自由報料

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

TTJJBIRD0521 發表於 19-10-29 08:19
恆生出左,書簿差額+2500+幼稚園開學津貼(k1 &小5)大家check check

開學津貼小學系幾多啊?方便講嗎?
出售靓靓衣服,价格实惠,不定时上新,欢迎新朋友加我,一齐“湿平”吧!!

男爵府

maymay3344 發表於 19-10-29 11:10

公開的....
https://www.wfsfaa.gov.hk/sfo/tc/primarysecondary/tt/general/amount.htm

男爵府

ivylui 發表於 19-10-29 10:33
我兩個小朋友小學,一個小朋友中學,只出咗兩個2500...
有無人同我情況係一樣?
...

我收到小學, 未收到中學播...

複式洋房

KarenChris 發表於 19-10-29 09:25
我都未出車船,可能要學校update 一次資料去學資署,我前年試過之後又要等11月
...

剛收到學資處回覆、車津有些還在核對資料中、有可能今個月都未必出到、如今個月無、就要等11月尾那期了

如我例子、今年是搬了屋轉了新地址、學資處要再同學校核實我地址資料、所以應該要下個月個期先會出了

大宅

回覆樓主:

.

大宅

cathyanson 發表於 19-10-29 12:06
剛收到學資處回覆、車津有些還在核對資料中、有可能今個月都未必出到、如今個月無、就要等11月尾那期了

...

我小一果個都未有

大宅

回覆樓主:

啱啱出左小學2500

複式洋房

MONKICHI88 發表於 19-10-29 11:28
公開的....
https://www.wfsfaa.gov.hk/sfo/tc/primarysecondary/tt/general/amount.htm

Thx
出售靓靓衣服,价格实惠,不定时上新,欢迎新朋友加我,一齐“湿平”吧!!

別墅

ivylui 發表於 19-10-29 10:33
我兩個小朋友小學,一個小朋友中學,只出咗兩個2500...
有無人同我情況係一樣?
...

我中學只收到2500+差額,車津無。自己check過有take車船津貼項目,打去問又係轉駁到1823等人搵我覆 。往時10月乜都出晒啦!搵咩吖

大宅

norton 發表於 19-10-29 16:24
我中學只收到2500+差額,車津無。自己check過有take車船津貼項目,打去問又係轉駁到1823等人搵我覆 :callm ...

咁唔通係小一未出?因為我好似有一份書津都未出

大宅

norton 發表於 19-10-29 16:24
我中學只收到2500+差額,車津無。自己check過有take車船津貼項目,打去問又係轉駁到1823等人搵我覆 :callm ...

我都冇收到車津,但唔記得自己有冇剔

別墅

ivylui 發表於 19-10-29 16:40
咁唔通係小一未出?因為我好似有一份書津都未出

往時中學就7月尾出左,差額+車津+$2500就今日出。睇番之前有無打簿或網上銀行過戶記錄。

男爵府

maymay3344 發表於 19-10-29 11:10

開學津貼小學都係2500

別墅

wendyau 發表於 19-10-29 16:59
我都冇收到車津,但唔記得自己有冇剔

我有影留底,所以double check 左先打去問,點知都係1823答我唔到想要嘅野。

大宅

回覆樓主:

想問下我什麼津貼都冇申請,咁小朋友會唔會呢$2500? 如有,係幾時會收到呢?

大宅

kingking888 發表於 19-10-29 20:27
想問下我什麼津貼都冇申請,咁小朋友會唔會呢$2500? 如有,係幾時會收到呢?
...

冇申請係冇的

男爵府

好媽媽勳章

請問STA是不是車津?
"彤豬b"愛"彤豬媽" "彤豬爸"愛"彤豬媽" :-) :-) :pint: :pint: :-)[img align=left]C:\Documents and Settings\User\My Documents\My Pictures\carton[/img]

複式洋房

回覆樓主:

學資處嗰邊話因爲我今年唔係用預印表格,交畀佢哋。而係去民政事務處攞表格填畀佢哋。所以要學校再批核確認。但學校嗰邊又收唔到確認書,有冇人好似我噉樣,唔係用預印表格交表所以收唔到車船津貼

男爵府

畀面勳章

回覆樓主:

剛剛學資署嘅回覆,關於收唔到車船津貼原因係因為系統無法一次過更新資料,所以有啲人收到,有啲就要11月尾先會出返。所以有申請但未出嘅就要耐心等候下了。

大宅

KarenChris 發表於 19-10-31 09:56
剛剛學資署嘅回覆,關於收唔到車船津貼原因係因為系統無法一次過更新資料,所以有啲人收到,有啲就要11月尾 ...

做野真係慢到一個點

首頁

尾頁

跳至