懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

洋房

請問各位靚媽媽,本人從未懷孕所以唔知道有咩症狀先叫做懷孕?如果胃唔舒服想反胃,成日都頭暈唔舒服,突然之間無哂精神,子宮同肚子唔舒服是懷孕症狀嗎?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Yan_tong 發表於 19-10-21 17:40
請問各位靚媽媽,本人從未懷孕所以唔知道有咩症狀先叫做懷孕?如果胃唔舒服想反胃,成日都頭暈唔舒服,突然 ...

一切症狀都是可有可無,唔好套症狀,請用最後一次性行為後14日用晨尿驗孕,Clear Blue就12日都已經幾明顯。

男爵府

2019勳章

回覆樓主:

我以往 覺得有症狀嘅時侯 結果都係無懷孕
到真係中咗嗰一個月 其實乜嘢症狀都無 只係個胸大咗小小
然後就中咗
真係唔好套症狀 同埋其實6-8 week 後先會開始有懷孕反應
等無黎m後 16日到驗孕就知道啦
祝早孕

洋房

Nicky1129 發表於 19-10-21 21:58
我以往 覺得有症狀嘅時侯 結果都係無懷孕
到真係中咗嗰一個月 其實乜嘢症狀都無 只係個胸大咗小小
然後就中 ...

謝謝你☺️其實我唔係好清楚點計排卵期,上網睇嚟睇去都唔明,係唔係排卵時候子宮就會唔舒服同痛?

洋房

ipcs 發表於 19-10-21 21:31
一切症狀都是可有可無,唔好套症狀,請用最後一次性行為後14日用晨尿驗孕,Clear Blue就12日都已經幾明顯 ...

謝謝你☺️
因為今個月試咗幾日,應該響邊日開始計?

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

Yan_tong 發表於 19-10-22 00:33
謝謝你☺️
因為今個月試咗幾日,應該響邊日開始計?

如果有驗排卵就排卵後12至14日左右可驗,如果無驗排卵就用你最後一次交功課後數12至14日。

大宅

Yan_tong 發表於 19-10-22 00:32
謝謝你☺️其實我唔係好清楚點計排卵期,上網睇嚟睇去都唔明,係唔係排卵時候子宮就會唔舒服同痛?
...

排完卵之後14日m到,所以預算m到日子前14咪排卵期囉

別墅

Yan_tong 發表於 19-10-21 17:40
請問各位靚媽媽,本人從未懷孕所以唔知道有咩症狀先叫做懷孕?如果胃唔舒服想反胃,成日都頭暈唔舒服,突然 ...

樓主過左幾耐冇m到?
一般懷孕症狀,未有咁早出現
如果你比原定m到日,遲了兩三天,可以驗下
但通常在這時期都未有症狀

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊