親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

剛剛買咗機票係4/4-9/4 去廣島, 價錢都算合理...
我都想紅日去, 可以慳返D假期, 可惜紅日去邊都貴.
又要就阿女放假..
咁啱見到廣島有平, 二話不說就買咗機票.
今次去6日係想去廣島+四國咁玩...
未去過四國, 係時候要做下功課啦~
我會努力做資料搜集..
不過, 如果各位有咩推介, 可以分享下就好..
拜託

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

四国去邊?

大宅

1928mickey 發表於 19-10-21 13:56
四国去邊?

我今日先訂機票, 未有詳細PLAN.
有諗過去 "廣島>愛緩>香川>岡山>廣島"..
但未落實架.

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

小豬小姐~ 發表於 19-10-21 15:32
但未落實架.

你去幾多日?廣島玩兩日,香川兩日,岡山一日?我八月尾岡山玩咗九日,廣島兩晚,福山,出雲,米子,鳥取各一晚,之後岡山三晚都係蜻蜓點水,未玩曬,如果要玩四國,就減咗岡山先會比較好啲,因為路途遙遠,車程都浪費唔少時間

I 大蚊豬   

大宅

fionlei88 發表於 19-10-21 16:44
你去幾多日?廣島玩兩日,香川兩日,岡山一日?我八月尾岡山玩咗九日,廣島兩晚,福山,出雲,米子,鳥取 ...

多謝你意見呀, 今次去6日..
可能真係CUT 咗岡山...
我都未實際PLAN...

翡翠宮

畀面勳章 叻叻勳章 BK Milk勳章

小豬小姐~ 發表於 19-10-21 16:47
多謝你意見呀, 今次去6日..
可能真係CUT 咗岡山...
我都未實際PLAN...

你上網打廣島六日懶人包,應該好多資料可以參考,四國景點比較分散,如果自駕應該會舒服好多

wcpcelia    發表於 19-10-22 10:22
I 大蚊豬   

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

小豬小姐~ 發表於 19-10-21 15:32
但未落實架.

其實廣島去山口最近 (痴住)
你再研究下四國行程先

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我係九州+廣島, 會去尾道~~

寶石宮

good_pig 發表於 19-10-22 00:42
我係九州+廣島, 會去尾道~~

岡山呢?

寶石宮

開心吸收勳章 hashtag旅遊勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

1928mickey 發表於 19-10-21 18:15
岡山呢?

冇呀,下次先。

我係福岡,熊本,別府,小倉,廣島,尾道

寶石宮

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

四國好大 廣島 可以加尾道 今治, 松山 咁玩啦
或者玩過山口果邊

寶石宮

TMC3012 發表於 19-10-22 08:00
四國好大 廣島 可以加尾道 今治, 松山 咁玩啦
或者玩過山口果邊

廣島去尾道,山口最近

寶石宮

good_pig 發表於 19-10-22 07:51
冇呀,下次先。

我係福岡,熊本,別府,小倉,廣島,尾道

good_pig    發表於 19-10-22 10:00

水晶宮

畀面勳章

回覆樓主:

四國對上一次去過高松。主要行程去金刀比羅宮丶四國村。另外亦去了岡山丶倉敷,我覺得岡山幾好玩
黎緊一月再去四國,今次諗住主要玩德島,另搵一日去神戶

男爵府

回覆 小豬小姐~ 的帖子

廣島只有原爆遺址, 沒有什麼地方好行, 介紹你宮島和岩國, 宮島風景幽美, 可以租單車遊, 岩國就有錦帶橋.

寶石宮

tammykam01 發表於 19-10-21 22:35
回覆 小豬小姐~ 的帖子

廣島只有原爆遺址, 沒有什麼地方好行, 介紹你宮島和岩國, 宮島風景幽美, 可以租單 ...

宮島都應該行到3-4小時?

男爵府

good_pig 發表於 19-10-22 10:01
宮島都應該行到3-4小時?

預留半天時間,沿途鹿群,海中有一個大鳥居。

寶石宮

tammykam01 發表於 19-10-21 23:05
預留半天時間,沿途鹿群,海中有一個大鳥居。

好,我打算一早去宮島,行埋飯就行平和公園咁

不過而家鳥居維修中,遠眺好了

tammykam01    發表於 19-10-22 10:10

大宅

多謝晒咁多位意見, 真係好有用呀~
我會參詳你地咁多意見,好好PLAN下.

大宅

fionlei88 發表於 19-10-21 16:50
你上網打廣島六日懶人包,應該好多資料可以參考,四國景點比較分散,如果自駕應該會舒服好多
...

我會自駕呀.....四國真係好多...我諗只可以去某D地方...畢竟我去時間唔多~

首頁

尾頁

跳至