自由講場

跳至
del  

首頁
23456...10

尾頁

子爵府

分手啦
大把男人揀,有錢有男人
冇必要要個擺明想食軟飯的

伯爵府

回覆樓主:

既然男友話尊重阿妹決定,就同佢講只講一次: 層 樓 唔 會 賣。因為係阿爸阿媽俾錢買,自己只係出名,所以就算賣,d 錢都係俾返佢哋,所以叫阿男友唔駛諗層樓。順便講埋如果日後結咗婚住喺度都要俾錢阿爸阿媽,當租樓咋! 等阿男友唔好以為唔駛俾錢就有樓住,仲當層樓係自己,未結婚已經諗定要點處置層樓。

公爵府

BK Milk勳章

bbsonyy 發表於 19-10-26 22:58
見甘多人提議呀妹分手, 講多少少, 呀妹之前失戀時去過算命, 個神棍(我同佢一齊去, 算我冇樣準)批呀妹 ...

搵過另外一個算命好少少架啦!或者去問下黃大仙求個簽。

侯爵府

醒目開學勳章

回覆樓主:

分手啦,依家人都傻嘅。
講笑:你收買另一個相士,叫佢即飛依件賤男,吾係你好大鑊。反正結咗婚,遲早都無埋層樓,博一舖。
一係叫你妹講,同個男講,婚後要搬番去佢屋企住,因層樓會放租,要比番一半收益家人,如佢想分依份租金,攞一半錢出嚟,買業權。

侯爵府

牛年勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 育兒性格勳章 想生BB熱投 畀面勳章

bbsonyy 發表於 19-10-26 22:58
見甘多人提議呀妹分手, 講多少少, 呀妹之前失戀時去過算命, 個神棍(我同佢一齊去, 算我冇樣準)批呀妹 ...

呢d神棍真係害死人

其實做人應該相信自己
嫁左仲衰過做女,咁嫁黎做咩!?

未結婚已經咁,結左對住佢班人都唔會有開心日子過啦~
唔好為想嫁而嫁!
有時做女仔面對愛情不要太盲目,咪盞俾男方果邊睇唔起。

子爵府

搵個個,唔駛驚,一個人其實並唔係世界末日

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

叫你個妹話比男家聽,5成首期係女家出嘅,話你父母要求男家還返首期,間屋任佢哋處置,包保佢哋以後唔敢提。

男爵府

多謝大家意見, 但厄男家話層樓冇控制權唔work, 因為呀妹一早已經講左佢自己錢買的

男爵府

bbsonyy 發表於 19-10-26 22:21
呀妹同男友拍拖唔夠一年, 同人地商量人生大事, 將自己成副身家講晒比人聽
佢男朋友做銀行櫃檯職員, 呀妹 ...

趁早離場,尼家人咁貪心,以後結咗婚,佢老公一定都係企佢阿媽果邊
做人,5好難为自己

大宅

charlieXD 發表於 19-10-26 22:28
飛左條仔啦
佢都無阻止佢屋企人,咩居心呀
好無大志,同埋第二點解要俾99住

講得好!個男人唔阻止已經非常大問題。

大宅

如果男朋友呀媽再提層樓件事,對佢講:上次聽完auntie講,返去問過媽咪,媽咪話層樓轉返名比佢,因為係佢比首期,睇吓佢地有咩反應,如果無問題關系可以繼續發展,但有問題的話,就可以試出佢地,咁就要考慮會唔會繼續一齊啦

珍珠宮

bbsonyy 發表於 19-10-26 23:04
呢樣諗得過

襯依家年尾,快啲 book 算命先生,唔好猶豫。

認真講,如果要咁嘅男家,我寧願一個人。今日貪得份身家,明顯就係瓜分完錢就走人,唔會係真心。

男爵府

回覆樓主:

我覺得呀妹條件好好, 又靚又有經濟基礎(自己睇自己妹, 可能有小小唔客觀), 偏偏執住個爛橙唔肯放手, 浪費自己大好青春
我提議過分手的, 但呀妹唔想, 我都唔敢成日提住, 驚呀妹唔再講野我知, 變相推佢去男仔果邊
暫時都係想保住呀妹資產先

伯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

bbsonyy 發表於 19-10-27 00:19
我覺得呀妹條件好好, 又靚又有經濟基礎(自己睇自己妹, 可能有小小唔客觀), 偏偏執住個爛橙唔肯 ...

介紹你妹妹去睇吓婆媳版,考慮吓婚前都咁嘅關係,婚後真係頂得住?

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

bbsonyy 發表於 19-10-26 22:21
呀妹同男友拍拖唔夠一年, 同人地商量人生大事, 將自己成副身家講晒比人聽
佢男朋友做銀行櫃檯職員, 呀妹 ...

左轉右轉,阿妹層樓咪又係比男家吞左

男爵府

你妹個男友好有問題,成家合埋想食埋你妹D資產,分手啦,呢D男人真係嫁唔過

大宅

男友無阻止,但有無要阿妹應酬未來奶奶先,如果可以講明不相往來就繼續拍,唔係就分手。真係要分析比阿妹聽,當奶奶60歲,現家啲人咁長命,80-90歲係好平常,要忍呢啲人20-30年,係好恐佈既一件事,除時比呢啲人搞到抑鬱,真係衰過單身

複式洋房

個男友好可怕, 佢都一定有份計劃呢D野架啦, 唔係佢丫媽點會知甘多野
真係早走早著

水晶宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章

佢男朋友阿媽好似「分」你阿妹份身家⋯⋯

公爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 環保接龍勳章 wyeth冷知識勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 開心吸收勳章

回覆樓主:

首先叫你妹做足安全措,打針又好食藥又好一定要由你妹自己控制確保有效。我相信個男人想盡快"意外" 搞大你妹個肚局佢結婚,進而謀晒你妹與家。
教你妹投資?笑笑口答佢:我層樓貴過你層樓啦,邊個投資叻D呢?

首頁
23456...10

尾頁

跳至