自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

如題,想買一張約4尺既雲石/ 大理石枱。
價錢最好唔好甘貴啦,有冇D用料靚又唔會太貴既請推介店名和地址

謝謝各位JM

珍珠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章 食得好勳章

禁止訪問

水晶宮

回覆樓主:

最好當然去雲石舖自己揀石,不過就要自己去搞個底座

傢俬舖就方便好多,但好多唔係真雲石,有d未必老實,幾千蚊嘅一般係人造石,你又要平平地,其實幾錢budget?

要平,去淘寶

珍珠宮

ash_yehyeh 發表於 19-10-24 10:09
最好當然去雲石舖自己揀石,不過就要自己去搞個底座

傢俬舖就方便好多,但好多唔係真雲石,有d未必老實, ...

雲石鋪自己揀石再要搵人訂造,太煩了

有冇傢俬舖推介?? 我預算8千內 淨係張台,椅我都買好左

淘寶我睇左,一來太重驚運費&品質唔好 黎到唔中意,同驚運落黎易爛,二來驚有損花拎返上去整麻煩,所以唔淘寶了

珍珠宮

ikokam 發表於 19-10-24 11:20

新蒲崗嘅unica
我之前上去睇過佢啲枱可以選擇用玻璃或者黑/白色石檯面。

珍珠宮

jarjane 發表於 19-10-24 12:24

新蒲崗嘅unica

上網睇左,係呢D台啦 但都有少少貴要9千多...

請問店舖內會唔會有多D花紋選擇? 感謝你既推介

珍珠宮

ikokam 發表於 19-10-24 12:50
上網睇左,係呢D台啦 但都有少少貴要9千多...

請問店舖內會唔會有多D花紋選擇? 感謝你既推介

呢間係我上年陪家人睇過, 當時只得黑同白色石選擇 或者妳可以上去睇睇有冇其他新嘅石款。
最後,我家人都係喺淘寶訂咗, 落到嚟冇穿冇爛, 仲平咗一半添

侯爵府

[quote]ikokam 發表於 19-10-24 11:20

[/quote

噢... 我睇錯, 原來樓主要4呎枱, 樓上JM已有選擇...

侯爵府

歐化有

珍珠宮

jarjane 發表於 19-10-24 12:58

呢間係我上年陪家人睇過, 當時只得黑同白色石選擇 :funny ...

上次有篇新聞話淘寶家具有蟲有'失' , 我到依家都唔敢訂

不過都多感謝你既意見,我會去睇睇先

首頁

尾頁

跳至