網購天地

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

今天阿克蘇蘋果到貨了, 沒有想到咁慘痛的教訓, 全是爛果一看到裏面的包裝只有兩層網袋, 只有一個薄薄十字紙皮在中間輕輕隔開, 沒有氣柱袋, 心知不妙, 待全部拆完, 原來是白拆, 一個都沒有完好, 全部是爛的, 有的是撞傷, 有的是直接爛了。在淘寶買過很多次蘋果, 都沒有這個情況, 有的都只是二, 三個果輕微擦傷, 這次真心很痛, 運費也蝕了

https://detail.tmall.com/item.htm?id=602479209048&spm=a1z09.2.0.0.60722e8dMWZxmN&_u=lk8g5sd86e8&skuId=4239960529027

一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

回覆樓主:

好大一個笑話, 賣家說就爛蘋果要給我退 5 大元, 不是吧. 太多了, 用唔曬喎。

小憨孩旗舰店:售后9号2019-10-21 13:51:51
补偿您 5 元 果子跋山涉水的运输 难免的有点损坏 亲亲谅解

公爵府

慘!

禁止發言

wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 畀面勳章

翡翠宮

milk2008hk 發表於 19-10-21 23:33
買左幾錢
30幾元啫, 錢就不多但激心。
我發覺不是阿克蘇蘋果, 是徐州的蘋果。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

男爵府

回覆樓主:

請問你用邊間集運可以運水果?

翡翠宮

icyblueblue 發表於 19-10-22 11:06
請問你用邊間集運可以運水果?
新世代, 晉越, 集運點都用過。

男爵府

andyman 發表於 19-10-22 11:14
新世代, 晉越, 集運點都用過。

唔該晒

翡翠宮

賣家不肯退款, 我已投訴比天貓客服, 但都無效, 說不能証實是假貨, 我現在寫千字文準備差評中。

水晶宮

andyman 發表於 19-10-23 12:08
賣家不肯退款, 我已投訴比天貓客服, 但都無效, 說不能証實是假貨, 我現在寫千字文準備差評中。 ...

係好難架, 因為過咗退貨期限咁耐, 佢有冇寫明收件 24小時內先可以 claim ?

發貨地係徐州?

有冇糖心?

佢d 蘋果好熟, 我箱雲南13號攬件, 死人貨多多21號先到港但入口仲係好爽甜

只有幾個花皮但仲係爽脆

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-10-23 17:02

係好難架, 因為過咗退貨期限咁耐, 佢有冇寫明收件 24 ...

你的比我好很多, 唉, 我的因為包裝太差, 所以好多撞傷左, 而且大面積, 一個果傷左三四處都有,

如果24小時要報, 我地根本無可能有得驗貨, 剛寫左評價, 淘寶竟然話我利用評偠攻擊賣家, 以後唔買天貓。

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-10-23 17:02

係好難架, 因為過咗退貨期限咁耐, 佢有冇寫明收件 24 ...
有兩個按下去出水了, 有啲按下去是淋的, 沒有糖心。

水晶宮

andyman 發表於 19-10-23 17:09
有兩個按下去出水了, 有啲按下去是淋的, 沒有糖心。

應該佢本身已經唔得了

我見你買嗰間店賣好多唔同發貨地既貨物, 賣得又什, 佢根本唔係一手發出, 可能只係做代賣/轉賣, 下次要 check 埋間鋪先好買, 3十幾蚊真假都唔敢肯定都算, 但爛晒無肉食真係慘, 蘋果咁耐放都可以攪成咁, 佢本身箱蘋果應該放咗好耐仲好熟

水晶宮

andyman 發表於 19-10-23 17:06
你的比我好很多, 唉, 我的因為包裝太差, 所以好多撞傷左, 而且大面積, 一個果傷左三四處都有,

如果24小 ...

你收貨時個箱係咪壓得好緊要了? 你一樓既圖全部出唔到呀。。

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-10-23 17:35
你收貨時個箱係咪壓得好緊要了? 你一樓既圖全部出唔到呀。。

無影到個箱, 壓到都不是太爛的。

翡翠宮

比淘寶警告了, 佢話我惡意批評賣家。
幾十元費事浪費口水, 天貓真心惡。

水晶宮

andyman 發表於 19-10-23 17:43
無影到個箱, 壓到都不是太爛的。

有晒圖都係惡意?

最好切開影埋入面啦, 不過今次收貨攪太耐啦, 唔信真係唔出奇

翡翠宮

tammy2008 發表於 19-10-23 19:29
有晒圖都係惡意?

最好切開影埋入面啦, 不過今次收貨攪太耐啦, 唔信真係唔出奇

佢唯一就係話太耐提出申請, 唉, 我已經決定唔再用貨多多了, 見過鬼怕黑.

象牙宮

andyman 發表於 19-10-21 14:23
今天阿克蘇蘋果到貨了, 沒有想到咁慘痛的教訓, 全是爛果一看到裏面的包裝只有兩層網袋, 只有一個薄 ...

实話說, 你前几次真是 "好運" 至極。

水果, 熟食.........除非你在深圳住。 別承受高風險了。

水果, 熟食........ 去深圳時, 街市/ 超市都會有。 價格和网上貴DD。

我有內地友。 网購海外水果, 一箱坏1/3。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

水晶宮

333s 發表於 19-10-24 09:17
实話說, 你前几次真是 "好運" 至極。

水果, 熟食.........除非你在深圳住。 別承受高風險了。

但深圳買你唔知佢產地係邊, 賣緊咩貨喎對不對? 深圳有賣新疆蘋果嗎??

首頁

尾頁

跳至