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章

仲有邊間大學係正常

大宅

回覆樓主:

做家長,很無奈。
十分痛恨那些自己在冷氣房間叫別人的子女去衝、去革命的人。

伯爵府

BK Milk勳章 畀面勳章

回覆樓主:

校長院長淨係顧住自己個飯碗,根本唔理班學生

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

男爵府

Rainy 發表於 19-10-21 12:52
仲有邊間大學係正常
恒大會否好些?

禁止訪問

珍珠宮

2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章

cattz288 發表於 19-10-21 10:32
睇到極心痛
轉載
一封 後悔將兒子送入中大讀醫的家長信~給段崇智校長和林鄭月娥特首的公開信,看了多 ...

up

大宅

cattz288 發表於 19-10-21 10:50
下個月有校友日, 我已決定唔會返去喇! shameful!!!

我家連埋我有三個中大出身,原本打算亞仔下年升大學揀返中大,而家我已打消呢個念頭,段x實在太令人失望,我唔可以將個仔交比佢

象牙宮

pacenlove 發表於 19-10-21 14:35
我家連埋我有三個中大出身,原本打算亞仔下年升大學揀返中大,而家我已打消呢個念頭,段x實在太令人失望, ...

心太痛太痛喇
放下自在

首頁

尾頁

跳至