夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

珍珠宮

已經系一個警號

翡翠宮

回覆樓主:

看來是

子爵府

畀面勳章

為了邊個都好,也不可以自暴自棄。。

大宅

多少有點嫌了
D男人好衰
不過佢肯同你講的
好過直接出去搵第二個嘅

珍珠宮

sammanyu 發表於 19-10-21 21:10
我同老公結左婚都成十年,本身都會扮下靚,但生左小朋友之後就明顯殘左好多⋯⋯雖然老公請左工人姐姐幫手, ...

我連頭髮都唔染,唔化妝,冇fu mask, 潤膚用既幾個月都唔超過三十港幣。生左幾個,母乳喂, 一直全職事業女性,冇工人幫我,而家人到中年,從來未遇過老公(前夫又好,現先生又好)咁話我或嫌我外表邊樹唔夠佢想要既程度而叫我keep下自己。
我唸係佢地好,佢地唔衰,唔係我靚同keep到自己。
如果我先生咁同我講,我會問下佢認為我邊樹要keep下自己?
我先生只係要求過我換曬我D 好似12歲女才著既底底款色。咁我容易辦啦。我畀佢同我揀佢認為靚既底底來買畀我著就即刻keep到自己喇。
我意思係話,如果妳畀多D機會同老公多溝通,可能妳發現原來妳老公唔係嫌妳老左殘左。其實可會係好似我換底底咁簡單或其他簡單既改變好似唔著T-shirt,著裙就得喇。

Love is when the other person’s happiness is more important than your own  ~ H. Jackson Brown

男爵府

回覆 sammanyu 的帖子

你老公好膚淺,但女人要 keep係現實!

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

kaumi 發表於 19-10-21 21:53
多少有點嫌了
D男人好衰
不過佢肯同你講的

都係
講得出口有少少嫌棄
不過真係要keep
不要從別人的嘴裡去認識我

別墅

我同老公結左婚都成十年,本身都會扮下靚,但生左小朋友之後就明顯殘左好多⋯⋯雖然老公請左工人姐姐幫手, ...

你幾歲

子爵府

熱血金章

回覆樓主:

好像一個警号,但你老公本身係一個注重外表嘅人?對自己有外表要求?

我都係全職媽媽,我就注重整潔,精神。女人化小小妝,或查有色防曬霜,個人會精神d,所以就算送返學,我都會化一個好淡妝(只塗makeup bade/有色防曬+有色唇膏+畫眉粉+胭脂)其實5-8分鐘出得門口。全日個人連自己望到都精神,放學時,我個仔見到我,都會無lala話:媽咪好靚丫。

其實我真係覺得女人就算湊仔煮飯幾忙都好都要作小小打扮。真係五至10分鐘已經差好遠。。。

大宅

我諗你老公嗰句「成日攪到儍婆咁」未必係只講你外表,試想想自己平時在家的行為、語氣、態度及要求,從而改變一下,看看會否有所不同,千萬不要為了他一個提示,而去數算他的不是。

伯爵府

2018復活節勳章

有時我覺得要照顧家庭好重要..但ME TIME都好重要.

子爵府

樓主妳係ftm?如果全職媽又有工人,已經好過好多媽咪。有時對d小朋友放下手,對自己好d。妳老公講到咁出面,應該都忍左好耐下

LeBlue    發表於 19-10-22 16:53

男爵府

回覆 858D 的帖子

又好難講,唔係個個男人對外表冇要求,樓主可能年紀唔係大以前又四四正正的,現在落差多了,所以老公開口,無論如何女人都不能比自己日久失修,唔係淨係為人為自己都要,女人幾時都要keep扮吓靚對自己好啲,太冇要求太求其唔得

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁同佢出街會化少少妝嗎?

珍珠宮

回覆樓主:

既然有工人幫手,咁真係好好keep下啦~

珍珠宮

回覆樓主:

既然有工人幫手,咁真係好好keep下啦~

大宅

如果係事實我寧願我老公講比我聽我都係FTM不過無工人姐姐幫,由bb滿月後我每日都會化返全妝先出街,當然著既衫無以前咁靚啦,但都唔會唔打扮下就出街⋯希望可以做個靚老婆靚媽媽⋯我囡見到我著靚靚裙都會話媽媽靚靚⋯
有得揀係人都想對住靚老婆而唔係黃臉婆啦

子爵府

回覆樓主:

搵野嫌番佢 等佢知自己口臭 呢點好緊要 好多男人唔識將心比己!
但都係要keep下 未必全部係外表 可能係長氣呀 大聲講野呀 成日開口埋口講個小朋友果d

瑪瑙宮

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

PhoebeKw 發表於 19-10-22 13:10

如果係事實我寧願我老公講比我聽我都係FTM不過 ...
我都見有FTM,每日送小朋友返學放學, 都化左淡妝, 個人望落係SHARP D嘅

首頁

尾頁

跳至