懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

evalau14 發表於 19-10-27 18:01
回覆 wildbaby 的帖子

我都係第三次後qe驗到有免疫問題,我去呢到jm介紹的蔡柏林醫生到睇,佢解釋我知的, ...

請問蔡醫生同你睇到幾w? 仍有看?貴嗎?

別墅

回覆樓主:

我上個星期剛小產,8w明明仲係一切正常,bb有心跳,但到11w,突然話無左心跳。
我試過兩次流產,今次雖然都有喊,但無第一次傷心咁耐,但我仍然會諗番對上兩個星期,自己做左d咩、食左d咩,係咪自己又做錯野,不過醫生話,大部分流產原因都唔關身體事,每次都係個別胚胎,佢又話5個就有1個係咁,仲安慰我,呢段時間最緊要休息多d,3個月後又可以再嘗試懷孕。
傷心一定會,我都喊過傷心過,但如果再想要bb,一定要好好調理身體,樓主你要加油啊!

wildbaby    發表於 19-10-28 18:42

大宅

回覆 ononok 的帖子

我都幾年前睇,佢幫我睇到16週,因去政府生佢就唔再睇,我之後係睇另一個都buy 食阿士匹靈的醫生,但忘記佢叫咩名了我做俾監測排卵,要打薄血針,一個月前後睇幾次加攞藥大概一萬,好彩第二cycle就中了,唔係就好貴,我覺得可睇一次先,傾左治療方案,問埋價錢,蔡醫生幾好人,因睇得密,間中會免我診金

大宅

你是找陳醫生做免疫檢查?11000元?定只是你老公檢查就11000元?我老公之前在qm私家檢查左,好健康,所以是我的問題。

複式洋房

wildbaby 發表於 19-10-28 18:37

你是找陳醫生做免疫檢查?11000元?定只是你老公檢查就11000元?我老公之前在qm私家檢查 ...

我和老公驗,老公驗sperm,我驗免疫和其他有関病因,抽了7支血。

大宅

好耐無上來了, 謝謝大家的建議, 我已驗了免疫,基本上問題不大, 最大的問題因為超高齡,昨日QM教授話要30粒卵子先有一粒正常,聽到都好灰。

大宅

回覆 wildbaby 的帖子

試下睇中醫調理下身體再努力過....加油

wildbaby    發表於 20-4-28 10:57

大宅

wildbaby 發表於 19-10-26 14:51
一個月前驗到,但日日見啡見紅,去過2次急症,5周3已照到有心跳,但仍好擔心,因為之前已無左2次,今次又勁 ...

可能有免疫問題,應該去睇下醫生

別墅

其實可以睇中醫保胎,我第一胎都小*左,6周左右流啡,之後半年又有左,第二胎到4個月流啡,西醫一直同我照都話無事,但每次小便都有啡,好擔心,最後睇中醫保胎,而家小朋友快2歲啦

別墅

evalau14 發表於 19-10-28 18:03

我都幾年前睇,佢幫我睇到16週,因去政府生佢就唔再睇,我之後係睇另一個都buy 食阿士 ...

請問你嗰胎睇完蔡醫生後,再搵邊個醫生?有冇再打薄血針同繼續食阿司匹靈?謝謝!

複式洋房

會唔會睇中醫有幫助?
我知有個婦科聖手,博士級,識人兩次宮外孕流產後睇佢搞掂左
不過好貴的,有興趣請你pm我

wildbaby    發表於 20-4-28 11:02

大宅

ononok 發表於 19-10-28 15:34
同路人,我41 舊年7w小x一次沒心跳,當時連續幾天出血要用m巾,看qe沒給藥,看仁安給安胎藥,但仍出血,再 ...

你好,我想問加重藥是給了什麼藥?而BB 怎樣變形了?
我之前懷孕了有見紅,一直有食安胎藥...另外醫生話一見紅就打油針,粉紅都打,最後無紅都係胎停了...

大宅

凡事不能強求,隨緣,你自己也很辛苦吧!

wildbaby    發表於 20-4-28 11:00

男爵府

2024年龍年勳章

evalau14 發表於 19-10-27 10:43
試下搵認同打薄血針食阿士匹靈的醫生睇,稀釋啲血,如有心跳之後停可能係血影響,我生二胎前都係無左三次, ...

對。還有一有咗塞小白球,令身體有足夠的黃體。三個月後會由胎盤給黃體這就可不用小白球

轉載:
從孕前到懷孕初期,都是由卵巢的黃體來分泌黃體素;大約從懷孕十二週以後,會改由胎盤分泌黃體素,之後其濃度會持續上升,一直到100~200ng/ml。 劉蕙瑄醫師說明,此時黃體素的作用,主要是促進乳房組織的發育,因此孕媽咪常會有胸部腫脹的感覺,而這都是為了產後的哺餵母乳做準備。

wildbaby    發表於 20-4-28 11:01

男爵府

2024年龍年勳章

回覆樓主:

你search吓d關於 早期懷孕 /阿士匹靈 /黃體/孕酮 的資料

認同JM講,找一些對這類認同的婦產科醫生,一有咗就用此幫你。

wildbaby    發表於 20-4-28 11:03

男爵府

2024年龍年勳章

wildbaby 發表於 20-4-23 15:37
好耐無上來了, 謝謝大家的建議, 我已驗了免疫,基本上問題不大, 最大的問題因為超高齡,昨日QM教授話要30粒 ...

search吓資料:
備孕 大豆異黃酮

wildbaby    發表於 20-4-28 10:59

洋房

養好身體啦,心情都會影響個身,要唔要試下睇中醫,補一補。

wildbaby    發表於 20-4-28 10:59

大宅

wildbaby 發表於 19-10-26 14:51
一個月前驗到,但日日見啡見紅,去過2次急症,5周3已照到有心跳,但仍好擔心,因為之前已無左2次,今次又勁 ...

我都係超高齡,前日確認BB冇咗心跳 ,半年內流產兩次喇

大宅

回覆 大吉大吉 的帖子

應該是卵子問題, 醫生話得10%無問題

大宅

回覆 hhhhhhhh 的帖子

睇了, 花左3萬幾元, 我免疫問題不大,是年齡大

首頁

尾頁

跳至