時政擂台

跳至

首頁
23456...11

尾頁

大宅

好好笑 本來顏色分化好無謂
但黃絲思維模式明顯有問題
如果同意台灣過來香港押陳同佳,
那麼反送中意義何在?

他日其他地區、國家也可入境香港押犯?

polliebb    發表於 19-10-23 11:59

伯爵府

2019新春慶豚圓

tsewong 發表於 19-10-23 10:07
根據網上資料:

此案的出現亦使台灣與香港出現了新模式的警務合作,由於政治原因,台港兩地並無「刑事事宜 ...

如果孰實咪照板煮碗,
將陳庭佳「拘捕」(並唔係自首,因為已知兇手」然後再送住台灣,
台灣警方接犯囉。

伯爵府

WWT1234 發表於 19-10-23 10:07
咁依家班候選區議員响facebook 大大隻字寫光復香港,時代革命又會冇事。如果唔係美國審議緊人權法,佢哋連 ...

你究竟有冇睇清楚單新聞?你選舉主任事後要班候選區議員書面confirm,而班候選區議員寫到明佢地擁護基本法先可以呀!!!之後佢地如果做唔到咪DQ囉

你憑乜嘢話係因為係有人權法就俾佢地入閘? 美國國會話你聽?

伯爵府

WWT1234 發表於 19-10-23 10:16
如果孰實咪照板煮碗,
將陳庭佳「拘捕」(並唔係自首,因為已知兇手」然後再送住台灣,
台灣警方接犯囉。

而家係台灣唔俾陳同佳入境

(重要嘢要講三次)

佢連機都上唔到呀!!!!!!

另外香港憑乜拘捕陳同佳? 佢喺香港犯嘅罪已經坐完監啦. 上次單案係幾個香港人喺台灣非法居留所以被遣返. 陳同佳係香港人, 香港憑乜踢陳同佳出境???

究竟你知唔知咩叫法律架!!!!!

複式洋房

WWT1234 發表於 19-10-23 07:27

係之後嘅事啦

司法互助係對國家嘅,同佢互助左,就中左台獨招

大宅

2019新春慶豚圓

接龍主席 發表於 19-10-23 10:31

哩個菜籃真陰毒

伯爵府

2019新春慶豚圓

tsewong 發表於 19-10-23 10:17
你究竟有冇睇清楚單新聞?你選舉主任事後要班候選區議員書面confirm,而班候選區議員寫到明佢地擁護基本法 ...

咁您睇清楚之前dq候選議員單新聞,連confirm 都冇得confirm

伯爵府

2019新春慶豚圓

tsewong 發表於 19-10-23 10:23

你咪問吓香港點解2018年唔理會台灣司法互助要求囉

伯爵府

2019新春慶豚圓

接龍主席 發表於 19-10-23 10:31

咁咪驅逐(並唔係自首)陳庭佳出境送佢到台灣機場,等台灣警員接收囉。

伯爵府

WWT1234 發表於 19-10-23 10:44
咁您睇清楚之前dq候選議員單新聞,連confirm 都冇得confirm

香港有條法例叫司法覆核, 如懷疑政府做嘢唔合程序, 隨時可以去法院申請司法覆核, 可以告個DQ過程不合法...候選議員做咗未

根據法律做事, 依足程序先叫法治, 唔係求其講兩句或者睇其中一樣就話冇法治囉

伯爵府

WWT1234 發表於 19-10-23 10:45

司法互助要求係國同國之間架

你究竟知唔知香港係under中國架

台灣喺國際上都係under 中國架!!!!

伯爵府

2019新春慶豚圓

tsewong 發表於 19-10-23 10:52
香港有條法例叫司法覆核, 如懷疑政府做嘢唔合程序, 隨時可以去法院申請司法覆核, 可以告個DQ過程不合法... ...

咁咪係利用法律做政治功具囉。

伯爵府

2019新春慶豚圓

tsewong 發表於 19-10-23 10:54
司法互助要求係國同國之間架

咁咪好似2016年做法咁將陳庭佳驅逐出境囉,究竟依家係唔係一國兩制㗎?

咁咪好似2016年咁將陳庭佳驅逐出境囉,究竟依家係唔係一國兩制㗎?

咁咪好似2016年咁將陳庭佳驅逐出境囉,究竟依家係唔係一國兩制㗎?

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

WWT1234 發表於 19-10-23 10:48
咁咪驅逐(並唔係自首)陳庭佳出境送佢到台灣機場,等台灣警員接收囉。

...

人地而家自首都唔比登機,機都上唔到,唔通游水過去咩

伯爵府

2019新春慶豚圓

mandy952 發表於 19-10-23 11:03
人地而家自首都唔比登機,機都上唔到,唔通游水過去咩

已知兇手係佢,
佢仲自也鬼野首?

伯爵府

WWT1234 發表於 19-10-23 11:02
咁咪好似2016年做法咁將陳庭佳驅逐出境囉,究竟依家係唔係一國兩制㗎?

咁咪好似2016年咁將陳庭佳驅逐出 ...

咪講咗九十幾萬次, 香港憑乜將陳同佳驅逐出境呀!!!!!

佢係香港人, 喺香港犯嘅洗黑錢罪已坐完監啦, 佢犯嘅謀殺罪係喺台灣發生架, 香港冇司法審核權, 唔可以拉人, 所以陳同佳而家喺香港係無罪之身架

即係要香港政府將一個喺香港冇罪在身嘅香港人驅逐出境, 有乜法律依據呀!!!!

已經同你講過同2016年單案唔同. 當時係3個香港人已在台灣逾期居留, 咁台灣咪可以驅逐出境囉

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

MsBusy 發表於 19-10-23 08:37
而家陳同佳係被"不核發登機證", 台灣唔解除,連登機都無可能

呢d咪 English 菜自打嘴巴law

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第四回 熱血金章 畀面勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回

跨境執法

男爵府

2019勳章

mandy952 發表於 19-10-23 08:34
佢地都short short 地,比得你黎,其他國家都話要黎香港執法未大鑊

歡迎中國警察來港執法???

男爵府

2019新春慶豚圓

mandy952 發表於 19-10-23 08:34
佢地都short short 地,比得你黎,其他國家都話要黎香港執法未大鑊
忽然自動願意送中

首頁
23456...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊