自由講場

跳至

首頁

尾頁

別墅

lalalaho 發表於 20-11-1 22:11
小朋友幾歲可穿?

通常3歲都可以穿架啦

男爵府

kennis_627 發表於 20-11-2 00:21
通常3歲都可以穿架啦

(emoji)thx

別墅

kennis_627 發表於 19-10-22 14:54
超過十年穿耳經驗,你問我答2.0
好多朋友仔穿完耳後唔太會處理,令耳仔有發炎/過敏既情況出現。如果大家都 ...

別墅

好多朋友仔穿完耳後唔太會處理,令耳仔有發炎/過敏既情況出現。如果大家都 ...

別墅

大宅

消炎水在那裏買

別墅

Superwoman 發表於 20-12-2 02:53
消炎水在那裏買

已回,查下呀

別墅

公爵府

2021勳章

kennis_627 發表於 20-3-20 21:38
覆左你呀,你check下

我都想知邊度穿耳好呀!
我女近排間唔時就話想穿耳,但我細個穿過發炎發到包住左隻耳環,不停流膿同血水,好得人驚,所以我都有啲擔心佢體質會唔會遺傳左我
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

別墅

小寶貝兒 發表於 20-12-4 16:51
我都想知邊度穿耳好呀!
我女近排間唔時就話想穿耳,但我細個穿過發炎發到包住左隻耳環,不停流膿同血水, ...

已回啦,你查下呀,如果用返專用穿耳既耳環同保持衛生應該問題不大(emoji)

男爵府

2021勳章

有少少膿應該點做?係大型店穿架。穿咗一個月到

別墅

solim 發表於 20-12-4 17:47
有少少膿應該點做?係大型店穿架。穿咗一個月到

嗯嗯,首先當然係要買返支正貨既消炎耳水啦,市面一般賣緊十幾蚊支既千其唔好買呀,冇用架。同埋呢,我幫人穿耳穿左十幾年,係大型店鋪穿完後會發炎既情況多不勝數呀,有d真係搞唔店要等耳窿埋再重新穿過架

公爵府

2021勳章

kennis_627 發表於 20-12-4 16:59

已回啦,你查下呀,如果用返專用穿耳既耳環同保持衛生應 ...

謝謝你
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

男爵府

有一邊耳洞埋了口,只可穿很幼耳針,係唔係要重新再打過,那裡可以有穿牙服務?thx!

別墅

cherrybear 發表於 20-12-5 10:54
有一邊耳洞埋了口,只可穿很幼耳針,係唔係要重新再打過,那裡可以有穿牙服務?thx! ...

依家新款都是打粗針架啦,市面大部份耳環都係粗針,幼針冇人打架啦,已回,你查下

別墅

別墅

民房

回覆 kennis_627 的帖子

你好,請問有無穿耳店介紹?費用幾多左右?

男爵府

2021勳章

我想問下, 我隻耳仔成日都會有白色分泌物, 吱出黎好似平日吱黑頭白色果種膏狀, 有一隻耳吱到, 另一隻耳成日都吱唔到塞住左, 仲有少少突起左咁, 所以我吱到分泌物既耳仔係比較無咁易埋口, 但另一隻吱唔到果隻, 就成日都會一唔戴個零月就埋番口, 搞到我又要再穿過... 想問下應該點樣處理吱唔出分泌物果隻耳呢?

複式洋房

2021勳章

kennis_627 發表於 19-10-22 16:31
覆返另一位朋友仔lovemisha先
首先唔係一定要用純銀耳環架,反而有好多人會對純銀會敏感,而醫療鋼耳 ...

我有個窿冇帶好耐, 之後次次帶返就好痕, 跟住就更加唔想帶
下次試下搽D凡士林先!

首頁

尾頁

跳至
熱門主題
食道癌 ... 2 3 4 5 6 .. 9
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊