論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

男爵府

牛年勳章

樓主你d護膚品貴嗎?

子爵府

jimliu713 發表於 19-11-23 13:11
我都係, 貴野放在房。 不過如果佢要偷用, 日頭冇人佢都可以咁做。

我放埋入櫃桶呀(emoji)(emoji)‍♀️

大宅

strawberry1975 發表於 19-11-23 16:38
樓主你d護膚品貴嗎?

Lancome 同 shiseido
屬於中價產品啦

複式洋房

hhaall 發表於 19-10-21 15:48
工人岩岩續佐約
以前唔會偷用護膚品
尋日我發現佢竟然偷用我的護膚品

我d護膚品全部收埋係房,但係發現工人偷用我d沖涼洗頭,我已經有另外提供俾佢。。。好嬲

平日得工人湊bb,但睇完呢個post我諗住都係出聲話佢喇!已經講過幾次都係照用

大宅

iyk1228 發表於 19-12-30 16:21
我d護膚品全部收埋係房,但係發現工人偷用我d沖涼洗頭,我已經有另外提供俾佢。。。好嬲

平日得工人湊bb ...

有話佢
都係唔承認
不過佢最後都道歉

大宅

畀面勳章

我個工人都偷用我d面膜,我發現愈來愈少,最後响佢房發現,點解d工人咁乞人憎,最近已發現佢借財務公司錢但佢有準時還,我已經唔出聲。

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

cherry007007 發表於 20-1-5 10:29
我個工人都偷用我d面膜,我發現愈來愈少,最後响佢房發現,點解d工人咁乞人憎,最近已發現佢借財務公司錢但 ...
鐘意偷係嗜好來架, 你比佢唔用架, 係要偷, 可能你比佢用個D無你用D咁好, 所以要偷至係好野。bun印都偷架。

大宅

畀面勳章

lily-of-valley 發表於 20-1-5 12:18
鐘意偷係嗜好來架, 你比佢唔用架, 係要偷, 可能你比佢用個D無你用D咁好, 所以要偷至係好野。bun印都偷 ...

我從來未提供面膜比佢,咁算唔算不問自取?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 Poo得好勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 玩具勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章

cherry007007 發表於 20-1-5 16:33
我從來未提供面膜比佢,咁算唔算不問自取?
梗係算啦, 未問過你, 攞來用。 你用亞媽D野都會講聲啦。

大宅

lily-of-valley 發表於 20-1-5 12:18
鐘意偷係嗜好來架, 你比佢唔用架, 係要偷, 可能你比佢用個D無你用D咁好, 所以要偷至係好野。bun印都偷 ...

係呀!m巾都偷用、洗面用品放低洗手間,照用。

大宅

lily-of-valley 發表於 20-1-5 17:16
梗係算啦, 未問過你, 攞來用。 你用亞媽D野都會講聲啦。

仲有偷龍(emoji)鳳,桌上放五元硬幣,換咾一元。

象牙宮

chowyikwan 發表於 20-1-7 02:50
係呀, 以前肥廢人偷媽媽skincare, 新包裝, 好有心機拆去玻璃纸, 由盒底攞出來倒走, 放番空樽, 包番玻璃纸。 當媽媽拆來用, 成樽無嘅, 幾乎要去鬧資生堂, 原來廢人咁好手工。 做野又唔見佢咁好手勢。

大宅

cherry007007 發表於 20-1-5 10:29
我個工人都偷用我d面膜,我發現愈來愈少,最後响佢房發現,點解d工人咁乞人憎,最近已發現佢借財務公司錢但 ...

我近排都發現工人借財仔,第一次我收到警告信,佢話錢寄佐返菲律賓所以無錢還,我俾佐機會佢,提前出糧俾佢還錢。今日有收到信,追利息(emoji)姐妹應該點做?

公爵府

chowyikwan 發表於 20-1-7 02:50

咁都得,佢哋真係乜都得。

大宅

fitfish 發表於 19-10-22 09:14
凡偷野的人。吾只偷一樣的。係乜都偷

係呀!我工人今天last day, 我 check 佢行李,M巾、衣架、洗頭水、什麼也偷。佢走咗,我仲開心!

大宅

Diosmio 發表於 19-11-2 23:40
裝cam

無用架!有d位錄唔到架

水晶宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章

chowyikwan 發表於 20-2-19 23:33
係呀!我工人今天last day, 我 check 佢行李,M巾、衣架、洗頭水、什麼也偷。佢走咗,我仲開心!
...

你有冇拎番晒?

大宅

kit2004 發表於 20-2-23 13:56
你有冇拎番晒?

護膚品,自己買貴及小的包裝
食物及物品:食先買 (佢哋連新買末開封的垃圾袋都偷)。真係每曰都要點貨咁,現在工人走了,全家都開心,老公都舒服d.

大宅

chowyikwan 發表於 20-2-23 17:30
護膚品,自己買貴及小的包裝
食物及物品:食先買 (佢哋連新買末開封的垃圾袋都偷)。真係每曰都要點貨咁 ...

我都想有呢一日

首頁

尾頁

跳至