時政擂台

跳至

首頁

尾頁

瑪瑙宮

2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

睇怕蔡都好難有得連任

子爵府

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

瘀皮

珍珠宮

畀面勳章

SKLH 發表於 19-10-23 11:17
失哂民心

本來已經低民望,藉陳同佳案不停炒作,吸引一班港台劣民撐佢

早兩日人地係新連登女神啦

琥珀宮

Nancy20090615 發表於 19-10-23 11:29
天有眼呀真係

呢句最真

侯爵府

hightable 發表於 19-10-23 11:33
agree ! 按過往判刑, 陳同佳的罪應該未去到死刑,如果鑑粗嚟判死刑,
一定畀人口實,已經做了N次行政凌駕法律, ...

好難講, 我今次真係見識到咩叫人無恥係最無敵

你睇班犯民議員, 為咗政治利益有咩講唔出做唔出? 指鹿為馬, 雙重標準, 賊贓嫁禍... 蔡英文為咗連任, 點會做唔出?

瑪瑙宮

summerDDa 發表於 19-10-23 11:33
係因為韓生比較現實同貼住基層!而隻蔡狗以政治凌駕於民生、發展!根本長遠不健康!法治同政治是用錢玩! ...

重要大洒金錢買武器呢, 買乜都唔够阿爺東風17打架喇.

珍珠宮

究竟我是誰 發表於 19-10-23 11:13
最後應該都會接收陳同佳,只係只怕條 菜菜子老羞成怒,要令法官判陳死刑,呢樣係我最擔心嘅
...

我估陳同佳真的去了台灣, 菜菜子會因為被呢件事攪到比人笑到面黃, 會把怨恨發係陳身上, 即時處決都似
到時香港政府要求人道理由, 唔可以死刑, 八婆即日下令處決, 又會引起新既外交問題

所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

珍珠宮

Nancy20090615 發表於 19-10-23 12:03
重要大洒金錢買武器呢, 買乜都唔够阿爺東風17打架喇.

係, 買埋D過期武器, 浪費左市民的血汗錢

中國乜彈都有, 買咩都無用

所有遇見,皆有因果

珍珠宮

tsewong 發表於 19-10-23 12:02

你睇班犯民議員, 為咗政治利益有咩講唔出做唔出? 指鹿為馬, ...

係呀, 塗緊身話台灣派人來捉陳同佳無問題 - 佢忘了咩野叫一國兩際

咁講,國內公安都可以來香港拉人 ? 英美日韓都無可以?

所有遇見,皆有因果

伯爵府

banbanmm 發表於 19-10-23 11:57
本來已經低民望,藉陳同佳案不停炒作,吸引一班港台劣民撐佢

早兩日人地係新連登女神啦 :la ...

唔係呀

珍珠宮

畀面勳章

SKLH 發表於 19-10-23 12:18
唔係呀

雖然難比較誰比誰邪惡,但蔡英文個look點都冇×登契媽巫婆咁嘔心。

男爵府

summerDDa 發表於 19-10-23 11:33
係因為韓生比較現實同貼住基層!而隻蔡狗以政治凌駕於民生、發展!根本長遠不健康!法治同政治是用錢玩! ...

做實事,係最好
吹水吹多左,無人信

伯爵府

banbanmm 發表於 19-10-23 12:21
雖然難比較誰比誰邪惡,但蔡英文個look點都冇×登契媽巫婆咁嘔心。
...

你又岩,叫義士要左菜菜做老婆先

男爵府

小詠 發表於 19-10-23 12:12
係, 買埋D過期武器, 浪費左市民的血汗錢

中國乜彈都有, 買咩都無用

所以距真係77
浪費錢買武器打自己人
不如搞好發展 贏民心好過
共產黨發展越來越好,人心自然回歸。
台灣被人打,中國實幫距。
距專心搞經濟,搞發展更好

侯爵府

你睇班犯民議員, 為咗政治利益有咩講唔出做唔出? 指鹿為馬, ...

所以今次完美演繹普選總統嘅弊處, 所有精力全放落去連任,冇為民生做過任何事,加上用錢或利益可以買返嚟嘅操勞政治工具, 議員政棍、官員、傳媒、 滲透不同界別漢奸。 整個社會烏煙瘴氣。

伯爵府

sandra28 發表於 19-10-23 11:14
本來想借呢單野谷選舉!而家衰收尾!

佢真係衰收尾,咁好機會扮正義審殺人犯都為左政治拒收或要黎香港拉人,咁樣只會令人覺得佢為左刁難香港而妄顧2條人命。
仲要俾馬英九有位入踩多佢2腳,睇黎佢都唔係奸得晒,蠢得濟就真。

芭芭拉

子爵府

就係因為要連任,所以未必會直接叫法院判陳同佳死刑, 因為會畀人製造口實,
反而對佢選舉不利.

但至於會唔會搵人私了陳......., 咁就好難講, 蔡英文有咩做唔出.

你睇班犯民議員, 為咗政治利益有咩講唔出做唔出? 指鹿為馬, 雙重標準, 賊贓嫁禍... 蔡英文為咗連任, 點會做唔出?...

珍珠宮

Qq555666 發表於 19-10-23 12:27
做實事,係最好
吹水吹多左,無人信

兩個黨都令用今次陳同佳事件幫自己助選, 政治在台真是黑暗, 見到馬英九講到想喊, 假到C, 我們香港人死了他其實那有感覺?

對佢來講死左一個女仔, 在台灣日日都有人死, 冰山一角而已

兩個黨都認為台灣是國, 不再是省, 呢一點就很煩, 當地既人有身份問題, 想自己住的地方是國家, 但無咩國承認, 是省呢? 又已被洗腦了幾代, 對中共無好感, 但自己個省政府呢玩政治就專心 ....搵錢就懶理, 台灣好窮係人都知, 落後人地幾條街, 無錢無本事, 一無事處, 而家個菜菜子攪到全球都知台灣的法律好好笑好兒戲, 咩面都丟清

所有遇見,皆有因果

子爵府

回覆樓主:

千算萬算,就係唔記得打開潘朵拉盒子嘅人有出監既一日,仲要咁快添

珍珠宮

tutik 發表於 19-10-23 12:32
所以今次完美演繹普選總統嘅弊處, 所有精力全放落去連任,冇為民生做過任何事,加上用錢或利益可以買返嚟 ...

空心菜真的痴痴地, 台灣從沒有正式接觸過陳同佳本人, 但八婆和台灣法務部一口咬定陳同佳在香港時已計劃在台灣殺人所以應該香港負責審理?

陳生咪講左今日講佢自己一時衝動做成大錯

所有遇見,皆有因果

首頁

尾頁

跳至