自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

pekkle723 發表於 19-10-29 09:27
回覆 kk0910 的帖子

近bangna, 70萬左右HKD

bangna近學校!(emoji)(emoji)(emoji)
不過好似周邊配套爭DD……
今次我都會睇一睇D屋……可能睇
On Nut/Thong Lo附近

大宅

回覆樓主:

邊區多香港人住?

複式洋房

回覆 kk0910 的帖子

Thong lo一定正,但一定好貴,都建議睇多幾個區先決定,我個人一定會選擇離屋苑BTs或MRT 10mins內,因為如選擇太內街,晚上街燈不多,有d區雖然剛發展,但如政府對嗰區已有定出規劃都可了解下,因樓價平d!同埋如有小朋友去讀書又唔同了,我一定會選近學校,5個站內!祝你考察順利

複式洋房

回覆 superbaby1108 的帖子

真係無考究

複式洋房

我都想小朋友讀泰國國際學校,但我英文唔太好,怕去到同學校溝通唔到

水晶宮

親子王國15週年勳章

珍惜眼前 發表於 19-10-27 23:34
過去住過未呀,我12月驗收完 唔知新年住得未住得就一家人去住返十日八日...好過係香港咁悶
...
MEXXXX RAMA9-RAMKUMHANG 妳是否這屋苑? 上月見到就在我對面的, 非常近.

驗樓後簽埋過戶要幾星期的, 一月尾可能好趕的, 見議妳驗樓時可量尺寸先, 臨出發前可在網上訂傢具同電器, 約到泰國時收貨安裝, 可節省時間的.
[

男爵府

amychoi 發表於 19-12-6 10:48
MEXXXX RAMA9-RAMKUMHANG 妳是否這屋苑? 上月見到就在我對面的, 非常近.

驗樓後簽埋過戶要幾星期的, 一月 ...

有網址比多嗎? 我前日去左驗樓了

水晶宮

親子王國15週年勳章

珍惜眼前 發表於 19-12-6 12:28
有網址比多嗎? 我前日去左驗樓了

妳等我下星期再話妳知, 因朋友下星期去收第二間樓, 響網上訂左電器及泰國ikea, 如他下星期順利收貨的話, 我一月份都會照這兩間訂貨的, 電器價我已問過係平過泰國home pro 同 power buy的。
[

男爵府

amychoi 發表於 19-12-6 12:46
妳等我下星期再話妳知, 因朋友下星期去收第二間樓, 響網上訂左電器及泰國ikea, 如他下星期順利收貨的話 ...

Home pro 你同我泰樓附近都有間 都幾近

水晶宮

親子王國15週年勳章

珍惜眼前 發表於 19-12-6 12:47
Home pro 你同我泰樓附近都有間 都幾近

我都係網上睇夾價, 之前只去過ikea隔離果間home pro, 真係大都行唔曬!
[

別墅

回覆 pekkle723 的帖子

研究中

別墅

回覆 靜初 的帖子

我會12月中過泰國睇學校 心目中有幾間 過去睇下環境

別墅

回覆 jack214 的帖子

我小朋友都唔叻英文 所以更加想早啲過去

子爵府

chsu1020 發表於 19-12-6 17:11
回覆 靜初 的帖子

我會12月中過泰國睇學校 心目中有幾間 過去睇下環境

好呀, 睇多d 就知自己要咩

大宅

回覆樓主:

啱啱去完泰國 我都非常之有興趣!但我就想去布吉 唔係曼谷

男爵府

amychoi 發表於 19-12-6 12:55
我都係網上睇夾價, 之前只去過ikea隔離果間home pro, 真係大都行唔曬!
...

Ikea 都應該好大間 好呀 你朋友收完貨 話我個website link ar ,thx

大宅

tikman321 發表於 19-10-24 08:20
TVB藝員羅敏莊女女好似係泰国就讀国際學校

當然唔系啦,成日見佢校車反學.幫個老板sell泰國樓,

水晶宮

親子王國15週年勳章

珍惜眼前 發表於 19-12-7 18:17
Ikea 都應該好大間 好呀 你朋友收完貨 話我個website link ar ,thx

可以響这網址:www.future-world.co.th 往下去,見到e-mail 和LINE, 他們會回答你

我都係用這方面寫曬型號叫佢報價的。
[

洋房

amychoi 發表於 19-12-6 12:46
妳等我下星期再話妳知, 因朋友下星期去收第二間樓, 響網上訂左電器及泰國ikea, 如他下星期順利收貨的話 ...
我之前訂SB design和Index living,我覺得好似碎ikea一些,不過就要識d泰文

水晶宮

親子王國15週年勳章

24_daddy 發表於 20-1-15 19:11
我之前訂SB design和Index living,我覺得好似碎ikea一些,不過就要識d泰文

我訂ikea大路些
[

首頁

尾頁

跳至