自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

daughterma 發表於 19-11-4 22:55
和興臘味家 皇后大道中368号偉利大厦地下, 我買左全廋臘腸,豉油膶腸,今日買未食哦
...

和興係咪百分百香港造?我記得舊年有個post唔記得邊間老字號俾人爆原來大陸造,間野好出名

男爵府

creambb 發表於 19-11-5 00:02
和興係咪百分百香港造?我記得舊年有個post唔記得邊間老字號俾人爆原來大陸造,間野好出名
...

你去check下,check到話比大家知

男爵府

蛇王二既臘腸最好吃

伯爵府

Minnacat 發表於 19-11-4 16:25
請問有地址嗎? thx

https://hk.lifestyle.appledaily.com/etw/magazine/article/20161203/3_17781259/%E6%9C%AA-%E5%BF%98%E4%BA%BA-%E4%B8%89%E8%88%88%E9%9A%86

伯爵府

agnesmama 發表於 19-11-5 08:50
蛇王二既臘腸最好吃

https://hk.lifestyle.appledaily.com/etw/magazine/article/20161203/3_17781259/%E6%9C%AA-%E5%BF%98%E4%BA%BA-%E4%B8%89%E8%88%88%E9%9A%86

伯爵府

2018復活節勳章

臘腸只食和興

珍珠宮

回覆樓主:

我吃美珍香雞肉腸,我愛甜D

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

leng1999 發表於 19-11-1 22:57
最近幫襯呢間,覺得好新鮮同好香好食。你可以試下

我幫襯開嗰間,原來今年8月1號已經冇做,因為佢只係獨沽一味賣臘味!
今次跟妳買,行過隔離兩間,幫襯妳呢間(emoji)(emoji)(emoji)
價錢合理!
潤腸合口味!
臘腸同埋東莞腸未食,應該都唔錯嘅

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mingaga 發表於 19-11-6 21:21
我幫襯開嗰間,原來今年8月1號已經冇做,因為佢只係獨沽一味賣臘味!
今次跟妳買,行過隔離兩 ...

咁我地應該同一間,就系因為佢冇做我先幫襯新呢間

侯爵府

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 Poo得好勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第一回 DHA勳章 畀面勳章

leng1999 發表於 19-11-7 05:50
咁我地應該同一間,就系因為佢冇做我先幫襯新呢間

佢嗰啲油潤些少,妳介紹呢間也不錯。
下次會出去買,會試另一間媽咪老友介紹的

侯爵府

Monday789 發表於 19-11-2 09:55
非洲豬瘟,新鮮豬肉咁貴,佢地會用D乜野豬肉做臘腸 打算停食一年
...

我哋幫襯咗幾十年嗰間,就係呢一個原因,今年無做了。
我哋都周圍搵(emoji),同佢賣嘅質素差唔多嘅店舖

珍珠宮

2024年龍年勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

mingaga 發表於 19-11-7 11:38

太好了

首頁

尾頁

跳至