懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

我11W2D,今早小便後抹到血,即刻約了產險,我6W開始間中白帶有啡色,一路食緊黃體銅素,但今早有血真的嚇死了...無曬靈魂...
馬上睇醫生,醫生話bb size同心跳都正常,照聲波照到沒有血塊,後來用鴨咀鉗check子宮頸有沒有裂開,check 到子宮頸正常,沒有裂開,醫生說見到d舊血,但不是新血,就是搵唔原因點解有流血...

純粹分享,希望大家BB都健健康康

有沒有JM有差不多情況?交流交流

別墅

kuzma 發表於 19-10-21 16:04
我11W2D,今早小便後抹到血,即刻約了產險,我6W開始間中白帶有啡色,一路食緊黃體銅素,但今早有血真的嚇 ...

我十六週試過, 但流血前幾日有肚痛, 最後入院檢查但又無野, 只要多休息訓床應該會好d

別墅

我11W2D,今早小便後抹到血,即刻約了產險,我6W開始間中白帶有啡色,一路食緊黃體銅素,但今早有血真的嚇 ...

我4-5w抹到有血絲, 然後停血,到7 week左右流鮮血,8w左右覆診,流產左都唔知。
我HCG一向偏低,空心胎。

大宅

我陀上胎果陣都係試過11週流鮮血
之後抖左幾日冇番工就回復正常
BB依家19個月大,都好健康

子爵府

我第二胎都有見紅流啡
過左三個月冇事
依家31週

複式洋房

回覆樓主:

我都有流啡
而家到14w 仲流緊
睇左幾次急症 又入過院
都無野做 無原因
不過寶寶有長大 有心跳 正常

民房

回覆樓主:

我15周幾流血,好像經期的量,入院後找不到流血原因,現在17周又再流血,現在又住院觀察,仍然找不到原因,不過好彩bb暫時都沒事

複式洋房

回覆樓主:

我5week有啡,之後6week 4都試過流鮮血,成條底都係血,即刻去睇醫生,醫生check到有bb心跳就話胎盤唔穩定作小產,之後食佐安胎藥2星期,但都係日日流啡,醫生就話一定要用鴨咀鉗睇下(因為我之前一直好怕醫生就由我),但醫生話食佐2星期藥冇理由未停,話要睇下我係咪生瘜肉流血,點知真係,之後醫生話唔是作小產,唔洗食安胎藥,唔再開sl ,之後神奇地番佐幾日工之後就啡呀血都停哂,仲冇哂之前覺得個人好攰易凍既感覺,一直到而家33周3都冇咩事(emoji)

大宅

我今日都係11w2d小便後抹到有啡,第一次,即約產檢

心跳,size正常,冇息肉,宮頸無開,太早未睇到胎盤有冇低,冇血塊係入面,所以都check唔到咩事流啡,俾左安胎藥,醫生話可能要等佢流完就無事,醫生話要休息睇下點,同埋醫生話11w先黎流啡有d擔心

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊