自由講場

跳至
del  

首頁
12345...10

尾頁

男爵府

Del

JD930    發表於 19-10-28 09:55

伯爵府

減齡達人勳章

覺得佢男朋友阿媽好似猴着你阿妹份身家咁

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

真係關佢老母鬼事咩

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

回覆樓主:

飛左條仔啦
佢都無阻止佢屋企人,咩居心呀
好無大志,同埋第二點解要俾99住
男家人聽到人地有樓就流曬口水
想食埋人地d資產

你妹反感最好,姐係起碼佢自己係清醒
知咩事,不如搵過第二個啦。

我有兩個表姐都係靠自己買樓
佢地從來都唔出聲自己有樓,只會話係屋企人既,就算識左男朋友都唔會出聲

我覺得做女仔要識保護自己(包括資產)

JD930    發表於 19-10-28 09:55
wcpcelia    發表於 19-10-27 09:46
pistachio    發表於 19-10-26 23:23

男爵府

回覆樓主:

個男仔都有問題,你妹當初都只係打算比男友知自己財政,但個男就同媽講唔係好奇怪嗎?所以感覺男只係表面話比你妹話事實質已經同佢媽計算緊

pistachio    發表於 19-10-26 23:23

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

Yee_ng 發表於 19-10-26 22:28
個男仔都有問題,你妹當初都只係打算比男友知自己財政,但個男就同媽講唔係好奇怪嗎?所以感覺男只係表面話 ...

咪係!跟本算緊人d資產啦
個男仔唔方好人包括佢d屋企人

翡翠宮

2024年龍年勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

未有一紙在手
已經咁大口咬落去
比我會財政獨立囉

男爵府

我愛Corina 發表於 19-10-26 22:26
真係關佢老母鬼事咩

真係唔關, 但佢好熱心地籌謀

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

D..D 發表於 19-10-26 22:34
未有一紙在手
已經咁大口咬落去
比我會財政獨立囉

有都唔到駛貼大床掛

水晶宮

charlieXD 發表於 19-10-26 22:28
飛左條仔啦
佢都無阻止佢屋企人,咩居心呀
好無大志,同埋第二點解要俾99住
如果知道物業地址,查冊都知業主名字。

琥珀宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 減齡達人勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子探索遊 畀面勳章 Xmas吸收勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

回覆樓主:

男友先大問題,至大得益者,未結婚都咁,仲有將來,聽到都驚

水晶宮

charlieXD 發表於 19-10-26 22:33
咪係!跟本算緊人d資產啦
個男仔唔方好人包括佢d屋企人
係,早走早著,好過比人謀。

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bbsonyy 發表於 19-10-26 14:34
真係唔關, 但佢好熱心地籌謀

同佢地講返自己父母話未來老公想平起平坐就要拎錢出嚟買左層樓,否則唔好打層樓主意。

琥珀宮

Astra00 發表於 19-10-26 22:36
如果知道物業地址,查冊都知業主名字。

有心唔講的話,當事人擺明唔想人知,男人仲要去查人冊,咩居心 ,真係分手吧

侯爵府

回覆 bbsonyy 的帖子

你妹咁傻唔夠一年講晒D嘢比人知, 個男仔係好係醜都未知, 聽你咁講好有問題, 感覺係個男仔夾埋佢屋企人想呃你妹層樓, 個男仔好有問題, 叫你妹一腳申開佢, 識個第個啦

子爵府

bbsonyy 發表於 19-10-26 22:21
呀妹同男友拍拖唔夠一年, 同人地商量人生大事, 將自己成副身家講晒比人聽
佢男朋友做銀行櫃檯職員, 呀妹 ...

阿男朋友好恐怖跟本男朋友連佢家人都祇係愛你妹D錢

好彩你阿妹清醒

你叫你阿妹同男友講,話你同父母話幫佢投資,唸住全部資產轉移晒俾你或父母投資

跟著阿男友丶男友家人,應該會對佢冷淡同俾說話佢聽,過無耐肯定勁快求婚

珍珠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

bbsonyy 發表於 19-10-26 02:21
呀妹同男友拍拖唔夠一年, 同人地商量人生大事, 將自己成副身家講晒比人聽
佢男朋友做銀行櫃檯職員, 呀妹 ...

感覺男方表裡不一,口講尊重,但行動行為上出賣自己。無制止自己媽媽不停講層樓的事。

婚後男方一定好多控制,年輕人有本事,兩個自己買樓寫大家名最實際,睇下男女和男方有什麼反應

侯爵府

2024年龍年勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

男友都好大問題喎!

子爵府

回覆樓主:

好在你妹識反感咋,唔係話驚男朋友唔理佢乜都聽晒話。
不過佢地真係似hou住你妹份身家,提防下好啲,就算結左婚都唔好轉名,盡量唔好有錢銀瓜割

水晶宮

2024年龍年勳章 2024勳章 最關心BB問題熱投勳章 我的育兒心得勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

嫁左就更不堪設想

快散好過

首頁
12345...10

尾頁

跳至