自由講場

跳至

首頁
34567...11

尾頁

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

又唔要bb又要搞大個肚,邊有咁多意外,搞大左又唔負責,男人一句唔要又幾難,落仔幾傷身同傷心,佢唔想生,你生左出黎唔好諗住佢幫手,第時佢一句話左唔生啦,你冇野講
Bty如果係我一定生,生左出黎佢唔好掂,賤格

侯爵府

經濟唔係問題既話,一定唔會落.
最多不求人,
乜都靠自己

大宅

TMC3012 發表於 19-10-24 08:12
大b幾大先? 佢老公大你朋友幾多?

大b4歲多,老公大佢10多年度

子爵府

BK Milk勳章

回覆樓主:

有錢養
緊係生啦
老公洗咩理佢感受
佢都無理你

落左,個心理債務,就係自己咩一世
好慘嫁

大宅

yuiyui82 發表於 19-10-24 09:37
又唔要bb又要搞大個肚,邊有咁多意外,搞大左又唔負責,男人一句唔要又幾難,落仔幾傷身同傷心,佢唔想生, ...

好笑喎,佢話如果老婆自己生自己養,話個老婆諗野唔會邏輯喎,話唔通收埋佢唔俾佢見,定係諗住連大果個都以後唔見,叫佢離開屋企喎

侯爵府

月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

我會咁諗 40歲仲生係咁有心有力去教
把口講生就梗係易啦
教育同陪伴成長先係重要

大宅

961123 發表於 19-10-24 01:54
意外?男人有責任的!大仔幾歲?女也有返工?

女無返工,但男俾嘅錢足以養多個,同埋唔會扣

大宅

yamiki 發表於 19-10-24 00:45
在這位老公眼中亳不起眼的小生命,在很多無己出的人眼中,珍而重之!請把他生下來吧!否則你會後悔,更什 ...

我都信會有報應

大宅

阿紫 發表於 19-10-24 09:42
我會咁諗 40歲仲生係咁有心有力去教
把口講生就梗係易啦
教育同陪伴成長先係重要

因為大果個都係得4,5歲,老婆有諗要重新湊又好辛苦,但又唔捨得落,加上大果個成日話好孤獨……好想要細佬妹,話會一齊湊……大果個好懂事好獨立的

男爵府

2019新春慶豚圓

做錯事,就要承擔,離婚,自己帶。

子爵府

2019新春慶豚圓

開不了口 發表於 19-10-24 00:30
選擇題:
已經有個小朋友,而家意外有左,某啲原因老公話唔想要(無金錢上壓力,都係覺得自己年紀大,加埋其 ...

大道理,一定係 照生

但問題係大家都未有計劃,而男方堅決唔想,咁最終生咗出嚟,男方金錢丶照顧都完全唔理小朋友,祇係理及勁偏心個大嘅,咁又係咪女方可以接受

到時為咗呢D問題,日嘈夜嘈搞到離婚,對大果個又係咪好

大宅

2019新春慶豚圓

選擇題:
已經有個小朋友,而家意外有左,某啲原因老公話唔想要(無金錢上壓力,都係覺得自己年紀大,加埋其 ...

既然冇金錢壓力,身體又許可的,就生,基本上個女既都高齡,之後都不見得個男會計劃再生

珍珠宮

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

會唔會出便已有人同佢老公生咗,所以先唔想要,因為男人冇乜理由會咁同埋講到咁絕

男爵府

選擇題:

如果冇經濟壓力, 身體狀況又OK, 我會揀2。
如果佢分析過, 原因係合理, 我都會聽佢。如果佢一言堂, 完全無視我感受, SORRY , 我會照生。
個肚已經喺度, 落仔佢講得易, 完全冇理過老婆身心方面問題。好過份! 又話自己年紀大, 之後又話遲下要先再生?
完全9588 , 遲下佢會反老還童? 如果只係PLAN , 唔生可以接受。但問題係現時個B已經STAY了喺肚裡面, 既然講得遲下再生, 點解現在唔要?
40生第2胎都仲可以, 但過多兩三年真係年紀大啦, 想要都唔好啦...

人生最可怕的, 不是遇到敵人, 而是遇到雙面人。

侯爵府

月餅勳章 好媽媽勳章 畀面勳章

開不了口 發表於 19-10-24 09:47
因為大果個都係得4,5歲,老婆有諗要重新湊又好辛苦,但又唔捨得落,加上大果個成日話好孤獨……好想要細佬 ...

到bb出世 個大既上小學
日日一大堆功課 補習
湊嚟湊去
加上佢老公大過老婆十幾年
即係50幾
唔難理解佢唔想要

珊瑚宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(1) 2018母親節勳章

Eunice0203 發表於 19-10-24 00:39
一定吾會落 d男人永遠吾會知落仔有幾傷女人身同心

侯爵府

2019新春慶豚圓

開不了口 發表於 19-10-24 09:44
女無返工,但男俾嘅錢足以養多個,同埋唔會扣

如果女無獨立經濟能力, 又無其他資產, 靠老公養, 40歲.... 咁嘅條件下, 我會好痛心揀放棄BB.... 調反轉, 如果個女人有經濟能力, 老公癲起上嚟趕佢哋走都可以應付, 我一定會揀生....

大宅

199707100304 發表於 19-10-24 09:58
如果冇經濟壓力, 身體狀況又OK, 我會揀2。
如果佢分析過, 原因係合理, 我都會聽佢。如果佢一言堂, 完全無 ...

佢有講過分析過,話唔知生左將來有好有唔好,話想排除唔好嘅一邊,所以想保持現狀,其他原因,大多數係佢個人感受,話唔想重新黎過之類……話就話大家傾,其實個女講乜都無得反抗

你講得啱,未有,唔要無所謂,問題
係都有了……

水晶宮

2019勳章

大宅

natnat_tsang 發表於 19-10-24 10:05
如果女無獨立經濟能力, 又無其他資產, 靠老公養, 40歲.... 咁嘅條件下, 我會好痛心揀放棄BB.... 調反轉, ...

大果個一定唔會無人養,老婆無做野,但有積蓄,要做野都可以做,係辛苦啲

首頁
34567...11

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊