懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

大宅

一個月前驗到,但日日見啡見紅,去過2次急症,5周3已照到有心跳,但仍好擔心,因為之前已無左2次,今次又勁流血,去私家照都有心跳,8周,前日去政府覆診,仲有心跳,但心跳好快,於是今日去私家照,小天使已去左天堂,好傷心,我什麼都做唔到,我已好乖咁什麼都唔做,瞓左7日床,昨天先返工,今日再照就停左,個心好痛,除左哭之外,我什麼都做唔到,醫生話超高齡,流產率5成以上,今次已是第3次,個心真是好痛好痛

男爵府

回覆 wildbaby 的帖子

你能成功懷孕證明生育能力冇問題,下次懷孕前養好子宮,現在坐好月子,加油

大宅

Bb是緣分,養好身體,會再來的

男爵府

試吓食Q10, vitamin D, 肌醇 改善卵子質素

別墅

wildbaby 發表於 19-10-26 14:51
一個月前驗到,但日日見啡見紅,去過2次急症,5周3已照到有心跳,但仍好擔心,因為之前已無左2次,今次又勁 ...

我覺得中醫調理好有用,至少生育能力無問題,BB遲早會到心情都好重要啊,一定要放鬆同開心d

別墅

養好身體,下次bb 會再來。我也是小產了3次高齡,現在bb8個月。懷孕前飲多d 花膠湯,食葉酸,滴雞精,南棗水,努力!

wildbaby    發表於 19-10-27 17:21
wildbaby    發表於 19-10-27 17:20

大宅

回覆 wildbaby 的帖子

如果經濟情況可以,會唔會可以停工生小朋友,錢慢慢再搵,生完先返返工,養胎都緊要加油,調理好心情同身體,再嘗試。

wildbaby    發表於 19-10-27 17:21

大宅

一個月前驗到,但日日見啡見紅,去過2次急症,5周3已照到有心跳,但仍好擔心,因為之前已無左2次,今次又勁 ...

你會唔會去Check下免疫?可能有免疫問題而導致經常小產。

伯爵府

祝福你

大宅

謝謝大家,之前去左瑪麗想做ivf但醫生話我唔係生育問題,因已成功生左1個,而是年齡大的問題,過40歲小產率達5成,但我已連續2年小產3次,成了慣性小產,所以都唔知仲有沒有機會。

大宅

回覆 mommy2015 的帖子

我都有想過,但唔知去邊check,網上話去台灣,我又唔想去咁遠

大宅

回覆 ayako 的帖子

我應該就是這個問題,但現在食可能已太遲,因都41了

大宅

試下搵認同打薄血針食阿士匹靈的醫生睇,稀釋啲血,如有心跳之後停可能係血影響,我生二胎前都係無左三次,都係bk媽媽教,有左後我打薄血針到16週,食s阿士匹靈食到生,做左我就保到呢個胎了

wildbaby    發表於 19-10-27 17:22

大宅

你可以搵一啲醫生係認同食阿士匹靈同埋打薄血針,我生第二個之前都冇左三次,就係因為啲血太杰,我係有咗之後打針打到16週,食阿士匹靈到生之前,都係BK嘅媽媽教我

子爵府

祝福您,保重身體!

已刪除用户

大宅

你可能免疫方面有問題!找認同免疫懷孕的醫生check下!我自己糸免疫方面有問題,超高齡,之前已經幾次流產及化學懷孕,去了中山泌尿外科醫院免疫科治療,香港陳億仕醫生照顧,已產1囡及現懷第二胎。
台灣都有醫生認同免疫,亦可一試!

大宅

回覆 1882 的帖子

謝謝你呀!我個牙醫都話懷疑我有免疫系統問題,但網上睇過,要10幾萬先check到,唔知真定假,所以無再跟落去。

別墅

wildbaby 發表於 19-10-27 09:32
謝謝大家,之前去左瑪麗想做ivf但醫生話我唔係生育問題,因已成功生左1個,而是年齡大的問題,過40歲小產率 ...

我都是生完一個後,3次小產才生細女。我陀緊細女去政府產檢,問醫生點解我第一個女咁易有,第二個咁難,醫生話用盡晒所有儲左幾十年既野俾大女,再有第二個當然營養吾夠,所以叫我食足夠食物,養好身體再試,努力

大宅

回覆 Carmen8080 的帖子

謝謝你呀!

首頁

尾頁

跳至