產前產後

跳至

首頁

尾頁

洋房

無經濟壓力,咁有緣份,要啦

別墅

SKB 發表於 19-11-9 00:00
做完T21,result正面,其實第一次照US BB已成形,仲有心跳聲,點捨得呢!而且醫生話唔要就要放藥自行排胎, ...

T21 result positive! 支持你捱埋去,真係緣份嚟架,送上無限祝福。

大宅

2020勳章

SKB 發表於 19-11-9 00:00
做完T21,result正面,其實第一次照US BB已成形,仲有心跳聲,點捨得呢!而且醫生話唔要就要放藥自行排胎, ...

照 T21
請問多少元,求介紹

洋房

Wonda 發表於 19-11-25 23:43
T21 result positive! 支持你捱埋去,真係緣份嚟架,送上無限祝福。
同意,我有朋友想要都緣份未到

子爵府

2019新春慶豚圓

Celine524 發表於 19-12-6 15:46
照 T21
請問多少元,求介紹

T21唔係照,係抽血驗有無唐氏及其他染色體有問題,大陸人除咗要黎睇B有無事,好多人其實係想盡快知性別要唔要。

我個醫生收$6500,唔係最平,但無特別貴,另加$800照(產檢),我先抽血,3-4日後左右護士call我report無問顯,一切安好,講埋性別比我知,咁我在下次產驗先攞report和醫生再講解,即相隔約一個月,其實份野都睇唔明既。

先問自己個醫生,一夠十週產檢時抽埋血,無事就唔洗睇report,有事實call你返診所見面,咁當無事咪下次產檢見而慳返照一次超聲波囉。

大宅

2019新春慶豚圓

SKB 發表於 19-12-9 09:28
T21唔係照,係抽血驗有無唐氏及其他染色體有問題,大陸人除咗要黎睇B有無事,好多人其實係想盡快知性別要 ...

樓主,我情況差不多
哥12
妹8
剛發現有
但近一年老公忙到長期不在家
經濟、體力、我身體⋯都支持不住
決定下了,卻好難受

大宅

回覆 clyeu 的帖子

好好調理,仲有兩個小朋友需要你,老公長期唔係身邊,好唔容易,媽媽加油!

大宅

如果BB正常, 大果兩個又已經唔使點理, 又無經濟問題, 比我會生。

大宅

我又係意外有第三個,已生左了
請問有第三個你地會繼續做野定做全職媽媽?

男爵府

2020勳章 2019新春慶豚圓

SKB 發表於 19-10-25 06:34
年中做柏氏末片婦檢,發現子宮頸stage 1癌細胞病變,醫生話唔洗緊張,再做小手術切多D驗真D,keep住3個月睇 ...

A仔既成因,醫生有冇解釋點解?

我睇過一些文章,通常是來自爸爸/父系那邊

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊