時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

呢個post我預比人插, 實有人話製造白色恐慌

所以不喜歡嘅人士, 可以無視呢個post, 我只係希望可以理性咁討論一下

由六月衝擊破壞立法會開始, 暴徒一歩一步升級暴力

以至現時每隔三幾日, 假借不同藉口遊行之後堵塞道路大事破壞

由之前傍晚開始, 至近日中午已開始行動

破壞範圍亦越嚟越廣泛, 由最初主要破壞少數地鐵站, 以至近日不論商舖銀行工營設施, 都係破壞嘅目標

而警方採取嘅執法手段亦未有大幅提升配合, 法律方面又未見到有具阻嚇性判罪案例出現

男爵府

而大家早前希望中國出手平亂, 都一次又一次落空

政府近來對事件嘅譴責, 亦都越嚟越梳落, 好似仲未瞓醒咁, 感覺對事件已成例行常態咁

我感覺直至現在呢一刻嘅情況可能並唔係最壞, 而可能係序幕嘅開始

更不敢想像嘅情景, 可能會即將發生

珍珠宮

唔好諗太多
我反而覺得佢地氣數已盡
所以垂死掙扎

子爵府

chankahing 發表於 19-10-23 02:37

政府近來對事件嘅譴責, 亦都越嚟越梳落, 好似仲未瞓醒咁, ...

咁你覺得會發生d乜嘢?

翡翠宮

畀面勳章

你認為會有咩事發生?
唯一可以肯定的,香港不會步上烏克蘭、敘利亞的後塵,最差的情況也不過是提早步入一國一制,不過這個機會也微乎其微。
日日是好日

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

mother904 發表於 19-10-23 06:17
你認為會有咩事發生?
唯一可以肯定的,香港不會步上烏克蘭、敘利亞的後塵,最差的情況也不過是提早步入一 ...

x 2

因為香港不是國家、背後有阿爺睇住~

restahaus    發表於 19-10-24 12:29
yumui61    發表於 19-10-23 11:14
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

大力大力 發表於 19-10-23 06:20
x 2

X 2

禁止訪問

琥珀宮

好媽媽勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

李大人 發表於 19-10-23 08:16
阿爺一早睇到,呢場係顔色革命,真正話得事唔係香港人,係中美,美國肯收手,呢場垃圾運動會完結 ...

應該唔止!估計仲有台灣、香港某D派別人仕都有份!
若要人不知 唔好咁低B !  : P

禁止訪問

大宅

1 警察人數(emoji)足,相比暴徒的數量

2現在是顏色革命,如果派解放軍來,收美國金主做事的暴徒,會傷害示威者,嫁禍解放軍,到時美國會乘機制裁香港及中國
所以阿爺審慎觀察,示威者如果不想遭遇不測,應及早棄暗投明

*請參考顏色革命12部曲*
現在國難當前,即同美國打仗中,所有警民衝突都不是重點,全香港人應該槍頭向外,全力支持香港警察對抗外敵

男爵府

hihi_BB 發表於 19-10-23 09:31

2現在是顏色革命,如果派解放軍來,收美國金主做事的暴徒,會傷害示 ...

上星期為谷20/10,刀傷大埔示威者。

吾想死,示威者要及早棄暗投明。

別墅

大力大力 發表於 19-10-23 06:20
x 2

是的,這些傻叉以為中央拿它們無可奈何,於是就在香港跟隻猴子一樣上躥下跳。

yumui61    發表於 19-10-23 11:14

大宅

lovedgs 發表於 19-10-23 09:41
上星期為谷20/10,刀傷大埔示威者。

吾想死,示威者要及早棄暗投明。

谷都盡,再加埋岑妖被斬,尖沙咀遊行都係咁少人,估計事件已經去到盡頭,依家只係一班極深黃同被利用入世未深的學生垂死掙扎,但呢段掙扎期都冇咁快完結。

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

好多人已經唔玩啦, 人數少之又少, 開始散水啦?!
宜家仲玩果D, 係勇武棄卒多...想趁火打劫.. 其實佢地最終目的係為錢

佢地做完野, 有冇見有耳猿撐佢地? 耳猿係叫執下死雞鬧下有人死左
跟本同最初落差好大

男爵府

回覆樓主:

希望在明天

大宅

hihi_BB 發表於 19-10-23 09:31

2現在是顏色革命,如果派解放軍來,收美國金主做事的暴徒,會傷害示 ...

顏色革命12部曲

http://paper.wenweipo.com/2014/11/07/HS1411070003.htm

支持暴徒的人,請認清歷史,認清顏色革命後的國家,都是寸地不生,生靈塗炭,如烏克蘭,請看看以前阿富汗是多文明多開放,比美國侵略後變成點,顏色革命後的政權是你地想像唔到的邪惡和黑暗

示威者收手啦,你哋冇可能贏得過中共,唔好同趁火打劫的烏合之眾為伍

大宅

我見不同政見的FD都少左係FB FORWARD野. 香港人3分鐘熱度真係無錯.. 日日睇同一樣的野, 講同一樣的野. 做左4個月, 點都會悶. 尼緊開始測驗考試, 人就一定自私.. 所以我估又少一班人.. 佢地都快收工.

男爵府

熱血勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

政府近來對事件嘅譴責, 亦都越嚟越梳落, 好似仲未瞓醒咁, ...

重點呀唔該,

大宅

黎明前是最黑暗的,所以距離黎明不遠已
我要強力DDT...

首頁

尾頁

跳至