時政擂台

跳至

首頁

尾頁

男爵府

拉比2018 發表於 19-10-26 15:22
點出事,好想知

等我哋開心下

間公司被查封。

大宅

SandyKL 發表於 19-10-25 22:40
Please listen !! This is an excellent experience indicating that China is far more civilized than t ...

咁咪好啦, 關員 又有禮貌

男爵府

拉比2018 發表於 19-10-26 15:22
點出事,好想知

等我哋開心下

但吾知仲出吾出到香港境就吾知道!

琥珀宮

savepeacehk97 發表於 19-10-26 15:24
呢d仔咪賤格law,自己本身都出出入入國內,講乜Q反逃犯條例呀。。。另外,又要做生意,又要走去反阿爺。 ...

最唔明係返一日大陸帶個人電腦 呢個相信係公司指派佢至返大陸,冇諗到已俾大陸列入黑名單。有腦就唔會出去示威啦!今次大陸好嚴正話俾香港人知,你班蝦毛慳啲啦!送都唔會接收你地呀!自我感覺貴重。

水晶宮

應該叫佢地去大陸示威

別墅

嗰啲打著英國旗美國旗的黑衣香港人,我哋走著台,時間會證明一切。關口被拒算什麼?小兒科啦。阿爺仲沒開始秋後算賬呢!對黑衣人來講,拖的越久,越難受。一時痛快,會換來幾十年甚至一生滴痛苦。 幾萬,十几萬,幾十萬黃尸,對14億15億人民來講,算乜嘢?極少數啦!自己拿計算器算下啦。

再過幾十年,香港也許不存在同內地關口了,也許,很可能。這個世界30年一大變。唯一不變的是,只要你還活著,你的身份和ID不會變。標註你身份特征的,一定不是你自己。

別墅

時代割命,好搞笑,在堂堂2019年的中華人民共和國的土地上,扎住中華人民共和國頒發的帶著中華人民共和國國徽的身份證和護照,在隸屬於中國香港的地盤上搞什麼時代割命?!
腦子裡裝的是豬屎的人,都不會這麼做啦!黑衣人的爹媽好可憐,白養了他們幾十年,竟然淪為炮灰。好可憐!

男爵府

setrea 發表於 19-10-26 00:10
係呀 我FB 撞到 3唔識7都舉

起碼要比黃屍知亂港係要有後果,唔好以為用拳頭就係真理!

jellomama    發表於 19-10-27 11:51

別墅

SandyKL 發表於 19-10-26 15:32
最唔明係返一日大陸帶個人電腦 呢個相信係公司指派佢至返大陸,冇諗到已俾大陸列入黑名單。有 ...

哈哈哈哈,你講的安!就係咁啦。唔會叫佢返嚟。這只是第一步而已。難受和極度難受還在後面,我堅信。

琥珀宮

深圳绿叶 發表於 19-10-26 15:24
黑衣人可以返大陸,不過要等到2047年7月之後。返到的方式就不好講啦,或者唔可以離開香港,或者叫佢哋2047 ...

可能佢地甚麽也沒有,所以做甚麼也無懼,亦因為生於太平盛世,不知道清白有多重要。

我年紀也不小,年輕時曾經到銀行面試做暑期工(本身是一份長工),被要求我有舖保,即由一個有店舖的老闆為我作擔保。那時起,我學曉人在社會,身家清白很重要。行差踏錯就必然留下紀錄,不知何時會影響自己與其他家人的前途。

生於亂世,慳啲啦!佢地擺個亂局出嚟,俾我呢班長輩痛苦就真。所以曱甴係低等生物,又點諗到咁長遠喎。

琥珀宮

delana 發表於 19-10-26 15:33
應該叫佢地去大陸示威

自送中?

別墅

summerDDa 發表於 19-10-26 15:28
但吾知仲出吾出到香港境就吾知道!

2047年前,估計仲可以。2047年之後嘛……哈哈哈哈
俾佢地出去同台灣人美國人英國人交流時代割命滴心得?如果俾你管制,你去唔去咁樣做?

男爵府

SandyKL 發表於 19-10-26 15:32
最唔明係返一日大陸帶個人電腦 呢個相信係公司指派佢至返大陸,冇諗到已俾大陸列入黑名單。有 ...

開頭吾信咁堅 點知C6朋友個朋友、自己親戚都這樣我就信 。係8月時!有個同事同個仔上大陸過關都比人查手機(開 頭以為假、但當事人自己講、個當時人612有和平上街)。之後都無再去遊行

男爵府

深圳绿叶 發表於 19-10-26 15:57
2047年前,估計仲可以。2047年之後嘛……哈哈哈哈
俾佢地出去同台灣人美國人英國人交流時代割命滴心得? ...

伯爵府

SandyKL 發表於 19-10-25 23:53
相信係用咗人臉識別。

仲話送中條例係送反大陸人返大陸?大陸冇咁低能免費養班異能人。班傻仔走係前線幫班 ...
講得岩呀,佢地真係蠢到幫富豪檔剎

琥珀宮

深圳绿叶 發表於 19-10-26 15:53
哈哈哈哈,你講的安!就係咁啦。唔會叫佢返嚟。這只是第一步而已。難受和極度難受還在後面,我堅信。
...

大陸只會放逐痞子,中港咁多經濟交流,呢個男仔都好難立足,佢老闆都唔慌俾得好評語佢,祝佢好運啦!

男爵府

SandyKL 發表於 19-10-26 15:53
可能佢地甚麽也沒有,所以做甚麼也無懼,亦因為生於太平盛世,不知道清白有多重要。

我年紀也不小,年輕 ...

最可憐是甚麼?我們努力經營除了自己、也為自己下一代!我覺得佢地班垃x 害左我的下一代!!認為吾跟佢地爭取民主是害我下一代!!我建議佢地死去別國求民主!認清這是甚麼地方、笫二!我也有自己爭取的自由、我已感覺香港、中國已經很多!點解要去破壞我有份的野!

男爵府

summerDDa 發表於 19-10-26 16:08
最可憐是甚麼?我們努力經營除了自己、也為自己下一代!我覺得佢地班垃x 害左我的下一代!!認為吾跟佢地 ...

多→好

琥珀宮

李斯特 發表於 19-10-26 16:04
講得岩呀,佢地真係蠢到幫富豪檔剎

係呀,如果要懷疑林鄭推逃犯條例突然積極,我相信係大陸為了打大老虎,而平民百姓鬧中共,都得鬼閒理,除非搖動到中共管治中國權啦!班黃絲被煽動就上腦,收錢都仲叫有揸拿,熱血果班真係蠢到加零一。

男爵府

深圳绿叶 發表於 19-10-26 15:40
嗰啲打著英國旗美國旗的黑衣香港人,我哋走著台,時間會證明一切。關口被拒算什麼?小兒科啦。阿爺仲沒開始 ...

希望不用等2047,現在香港一半是中資的公司!努力清除這班 孽 畜 ..就已經很好。

首頁

尾頁

跳至