自由講場

跳至

首頁
23456...11

尾頁

侯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

回覆樓主:

https://topick.hket.com/article/2480691/%E3%80%90%E5%9D%8E%E5%9D%B7%E4%BA%BA%E5%A6%BB%E3%80%91%E6%B8%AF%E5%A5%B3%E7%82%BA%E5%89%8D%E5%A4%AB%E5%A2%AE%E8%83%8E2%E6%AC%A1%E5%85%BC%E6%B5%81%E7%94%A2%E8%87%B4%E4%B8%8D%E5%AD%95%E3%80%80%E9%9B%A2%E5%A9%9A%E5%8D%8A%E5%B9%B4%E6%92%9E%E7%A0%B4%E5%89%8D%E5%A4%AB%E8%88%87%E5%B0%8F%E4%B8%89%E6%8B%961%E6%AD%B2%E5%AD%96%E4%BB%94?mtc=10027

港女為前夫墮胎2次兼流產致不孕 離婚半年撞破前夫與小三拖1歲孖仔

寶石宮

2019新春慶豚圓 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

回覆樓主:

大b幾大先? 佢老公大你朋友幾多?

大宅

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章

權衡輕重黎計,唔要會好d(雖然咁對bb好唔公平),因為你地仲有個小朋友,如果生左,屋企一定會日嘈夜嘈,老公既行為表現什至逃避亦會影響到大b;唔生,就一切照常,但就要辛苦你一個人受傷害,你亦會嬲同恨呢個男人。呢段婚姻點都會有條刺,但比我,我會更在意對大b既影響。

大宅

2019新春慶豚圓 最關心BB問題熱投勳章

無論決定係點都好,之後都要好好避孕,「意外」係可以避免的

大宅

開不了口 發表於 19-10-24 00:30
選擇題:
已經有個小朋友,而家意外有左,某啲原因老公話唔想要(無金錢上壓力,都係覺得自己年紀大,加埋其 ...

N年前,我都是意外有咗2胎,因為有經濟壓力,老公唔支持生,我唔想落,我同老公傾,老公都話唔想生,後來兩邊家族嘅人都知道咗件事,老公朋友都知道,佢哋全部都話生落嚟辛苦幾年,落咗喺一世都唔會心安,就喺咁樣老公先冇堅持落,陀佢嘅過程中所有檢查我都喺自己去,因為老公返工好忙我從來都冇指望佢陪我,阿仔出世後好乖,湊仔我全部自己親力親為,出奇哋老公好錫佢,一得閒就抱佢同佢玩,當然佢真喺好乖。我冇埋怨過老公乜嘢,因為佢一個人搵錢好大壓力同埋返工又忙,我只是把屋企照顧好,把小朋友照顧好,就咁樣,大家都好感恩當初冇做錯決定。

男爵府

2019新春慶豚圓

咁環境唔會要

伯爵府

回覆樓主:

講真,都40,宜家唔要,到想要時仲生唔生到?我會選2

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 親子王國15週年勳章

其實要吾要心裏有數
任何決定最重要吾好後悔

大宅

人命來喎,又唔係養唔起,我同老公想二胎都難

大宅

2019勳章

首先樓主唔好太悲觀 有左BB就小心身體 其實男人同女人的身體結構好唔同 女人一有左BB 就感受到同BB嗰種的聯繫 但個BB唔係男人個身體成長 男人可能要到BB出世先感受到 如果你老公對大嗰個好好 好大機會 佢見到 BB出來世後先改變主意

水晶宮

回覆樓主:

plan? 女已經40, 之後未必再咁易有BB
傷身係女, 唔係男, 講梗係容易

子爵府

照生,咁多意外?下次亦可能是意外。

這個男人太自私!

大宅

大個個幾大?女方經濟情況怎麼樣?

我就一定不捨得,但理智上應該再了解一下男方的壓力,為什麼那麼堅決?

男爵府

2019新春慶豚圓

如果女方有經濟能力, 有人幫手湊B, 就梗係生, 都40歲仲遲啲plan, 唔想生就小心啲, 邊有咁多意外

侯爵府

這個男人好自私 x 2

伯爵府

2019新春慶豚圓

開不了口 發表於 19-10-24 00:30
選擇題:
已經有個小朋友,而家意外有左,某啲原因老公話唔想要(無金錢上壓力,都係覺得自己年紀大,加埋其 ...

成40歲想再有唔係咁易,個媽媽都想要,又唔係養唔起,要佢落仔真係好傷心又傷身
俾我就會生出黎,自己做好要離婚既準備

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

1落 費事格硬出世佢唔湊咪做死我
不過會要求佢結紮
否則離得婚 因為即係自私 因我已落一次 佢一定會再搞架嘛 再有意外唔通又落呀

子爵府

果然做女人幾時都要保護自己
男人一句話唔要、落b,幾輕易
傷心同傷身永遠係女人
生落嚟又要預個男人唔幫手、唔湊b ,咩都唔關佢事,關係變差又係女人選擇生造成.....

大宅

生!BB係自己既,老公隨時換都仲得!

天珠殿

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

2.但真係有心理準備會影響到夫婦感情..同埋個男人未必會幫手理小朋友

首頁
23456...11

尾頁

跳至
熱門主題
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊