自由講場

跳至

首頁
12345...11

尾頁

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章

無經濟壓力個男人要老婆落仔

超級差!

大宅

2019新春慶豚圓

回覆樓主:

有bb,係福氣,要

複式洋房

回覆樓主:

唔想生就戴套啦 邊有咁多意外呀

侯爵府

shiny2473 發表於 19-10-24 01:10
唔想生就戴套啦 邊有咁多意外呀

又唔避孕又要人落仔,賤到無倫。又拒絕見輔導,比條死路人行。我以前識人又係咁,個女人好想要小朋友,但都為佢落咗,到頭來發現個男人出面有其他女人。根本無必要為呢d自私精犧牲。

琥珀宮

回覆樓主:

意外?男人有責任的!大仔幾歲?女也有返工?

侯爵府

會照生,跟手離婚
(假設係堂哥啦,我怕有人認到我)
我前堂嫂就係因為呢個情況而同堂哥離婚
伯娘在家族飯局爆內情
當時仲話唔知堂哥諗乜,既然有咗咪照生
又唔係養唔掂

後來堂哥再婚,新堂嫂又生B
我地旁觀者深深覺得堂哥之前段婚姻好兒嬉前堂嫂好慘
兜兜轉轉,話唔想生又生
咪又係生幾個B

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

開不了口 發表於 19-10-24 00:51
話就話討論,其實係要認同同服從
老婆同佢講,自己高齡,唔同男人到80歲都有希望,問個老公如果自己堅決要 ...

你同老公感情點?
如果冇經濟壓力,冇健康問題,我一定唔會放棄個B。

男爵府

你預左生左出黎佢唔會樂意去湊,所有野都係你包辦,或者佢好唔心甘情願咁去做,嘈交時佢就會話:當初我都講左唔想再要多個,係你堅持要生,到時只會成日嘈交,佢睇你唔順眼同你傷心,求救無門

伯爵府

我會照生,40歲自己都想要但落咗佢我諗會後悔一世,但預咗婚姻破裂

瑪瑙宮

回覆樓主:

唔離婚1,離婚2

公爵府

回覆 tansyneko 的帖子

我家都有長輩親戚有過類似嘅情況,當年又係媽媽話要生,爸爸唔要,最後媽媽堅持生左,爸爸正眼都唔睇呢個 b,淨係錫家姐,細佬好慘,更慘嘅係媽媽三年後意外過身,你可以想像細佬真係喺一個完全冇人錫嘅環境長大,好彩爸爸再婚後嘅新媽媽好好,見到細佬冇人錫,佢就更加多 d 錫佢。而家細佬都成年了,同爸爸關係一直淡漠,只同新媽媽親近
如果你堅持生,預左老公唔會點樣愛惜呢個 b

Msolivialeung    發表於 19-10-24 07:15

伯爵府

2019新春慶豚圓

俾段落仔片佢老公睇 ,佢會唔忍心鉗斷佢骨肉掛

男爵府

我會選擇2,利申覺得佢有喲自私,個肚係你到唔係佢到,佢一句話唔想要,傷心傷身都係你

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

回覆樓主:

生,有小朋友係缘份,福氣! 請負責任!
如果唔想搞出人命, 其實應該做好預防措施,樓主老公都有責任! 唔係就咁就話唔要

伯爵府

mugtaitai 發表於 19-10-24 04:11
回覆 tansyneko 的帖子

我家都有長輩親戚有過類似嘅情況,當年又係媽媽話要生,爸爸唔要,最後媽媽堅持生 ...

咁個爸都幾無人性喎,雖然唔係佢想生仔,但仔都出世啦,係自己既血脈,仔個媽過身後作為親爸都唔錫個仔,咁記仇既

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 親子王國15週年勳章

開不了口 發表於 19-10-24 00:30
選擇題:
已經有個小朋友,而家意外有左,某啲原因老公話唔想要(無金錢上壓力,都係覺得自己年紀大,加埋其 ...

我傾向生,但丈夫的睇法都好關鍵。所以請問什麼是:
加埋其他野啦,講一大堆看似委屈的原因?

大宅

感覺老公有異心,我陰謀論啲

水晶宮

2019新春慶豚圓

如果真係落,以後唔會再同老公行埋,行埋就有機會有意外
個男人好自私,俾我會照生

水晶宮

2019新春慶豚圓

無論揀1定2,段婚姻都有裂痕

子爵府

2019新春慶豚圓