美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

象牙宮

bonnie1976 發表於 20-2-3 23:54
想問你,藥膏有冇得買架,醫生地址係邊,因為我都有反黑,大約幾錢?

...

你都有反黑? 打左几次反黑? 你是油性皮膚?

在那里打?
想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。
快乐不是拥有的多,而是计较的少。  

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

象牙宮

Cocochow 發表於 19-10-26 14:21
今次真大煲!平時都下做下普通針清, 1064 laser Facial,見啲荷爾蒙斑真係越來越多,又比顧問sell, 終於試 ...

停止一切。
另自己上网搜 反黑治療
google, youtube, 百度, 知乎, 小紅書, 新痒。

想不開、就別想. 得不到、就不要.  失去了、繼續笑.  擁有了、要珍惜。

生悶氣,發脾氣,煩躁,焦慮,失眠.   是指因生气(生闷气、怒气、着急上火生成的火气、思虑生成的郁气)。
理性討論交流者。

大宅

LKAAUI 發表於 20-2-15 03:30
Henry Chan 都試過打到我嘅荷爾蒙斑反黑,之後佢叫我唔好再打,如果查药膏可好番,咁咪將個個d荷爾蒙斑打 ...

Hello 想問下你去邊到打?同點綜合打?可以pm個醫美診所比我?thanks

禁止訪問

別墅

PuiPuiV 發表於 20-2-15 17:34
可否介紹幫你打嗰位醫生 ? 咩名?

我之前就係只信醫生,所以唔敢揾治療師打,之後係醫美打佢專門治療荷爾蒙斑,我朋友荷爾蒙斑都係佢地打清,所以咪比佢地試下,而且佢地仲可以保證我反黑左荷爾蒙斑都可打一次已轉淡,無效仲可以退錢,我都問過其他皮膚科醫生,無個敢話一定可減淡,有d仲話要做好多種療程,又話要打美白針,起碼洗4、5萬,但洗左咁多錢都不一定有效

我後尾只係治療師打,打一次反黑真係明顯減淡;佢地都有醫生,不過醫生反而無保證一次有效,可能處理反黑真係要好實戰經驗先得

333s    發表於 20-2-27 16:48

大宅

LKAAUI 發表於 20-2-26 14:44
我之前就係只信醫生,所以唔敢揾治療師打,之後係醫美打佢專門治療荷爾蒙斑,我朋友荷爾蒙斑都係佢地打清 ...

可唔可以介紹我

別墅

jjlovecc 發表於 20-2-18 21:24
Hello 想問下你去邊到打?同點綜合打?可以pm個醫美診所比我?thanks

打幾部機, 針對唔同斑會有唔同打法

複式洋房

LKAAUI 發表於 20-2-26 14:44
我之前就係只信醫生,所以唔敢揾治療師打,之後係醫美打佢專門治療荷爾蒙斑,我朋友荷爾蒙斑都係佢地打清 ...

打左幾次可打清?

別墅

kawing1223 發表於 20-2-29 21:04
打左幾次可打清?

要打12次呀,治療師話如果我d荷爾蒙斑唔係反黑左,打6、7次已打清,因為反黑左,所以要打多好多次,打荷爾蒙斑真係要真專業先好信

大宅

Cocochow 發表於 19-10-26 14:21
今次真大煲!平時都下做下普通針清, 1064 laser Facial,見啲荷爾蒙斑真係越來越多,又比顧問sell, 終於試 ...

打得太密或者做防曬唔夠,就有機會反黑, 我做pico都唔係咁好效果,唔好聽佢哋講,成日個個都話pico好,但係都要睇個人嘅接收效果,我做藍光laser,冇問題呀,之前塊面都有部分膚色唔勻循,跟美容師講咗之後,佢會特別針對唔同深色嘅位置 ,依家改善咗好多!

複式洋房

LKAAUI 發表於 20-3-9 16:04
要打12次呀,治療師話如果我d荷爾蒙斑唔係反黑左,打6、7次已打清,因為反黑左,所以要打多好多次,打荷爾 ...

綜合治療會唔會好貴呀?12次用左幾錢呀?

象牙宮

LKAAUI 發表於 20-3-9 16:04
要打12次呀,治療師話如果我d荷爾蒙斑唔係反黑左,打6、7次已打清,因為反黑左,所以要打多好多次,打荷爾 ...

打12次? 太多了吧?
你反黑几粒? 多大面積?

反黑方法: 刷酸, 水光針, M22, OPT, 激光。至少待3-6个月。
打斑是傷皮肤, 不是愈多億好。
皮膚修复, 需要過程。

補品, 也不是食的愈多愈好喲。

理性討論交流者。

別墅

kawing1223 發表於 20-3-10 12:59
綜合治療會唔會好貴呀?12次用左幾錢呀?

只用左2萬左右, 咁多醫生都無信心攪得掂,已唔係錢問題, 最緊要佢地保證有效

別墅

333s 發表於 20-3-10 13:52
打12次? 太多了吧?
你反黑几粒? 多大面積?

有差唔多細半塊面都黑左啊, 本來我d荷爾蒙斑唔洗打12次架, 因為皮膚反黑, 受左傷, 所以治療師建議我要安全d, 用低d能量黎打, 所以先要打12次, 無法啦, 經歷過名醫打唔代表有效, 起碼打12次每次都見到有好轉

複式洋房

回覆 Cocochow 的帖子

有得食藥𠺢咩?咁你最後有無食?

複式洋房

我都係果間preferect medXXXX 打picoway, 2018年開始打, 打完第一次個臉有敏感又痕又紅, 之後仲反黑添, 問個美容師點解會咁佢話第一次打未適應打多幾次就唔會, 之後佢地2019年出左部新機叫pico cue 叫我繼續試睇下會唔會打番好...而家個臉依然兩邊面額好黑好暗咁一啲都唔白淨, 唉! 都唔會點算好, 所以而家都停左唔去佢地到打斑了! 請間可以用咩方法去黑呢!

禁止訪問

首頁

尾頁

跳至