自由講場

跳至

首頁
45678...17

尾頁

大宅

您好呀樓主。
我打過耳門兩次,但都係有排斥甘,慢慢會「吞」開(希望你明白,唔迫識打個個字),甘係咪死左條心唔好打?因為我覺得哩個位打耳環好靚。Thx

禁止訪問

大宅

穿咗耳超過十年,長期帶住穿耳用嗰d粗針耳環,但每次換其他幼針耳環帶一日後,再帶返粗針有d痛好似拮唔入,埋咗d口咁,點解會咁呢?

子爵府

請問消炎水可那裡買到?

我問過Mabelle沒有賣, 只得消毒葯水

別墅

lailaihan 發表於 19-12-8 10:24
您好呀樓主。
我打過耳門兩次,但都係有排斥甘,慢慢會「吞」開(希望你明白,唔迫識打個個字),甘係咪死 ...

如果你問我,我都唔太建議穿耳門位,因為有好多人耳門位置都唔夠大,好容易出現崩既情況,同埋近年大部份都會用耳筒(emoji)聽歌,咁穿耳門好大機會有頂住,唔舒服既感覺。

別墅

正正b 發表於 19-12-8 12:11
係呀!我個時新穿,聽人講用銀,用銀就發炎

好多人都以為帶銀係好,但其實唔係架。

大宅

kennis_627 發表於 19-12-8 23:22
如果你問我,我都唔太建議穿耳門位,因為有好多人耳門位置都唔夠大,好容易出現崩既情況,同埋近年大部份 ...

多謝指點 Thx

別墅

吱喳momo 發表於 19-12-8 12:30
穿咗耳超過十年,長期帶住穿耳用嗰d粗針耳環,但每次換其他幼針耳環帶一日後,再帶返粗針有d痛好似拮唔入, ...

你確定十年前穿時係粗針,因為以前穿大部份都係幼針黎架,一日係唔會埋架喎。

別墅

adatom 發表於 19-12-8 16:08
請問消炎水可那裡買到?

我問過Mabelle沒有賣, 只得消毒葯水

覆左你啦。

複式洋房

kennis_627 發表於 19-12-8 23:30
覆左你啦。

我都想知邊到有得買,thx

別墅

kerochloe 發表於 19-12-9 00:03
我都想知邊到有得買,thx

Check下

大宅

幾年前穿過但依嫁埋左口,係咪只可以再穿?穿係同一個位嗎?

別墅

hellohappygirl 發表於 19-12-9 00:21
幾年前穿過但依嫁埋左口,係咪只可以再穿?穿係同一個位嗎?

如果你穿唔過,我建議你穿過好d,如果唔係夾硬"吉",我怕你仲痛過再穿過

男爵府

kennis_627 發表於 19-10-22 14:54
超過十年穿耳經驗,你問我答2.0
好多朋友仔穿完耳後唔太會處理,令耳仔有發炎/過敏既情況出現。如果大家都 ...

我女.又係成日發炎,每次換耳環都會流血,因為返學耳針都唔比帶,所以每日放學返嚟又要帶返,佢怕會密,但每次帶都好難穿入耳環拮入咗又流血,請問有冇解決辦法,另外想問消炎水用邊隻牌子呀

別墅

wingwantze 發表於 19-12-9 00:54
我女.又係成日發炎,每次換耳環都會流血,因為返學耳針都唔比帶,所以每日放學返嚟又要帶返,佢怕會密,但 ...

咁我會建議你買透明既樹膠耳針比囡囡帶,都係防敏感既。出面好多市場買緊十幾蚊既消淡水,真係唔好買呀,佢地包裝都一樣,但係冇效架。
我send左資料比你,你Check下啦,希望幫到你

公爵府

2021勳章 精叻鼠年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 開心吸收勳章 Poo得好勳章

回覆 kennis_627 的帖子

請問可以話我知邊到有得買嗎?

男爵府

2021勳章

想請教穿咗半年耳,之後幾個月無戴,而家個孔再拮唔入,有咩方法去試是否已埋口?要重新穿過嗎?

別墅

caribbean1 發表於 19-12-9 01:23
回覆 kennis_627 的帖子

請問可以話我知邊到有得買嗎?

Check下呀

別墅

vespa 發表於 19-12-9 09:24
想請教穿咗半年耳,之後幾個月無戴,而家個孔再拮唔入,有咩方法去試是否已埋口?要重新穿過嗎?
...

新穿耳窿唔可以咁快就唔帶架,會好快埋口,你一係搽d凡士林再試帶,如果唔得就要穿過啦,提提你,你新穿耳就算唔帶,最好不時都吉一吉唔好比個耳窿埋口呀

男爵府

kennis_627 發表於 19-12-9 01:01
咁我會建議你買透明既樹膠耳針比囡囡帶,都係防敏感既。出面好多市場買緊十幾蚊既消淡水,真係唔好買呀, ...

用梗啦,但都係會流血,另外返學透明耳針都唔帶得,加上可能釘果時釘得唔好,支槍入唔到,耳環同耳托分開咗

首頁
45678...17

尾頁

跳至
熱門主題
食道癌 ... 2 3 4 5 6 .. 9
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊