自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

enirehc 發表於 21-1-1 17:57
回覆 kennis_627 的帖子

你好,請問有無穿耳店介紹?費用幾多左右?

已回覆,你查下呀

別墅

takko 發表於 21-1-1 18:11
我有個窿冇帶好耐, 之後次次帶返就好痕, 跟住就更加唔想帶
下次試下搽D凡士林先!
...

如果痕呢,你最好買返支正貨既消炎藥水,有d店舖賣十幾蚊支既千其唔好買呀,冇用架。
如果耳環難帶,你可以搽少少凡士林推一推會比較容易帶架

別墅

adaleung717 發表於 21-1-1 18:07
我想問下, 我隻耳仔成日都會有白色分泌物, 吱出黎好似平日吱黑頭白色果種膏狀, 有一隻耳吱到, 另一隻耳成日 ...

有分泌物代表你耳窿都有發炎跡象,只係未去到腫脹流膿既地步,我會你要保持耳窿乾淨呀,定時滴返消炎藥水,有時突起未必耳窿內有野吱出黎,可能入面有d腫脹姐。
但我亦曾經有客人,因為當時帶住膠耳針訓覺,第二朝訓醒唔見左,一直冇為意,到左某日發現腫脹,去睇醫生,發生耳針收左入耳窿埋左口。
如果你一直都腫脹既,我建議你去睇下醫生好安全d

大宅

可否介紹醫療鋼穿耳?謝謝

別墅

JOJO- 發表於 21-1-3 02:52
可否介紹醫療鋼穿耳?謝謝

已回,你查下呀

洋房

你好,請問有無穿耳店介紹?謝謝

別墅

kennis_627 發表於 19-10-22 14:54
超過十年穿耳經驗,你問我答2.0
好多朋友仔穿完耳後唔太會處理,令耳仔有發炎/過敏既情況出現。如果大家都 ...

別墅

venusl22 發表於 21-1-10 23:44
你好,請問有無穿耳店介紹?謝謝

已回,你查下呀

大宅

kennis_627 發表於 21-1-1 18:27
如果痕呢,你最好買返支正貨既消炎藥水,有d店舖賣十幾蚊支既千其唔好買呀,冇用架。
如果耳環難帶,你可 ...

請問葵涌、荃灣區那裡有穿耳服務?
:-?

別墅

Ethan/mama 發表於 21-1-17 10:06
請問葵涌、荃灣區那裡有穿耳服務?

我去開都係太子店喎

別墅

好多朋友仔穿完耳後唔太會處理,令耳仔有發炎/過敏既情況出現。如果大家都 ...

大宅

回覆樓主:

Hi! 你好!
我女穿咗耳差唔多年幾,有一邊耳洞清潔時,有時有d血水流出。昨天又除出清潔,發覺好難穿入,而且耳背出現咗個水泡咁,是否發炎?呢次好難再帶番,我叫佢唔好帶住,比隻耳休息吓,咁樣會唔會好易埋口呢?
另外想問吓邊度買支消炎水?

別墅

囡囡mami 發表於 21-1-30 22:59
Hi! 你好!
我女穿咗耳差唔多年幾,有一邊耳洞清潔時,有時有d血水流出。昨天又除出清潔,發覺好難穿入,而 ...

首先想問下,佢帶緊既係咩耳環物料?如果咁情況我會建議佢帶返一排醫療鋼物料既耳環,因為依種物料係醫院做手術用既物料,一般都唔會敏感發炎,如果依家發炎唔帶既話,好大機會,會埋口架。一般市面賣緊十幾數支消炎藥水,唔好買呀。
正貨一般都係七十至八十蚊支架

子爵府

2021勳章 好媽媽勳章

kennis_627 發表於 21-1-31 00:04
首先想問下,佢帶緊既係咩耳環物料?如果咁情況我會建議佢帶返一排醫療鋼物料既耳環,因為依種物料係醫院 ...

你好。我本身耳孔好细。只可入幼針。又吾係成日戴,点先可令耳孔大D入到粗針?thank you

別墅

pipip929 發表於 21-1-31 00:49
你好。我本身耳孔好细。只可入幼針。又吾係成日戴,点先可令耳孔大D入到粗針?thank you
...

咁你要用粗針既耳環搽少少凡士林慢慢推過耳窿,如果帶到後,要帶返一排架,因為你帶粗針耳環時可能會刺激到隻耳仔,可能會令你有少少痕咁,所以你最好買返支正貨既消炎水滴下。

大宅

kennis_627 發表於 21-1-31 00:04
首先想問下,佢帶緊既係咩耳環物料?如果咁情況我會建議佢帶返一排醫療鋼物料既耳環,因為依種物料係醫院 ...

咪就係喺M 記度穿, 已經加錢穿果隻耳環㗎喇

別墅

囡囡mami 發表於 21-1-31 23:37
咪就係喺M 記度穿, 已經加錢穿果隻耳環㗎喇

我都有不少客人係M字到穿完,唔得發炎埋左口再去另一度穿過,我今日先幫個6-7歲妹妹穿完耳,佢係M字到穿過2次架啦,最後都唔得,第3次就搵左我穿啦

別墅

別墅

新年快樂

別墅

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊