美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

粉紅天空 發表於 20-1-10 07:15
樓主 我想問你做左幾多次先反黑?

我好似係做完第三次就覺得有啲唔妥

333s    發表於 5 天前

大宅

2020勳章

Cocochow 發表於 20-1-22 22:45
我好似係做完第三次就覺得有啲唔妥

而家點呀?

複式洋房

粉紅天空 發表於 20-1-23 09:00
而家點呀?

經歷左三個月查藥膏已經好返。醫生話其實可以再打返激光都冇問題,不過陳醫生嗰度啲激光真係太貴,我依家都搵緊有冇其他有信譽嘅地方可以做

333s    發表於 20-2-5 17:45

琥珀宮

2020勳章

Cocochow 發表於 19-11-8 11:58
去咗睇dr Henry Chan, 佢話我係嚴重反黑, 我底層係好深層荷爾蒙斑,要好小心處理。仲話正確做法應該要先查 ...

你反黑有冇好轉? 看了几次醫生?

陳衍里醫生(Dr. Chan, Henry Hin Lee)

皮肤激光中心?

原來要查藥膏一至三個月先至開始打激光。

打 pico 网上看到人多人反黑。淡斑更易反黑。
打太強, 經驗少, 技術不好。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

琥珀宮

2020勳章

Butao 發表於 19-12-5 22:29
我都係打完pico反而仲深色左 買左6次 打左4次吾對路停左 我搽e生D藥膏反而可以淡 不過時間要長
...

這么說, 还是打一次, 看下。也是 大風險。 細斑成大斑。
當初為何買6次? 还是非要6次才清?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。  

討厭衣来伸手 ,  饭来张口者 , 伸手党者。及想攻擊性就別討論交流吧。

大宅

Cocochow 發表於 19-11-8 11:58
去咗睇dr Henry Chan, 佢話我係嚴重反黑, 我底層係好深層荷爾蒙斑,要好小心處理。仲話正確做法應該要先查 ...

想問你,藥膏有冇得買架,醫生地址係邊,因為我都有反黑,大約幾錢?

大宅

Butao 發表於 19-12-5 23:59

我見佢寫picoway 1064 我喺個間叫perfxct medxxxl 度買 我打 ...

你搽左幾耐醫生藥膏先淡,邊個醫生,可否pm我,我都有反黑(emoji)

子爵府

Jm原本邊間打

子爵府

2020勳章

Cocochow 發表於 19-10-26 14:21
今次真大煲!平時都下做下普通針清, 1064 laser Facial,見啲荷爾蒙斑真係越來越多,又比顧問sell, 終於試 ...

邊間
開開心心又一天

琥珀宮

2020勳章

Cocochow 發表於 19-10-26 14:21
今次真大煲!平時都下做下普通針清, 1064 laser Facial,見啲荷爾蒙斑真係越來越多,又比顧問sell, 終於試 ...

1. 平時都做 1064 laser Facial,見啲荷爾蒙斑真係越來越多?

又說 1064 可除

荷爾蒙斑, 怎會

越來越多?

2. pico second

最安全嘅激光, 依家黑左?

啲斑好似大達咗好多!

又說 pico second

可除

荷爾蒙斑?

个人覺得是"操作者" 問題。經驗不足。
或者需要 combination 綜合治療。

[url=]「要有效去【反黑】係須要用【皮秒激光『雞尾酒』去斑療法】
『雞尾酒』係用美國【enlighten 皮秒】 ➕ 【excel V激光】 或 【Lumenis M22 脈衝光】
一次打『两部』儀器➡試做$1800或 打一部M22➡試做$1280」

一次打『两部』儀器

複式洋房

發表於 5 天前 |顯示全部帖子
333s 發表於 20-2-5 17:57
1. 平時都做 1064 laser Facial,見啲荷爾蒙斑真係越來越多?
又說 1064 可除 荷爾蒙斑, 怎會越來越多 ...

Henry Chan 都試過打到我嘅荷爾蒙斑反黑,之後佢叫我唔好再打,如果查药膏可好番,咁咪將個個d荷爾蒙斑打到反黑,之後揸药膏眯可清除荷爾蒙斑?真係唔make sense...

好彩我個朋友介紹我去間醫美,佢地就係用jm妳講綜合治療好番

大宅

LKAAUI 發表於 20-2-15 03:30
Henry Chan 都試過打到我嘅荷爾蒙斑反黑,之後佢叫我唔好再打,如果查药膏可好番,咁咪將個個d荷爾蒙斑打 ...

你有荷爾蒙斑 Henry Chan 都照幫你打激光?

大宅

Cocochow 發表於 20-2-1 17:11

經歷左三個月查藥膏已經好返。醫生話其實可以再打返激光都 ...

佢收費如何?好貴一次?咁如果佢係醫生就算貴起碼都呻有保障

複式洋房

favv88 發表於 20-2-15 03:59

你有荷爾蒙斑 Henry Chan 都照幫你打激光?

係啊, 打左2次結果就反黑左..

大宅

LKAAUI 發表於 20-2-15 04:16

我都有朋友因爲荷爾蒙斑睇過Henry chan 醫生,但佢唔suggest 我朋友打激光喎

琥珀宮

2020勳章

LKAAUI 發表於 20-2-15 04:16

你是什么肌膚?

2次結果就反黑左..

3次結果反果。

8次反黑。

A. 看 you tube 雷射後會反黑, 不同皮膚醫生 說法。

的確會反黑。看肌膚性質。

有的醫生 : N部机齊打。一个是打傷皮膚黑色素, 一个是保養。 那反黑可以不那么深。

B. 网上問過醫院皮膚料。。3-5个月淡化掉。risk 不是完全無。有印 wor。
后期可能要打 亮肤醫美。

Pico + M22
pico + enlighten
pico + others

琥珀宮

2020勳章

產生反黑之後該如何補救,注意事項如下:

1.暫時不要再接受後續的雷射治療,等待狀況好轉之後,再考慮繼續治療。有些患者購買的是療程式的雷射治療,若中間出現非預期的結果,應該先暫時停止,不要再繼續療程,可能會讓色素沉澱更加嚴重。

2.如果皮膚表面仍有傷口,須接受口服藥或外用藥膏治療,讓傷口加速癒合,減少感染的機會,縮短發炎的時間,可減少色素沉澱的嚴重度。

3.嚴格的防曬很重要,受傷的皮膚十分的脆弱,若接受過多的紫外線,色素沉澱將會更加嚴重。

4.以外用的美白成分及內服的美白藥物,讓色素加速吸收代謝出體外。人體代謝黑色素的能力會隨這年齡增加而降低,若代謝慢的患者,接受適當的美容療程及口服美白的藥物,會縮短改善反黑的時間。

https://www.mdnkids.com/uho_health/detail.asp?sn=597

琥珀宮

2020勳章

皮秒后变黑的斑点会消失吗,会恢复正常肤色吗?

反黑是会自然消失的,但需要一个事件过程,正常一个皮肤反黑代谢时间是12个月左右;但如果是用后期修复产品,反黑会消失的快一点,一般也要6-10个月左右!

https://jingyan.baidu.com/article/f00622281ff5e3fbd3f0c8b6.html

10M - 12M = 一年。

別墅

LKAAUI 發表於 20-2-15 03:30
Henry Chan 都試過打到我嘅荷爾蒙斑反黑,之後佢叫我唔好再打,如果查药膏可好番,咁咪將個個d荷爾蒙斑打 ...

可否介紹幫你打嗰位醫生 ? 咩名?

大宅

粉紅天空 發表於 19-12-14 18:17
我都打緊picosecond,係黎諾懿代言果隻機,做過research係香港造。

唔知係咪你果隻呢
我都係做緊呢部

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊