時政擂台

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

littlecar 發表於 19-10-23 11:20
聽完陳同佳講野
我覺得佢好過D曱甴
真心希望佢改過好好反省

D黑衣人只懂破壞,仲不斷美化自己行為

侯爵府

畀面勳章

alicialee1210 發表於 19-10-23 09:14
人地咁就無咗個女

男爵府

yyh08 發表於 19-10-23 11:00
講得出成件事台灣玩嘢的JM 才懂政治,大部分香港人鬼識政治咩,話源頭係林鄭都講得出,所以咪成個香港俾人 ...

有啲係真唔知,有啲就扮唔知!

反正2019年香港被個蔡八婆玩哂,玩到佢瞓著都笑醒!

人哋經已玩咗幾十年政治了,中六甚至大學水準了,香港特首、高官,幼稚園都沒畢業啊,邊夠條八婆玩啊?!

港人真係有治港的能力咩?

侯爵府

yyh08 發表於 19-10-23 11:00
講得出成件事台灣玩嘢的JM 才懂政治,大部分香港人鬼識政治咩,話源頭係林鄭都講得出,所以咪成個香港俾人 ...

唉, 天時地利人禍~~

只可以講台灣玩政治高香港好多皮, 難得咁多香港人蠢到破壞自己家園來送政治籌碼俾人地, 蔡英文心裡面笑咗好耐啦

我第一次真心覺得香港人蠢, 係早自6月時, 岑子健傑去信叫其他國家向香港發旅遊警告, 而竟然有香港人覺得好! 當然之後更ON居嘅事陸續而來... 香港人自己人打自己人, 今舖俾人玩到咁真係自己攞來

小詠    發表於 19-10-23 12:03

珍珠宮

cbeyond 發表於 19-10-23 09:22
又林鄭? 林鄭叫人放火, 打市民, 擲汽油彈?
做得出,就唔好屈人
賤格係班社會渣滓暴徒

其實就算無陳同佳, 香港有咁多賣國賊, 漢奸走狗, 都會搵其他借口發難做成而家一樣的局面

去到而家呢刻, 明白點解要修例? 始作俑者, 是台灣菜人治高於法治

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

件事其實好簡單,D人係到要搞到好複雜。
個犯自願去台灣自首,自動送上門,台灣通緝佢,正常都會拘捕佢
偏偏台灣要搞咁多野,唔收陳同佳

陳同佳錯既係殺人,香港依家咁,好多因素造成,冇佢香港遲早都會再發生暴動

珊瑚宮

小詠 發表於 19-10-23 12:02
其實就算無陳同佳, 香港有咁多賣國賊, 漢奸走狗, 都會搵其他借口發難做成而家一樣的局面

去到而家呢刻, ...

到現在仲有人撐暴徒, buy班賣港賊, BK都唔少啦。
人係有選擇權, 無人迫班曱甴去做暴徒。
若果林鄭權力有咁大, 根本就唔會有暴徒出現, 因為暴徒早就如外國做法, 被射殺了。
現在暴徒暴行現晒形, 就搵人賴, 搵人屈。
除了暴徒無恥, 畜生不如, 真係搵唔到其他說話去形容班曱甴。

大宅

littlecar 發表於 19-10-23 11:20
聽完陳同佳講野
我覺得佢好過D曱甴
真心希望佢改過好好反省
殺人都話仲好過.......咩理論唔諗下個女仔, 同女仔屋企人

i'm 雨婷寶

珍珠宮

cbeyond 發表於 19-10-23 12:15
若果林鄭權力有咁 ...

有D人天生就是蠢
我公司有3件黃人
一個說林鄭衰咩都是她攪出黎
一個說暴徒和黑衣人是兩派人示威黑衣人只是示威, 吸了催淚彈真慘, 但又好憎打爛地鐵銀行的暴徒, 害到她不能坐地鐵, 但她今早說地鐵是有心晚晚收10點, 想幫政府玩宵禁, 她認為地鐵無野爛, 可以開車, 只是爛了入閘機和售票機

另一個話回歸後無晒自由, 而家上大陸要查手機

所有遇見,皆有因果

伯爵府

持之以恆 發表於 19-10-23 09:16
X 2

相由心生,覺得佢比之前順眼咗。

X3
比起之前新聞上嘅資料相片
而家個樣真係和善咗
點都好,知錯能改係好事

珍珠宮

raintingbow 發表於 19-10-23 12:19
殺人都話仲好過.......咩理論唔諗下個女仔, 同女仔屋企人

殺人是錯, 但佢肯認自己所作所為, 沒有帶口罩, 勇敢比人任影和道歉, 好過暴徒, 壞事做盡, 搶野, 放火, 打爛晒人地既野, 打人

未肯去認錯, 也沒有向香港任何人道歉及賠償

raven    發表於 19-10-23 12:49
所有遇見,皆有因果

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

raintingbow 發表於 19-10-23 12:19

我唔係鼓勵殺人
而係佢今日認錯同願意自首
已經可以讓死者安息
死者家人亦可以放下
好過D曱甴虐打市民/襲警
你有無見到俾強水淋到既警員既傷勢
你估佢同佢家人又好過咩
仲有打爛商戶/地鐵/交通燈
幾多老弱傷殘日常生活大受影響
你估又好過咩
但曱甴唔知錯仲美化自己係義士
真係十萬個嘔心

伯爵府

cbeyond 發表於 19-10-23 12:15
若果林鄭權力有咁 ...

分分鈡陳同佳仲有得救過班死曱甴
睇秃香港警察Facebook 啲澄清圖
已明顯係文宣改圖,都仲可以講信張p圖都唔信黑警喎唉,真係無得救,講多嘥氣,為鬧而鬧,為屈而屈!

大宅

littlecar 發表於 19-10-23 12:29
我唔係鼓勵殺人
已經可以讓死者安息

又一死物緊要過生物既例子......
你自己再諗深一層啦,殺人係一世,政治事件係一時....
i'm 雨婷寶

珍珠宮

回覆樓主:

管牧師琴日訪問都有講
叫陳同佳吾好因為香港今日亂局而內疚
吾一定係佢呢單,其他藥引都會搞成咁
所以冇論林鄭, CY,董伯伯上台,今日亂局都會照劇本上演

琴日開始見到李漢奸報應,佢親家公司係北角執左,再放長雙眼睇班勾結外人賣國賊下場

翡翠宮

2024年龍年勳章 2018復活節勳章 畀面勳章

raintingbow 發表於 19-10-23 12:42
...

唔該睇清楚我講既係破壞死物既後果呀
交通燈無咗你知唔知有幾危險???
輪椅人士無地鐵無LIFT 幾痛苦???
失明人士唔可以係習慣既出入口入地鐵同無交通燈幾慘???
警員俾強水淋都一世啦,要做幾多次手術你知唔知????
你可以好輕鬆講一時
只係你無同理心

男爵府

chuiyeebird 發表於 19-10-23 09:16
好似有新發展話台灣會派人來港捉佢返去喎

但如果台灣可派人來港捉佢返去,咁大陸都以後可派人來港捉人啦,D黑衫人唔係最怕呢D咩?

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

raintingbow 發表於 19-10-23 12:42
...

死者已矣, 並不是陳同佳不肯負上邢責, 而係台灣唔俾佢自首。
至於得唔得到原諒, 要由死者父母決定!!!!

大宅

littlecar 發表於 19-10-23 12:29
我唔係鼓勵殺人
已經可以讓死者安息

我唔鼓勵破壞,但殺人係滔天大罪,
令我諗起當年溶屍案,竟然會有社工去探監探到嫁埋比佢(emoji)
i'm 雨婷寶

大宅

littlecar 發表於 19-10-23 12:51
唔該睇清楚我講既係破壞死物既後果呀
交通燈無咗你知唔知有幾危險???
輪椅人士無地鐵無LIFT 幾痛苦???

你話死者可以安息,死者家人亦可以放下,完全係你個人亂估一通
人地甘就無左個女,棄屍過程仲甘x
你自己想想吧!
i'm 雨婷寶

首頁

尾頁

跳至