自由報料

跳至

首頁

尾頁

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 rain621 於 09-5-18 08:26 發表

我交開$168/month,我見佢加幾蚊一個月就算,點知睇返原來大家交咁平~~

如果你用o仔&7仔 加埋手續費都好貴下

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 cubixluk 於 09-5-18 14:01 發表
我啱啱續咗約 - $158/m , 上網 only, 其餘乜野都唔要

sales打來傾續約bb25=$157 我只是便你$1 哈哈

上網有人話bb25+wifi=$140

我同sales講有人以$140續bb25 佢死口吾認說是其它公司的

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 ##21# 於 09-5-18 12:59 發表
25M依家最平係幾多錢呀?

我都想知!
如果已經續約bb25 50 100 的媽媽
請說說你的續約價

男爵府

呢排個sales成日打電話嚟叫我續約25m/$171 per mth送家居電話簽24個月

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 mouse0231 於 09-5-18 18:15 發表
呢排個sales成日打電話嚟叫我續約25m/$171 per mth送家居電話簽24個月

家居電話吾好制啊!我媽話寧願用P記都吾用佢

男爵府

原帖由 alexャyau 於 09-5-18 18:18 發表

家居電話吾好制啊!我媽話寧願用P記都吾用佢

我都想用反p記,不過唔知續約有咩優惠??

禁止訪問

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 fat_popo 於 09-5-18 18:24 發表
我唔係用bb25~
我依家用bb50 + 高清機頂盒,
$180 /mth,

hkbn越用越貴!!!!!!:tongue: :tongue: :tongue: :tongue:

多謝爆料
如果你想sales出到最好offer最好send cut form

男爵府

4月尾打電話黎續約$157/25M上網, 24個月,
then隔1星期再打電話黎
$108x4個月+$147x20個月,送wifi=$140/月
跟住5月中打黎
$157, 送$500 park'n coupons = $136

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 kit7266 於 09-5-18 21:32 發表
$108x4個月+$147x20個月,送wifi=$140/月
跟住5月中打黎
$157, 送$500 park'n coupons = $136 ...

送500 咁好咖

別墅

原帖由 kit7266 於 09-5-18 21:32 發表
跟住5月中打黎
$157, 送$500 park'n coupons = $136 ...

我上年年中 join 個 plan 同你差唔多, 原價$208/月(bb25), 合約期2年, 當中有6個月免費, 平均$156/月, 之後再送$500百佳超市現金券, 所以最後係平均每個月$135。

$208 x (24-6) - $500 / 24 = $135

別墅

原帖由 wai2103 於 09-5-19 01:23 發表
我上年年中 join 個 plan 同你差唔多, 原價$208/月(bb25), 合約期2年, 當中有6個月免費, 平均$156/月, 之後再送$500百佳超市現金券, 所以最後係平均每個月$135。

$208 x (24-6) - $500 / 24 = $135 ...

嘩...搵返晒d單出黎睇睇, 同大家分享下我的經歷先, 都幾長篇架:

其實我個情況都幾特別, 之前其實一路都用緊香港寬頻(100M), 到上年年中, 香港寬 & 和記 d sales係咁打黎, 記憶中香港寬應該打過兩三次叫我續約, 而和記就打左起碼都有10數次叫我轉用佢地, 起初我自己覺得用開香港寬就唔想轉, 因為用和記會麻煩d, 要約師傅上屋企裝和加modem(和記上網要加modem)。

但之後因為香港寬的續約價唔吸引, 而同反地, 和記 d sales真係好有耐性同誠意, 起初由幾個低級職員打過黎之後, 再由一個我覺得係高級d又話得下事的sales打俾我, 佢初時俾我一個$13x/月的 plan, 之後$12x, 到最後我同佢揮到原價$188/月, 簽兩年約, 當中有9個月免費, 即平均$118/月(10M), 之後就係因為被佢個價所吸引, 就有想過轉過去。

但基於我唔係好信電話sales果d plan係最平, 所以我就去左旺角街上問左2個和記sales, 其中一個比較平, 寬頻+家居電話, 合約18+8=26個月約, 月平均$176/月(如果之前電話sales個淨寬頻價係$118/月, 咁個家居電話就只係$58), 因為我本身用緊和記家居電話, 而且又就黎要續約, 所以最後我就在街join左和記寬頻+家居電話, 而用緊香港寬就cut左。

點知和記上黎幫我裝寬頻時, 個師傅發現由於個寬頻信號太弱, 信號到唔到我屋企, 所以最後係裝唔到。唉...真係俾佢激死!! 一心想話轉去和記試下, 點知最後我都係要搵返香港寬, 攪到當中有2個星期係真空期, 無得上網, 真係苦。

雖然有2個星期無得上網, 但因果次的意外, 咁我先至可以以新上台客的價再用香港寬, 可說是因禍得福, 個價仲平過續約, 而且仲有現金劵添!

大宅

請問如何join你的plan,因i-cable合約已到期想轉,但街邊問過好貴!

別墅

原帖由 tkw 於 09-5-19 11:51 發表
請問如何join你的plan,因i-cable合約已到期想轉,但街邊問過好貴!

但我個plan已經係上年的plan黎架, 而家都唔知仲有無!
你試下在街上問多幾個sales, 因為我常常都會經歷, 問唔同sales得出的答案都會有機會唔同, 尤其在旺角, 因為一條街有好多個sales, 街頭的sales俾的plan同街尾的sales俾的plan都可以係唔同, 因為佢地分別係唔同的外判公司的sales, 所以d plan都有可能會唔一樣。

我上年個plan當中送果$500百佳現金劵, 是因為我曾經轉過去和記, 雖然和記果度有意外安裝唔到, 但因為香港寬有個plan係, 只要你係由其他網絡商轉去香港寬, 咁就會有$500現金券送。

所以你可以試下問問d sales而家仲有無呢個plan, 希望可以幫到你。

男爵府

我send左cut form la, 佢都係開$178 (bb25 + 家居電話), 我還價$168, 佢都唔制話做唔到, 我都費事理佢, 慢慢睇下先, 我又唔急.:D

大宅

今日下午又打嚟,25M要$170
啋佢都傻!

子爵府

畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章 BK Milk勳章

25M, 平均每月$122, 新客, 2年約(不過已經係07年12月開始)

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 carol-rol 於 09-5-19 13:53 發表
我send左cut form la, 佢都係開$178 (bb25 + 家居電話), 我還價$168, 佢都唔制話做唔到, 我都費事理佢, 慢慢睇下先, 我又唔急.:D

你唔急wo不過班sales比你還急

我親戚都以$140+wifi

班sales說來說去都是說指定公屋先做到呃d小市民

男爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

原帖由 ##21# 於 09-5-19 19:28 發表
今日下午又打嚟,25M要$170
啋佢都傻!

之前$185之後$173$之後後$170$最後$157睇佢仲有無得低

別墅

我記得上年我在旺角問價時都幾好笑架! 因為條街好多sales, 我一企響度望住佢地的宣傳海報, 佢地就會一窩蜂咁走埋黎。

最攪笑嘅就係...我對住果班唔同網絡商(網上行、香港寬、和記、i-cable)的sales講, 你地有平過$120的plan先至同我講啦! 最後就得返和記企係我前面, 哈哈。

不過和記因為安裝時出了意外, 所以到最後都係用返香港寬, 仲想話試下其他網絡商都唔得。

首頁

尾頁

跳至