想生BB

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

charlenebb 發表於 19-11-8 19:25
就係抱住一試心態,都係朋友介紹,同老公傾左當去旅行啦!因為醫院尊做高0婦女,所以去試吓囉!流程同台灣 ...

日本那一間診所?

大宅

winnie1002chan 發表於 19-11-9 07:38
日本那一間診所?

不是診所,是醫院!杉山!

別墅

2019新春慶豚圓 2019勳章

winnie1002chan 發表於 19-10-25 19:40
係愛群做了兩次IVF, 做埋PGS, 都失敗左,可以點做?求救!(emoji)(emoji)

我都係一樣,依家心情好差,抽左幾次卵,好辛苦先有1粒pgs合格,但都著床唔到。之前香港做反而著床到,但最後小產。 唔知應唔應該再做pgs 。

複式洋房

冬菇B 發表於 19-11-11 21:05
我都係一樣,依家心情好差,抽左幾次卵,好辛苦先有1粒pgs合格,但都著床唔到。之前香港做反而著床到,但 ...

我都係,都唔知應該繼續試放,定係做PGS好。有啲人冇做PGS 放grading差嘅杯胎反而一兩次都得咗。有啲人做晒所有嘢放最好嘅胚胎,試左十幾次都著床唔到,一係就流產。仲可以點做?

大宅

回覆 BB仔和B仔 的帖子

我自己博一博,唔做pgs,放day 3 算,我抽過幾次,都去唔到day 5做pgs,心真的好累,又要day5又要pgs pass,對高齡的我實在太困難.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

冬菇B 發表於 19-11-11 21:05
我都係一樣,依家心情好差,抽左幾次卵,好辛苦先有1粒pgs合格,但都著床唔到。之前香港做反而著床到,但 ...

我個case同你好似啊!而家諗住再抽,部分放day 3, 部分養day 5做PGS 囉

民房

我喺台中做ivf,無做PGS,但醫院check到我免疫力有問題,要我打咩"人類蛋白"針,由植入到確定懷孕再到6週,10週,共打3~4次,每次打3支,每支千幾蚊港紙,另外由植入到10週,每日都食藥,塞藥,加打針補充黃體素😥,
所以我估哩兩樣嘢對成功懷孕都好重要!
如果免疫有問題,ec話係會排斥受精卵,不能著床,而著床後,黃體不足又會易流產!
希望大家check清楚,之後一切順利~

複式洋房

發表於 7 天前 |顯示全部帖子
會唔會係植入時間唔岩?
你可以上網搵下ERA,係用黎搵最岩你的著床時間的

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
ununfatfat 發表於 19-11-11 23:37
回覆 BB仔和B仔 的帖子

我自己博一博,唔做pgs,放day 3 算,我抽過幾次,都去唔到day 5做pgs,心真的好累, ...

係吖,我同意你的講法,對於髙齡又少卵,仲要養到Day 5,真係内心好煎熬,最難過等胚胎報告

大宅

回覆 Kelly-Mei 的帖子

我都唔知我的決定是對或錯,我只有4粒day 3發展正常及grading ok 的胚胎,諗住一次過放曬。

複式洋房

ununfatfat 發表於 19-11-17 13:51

我都唔知我的決定是對或錯,我只有4粒day 3發展正常及grading ok 的胚胎,諗住一次 ...

一次過放4粒?你有無免疫問题?

大宅

我係翁做,佢話我免役問題不大,不過我會放之前照食免役藥。

複式洋房

發表於 昨天 15:40 |顯示全部帖子
winnie1002chan 發表於 19-10-25 19:40
係愛群做了兩次IVF, 做埋PGS, 都失敗左,可以點做?求救!(emoji)(emoji)

請問你一共用了多少時間和共放了幾多粒胚胎呀?

複式洋房

發表於 昨天 15:45 |顯示全部帖子
yhyeung 發表於 19-10-25 20:12
基因問題真係有就有,無就無,並無咩嘢可以做,和養卵也無關的。應該係機率。

其實我那3 次抽卵,我都好 ...

第一次係咪即係一粒都冇得放呀?
第二次係咪放一粒?

咁即係驗PGS 係buy time嗎? 唔使浪費時間放below day 5 & pgs 唔pass既胚胎? 我還未攪清楚,好苦惱。

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊