自由講場

跳至

首頁

尾頁

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

rebecca0113 發表於 19-10-27 13:30
呢個提意都唔錯,我改改,謝謝

如有小朋友,day 5 或day 6 可考慮去台場玩一日。銀座其實無乜好行(我覺得)。

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我係好媽媽 發表於 19-10-27 13:35
如有小朋友,day 5 或day 6 可考慮去台場玩一日。銀座其實無乜好行(我覺得)。
...

台場有那些地方行?

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章 hashtag影視迷勳章

rebecca0113 發表於 19-10-27 13:39
台場有那些地方行?

你上網google下。有摩天輪,有個indoor legoland ,有shopping, 有sega(唔記得個名)。可留一日架。

珍珠宮

2018復活節勳章 開心吸收勳章 hashtag影視迷勳章 有「營」勳章 叻叻勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章

我係好媽媽 發表於 19-10-27 13:42
你上網google下。有摩天輪,有個indoor legoland ,有shopping, 有sega(唔記得個名)。可留一日架。
...

好的,謝謝
多謝樓主開左呢個post
各位的資料都好有用

大宅

rebecca0113 發表於 19-10-27 13:30
Team lab??是在那區?
我要搵搵先

台埸

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

lkolks 發表於 19-10-27 10:23
更新第一次一個人去日本、計劃第一次行程、請大家幫幫手、謝謝

去程成田機場,回程羽田機場?
無記錯如你買 skyliner + 東京地鐵乘車券套票,skyliner 係一定要買來回車票先有得跟埋地鐵券,同埋 skyliner 除機場兩個站外就只得上野同日暮里兩站,你打算住淺草,要來回呢兩個站返機場先有用,咁你咪要轉多程地鐵去淺草? 拎住行李轉車會唔會唔太方便? 如果你唔打算回程係成田機場,其實搭京成 Access Express 單程由機場淺草,比 skyliner 平好多。
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 開心吸收勳章 畀面勳章

rebecca0113 發表於 19-10-27 11:36
我黎緊都同呀囡2個去東京,會住新宿Prince Hotel,有無JM知道呢間酒店好唔好?
因我都係第2次去,之前去係 ...

築地巿場已搬左去豊洲,我唔清楚築地有幾多部份搬左去豊洲,如果你想幫襯出名既壽司店,絕大部都已搬晒去豊洲了,我 6 月時去過豊洲巿場,坦白講除左新同乾淨外,無晒築地嗰種懷舊感覺,說實話有點失望,都叫值得到此一遊,我無幫襯嗰幾間出名壽司店因實在太長人龍,唔知同以前有冇分別。
生活在花旗國一年有 300 天陽光普照的城巿裡

珍珠宮

YuYuMother 發表於 19-10-27 11:43
去teamlab玩,朋友話好正。

我11月尾去都買左票了

是否klook 買?

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

bbc2018 發表於 19-10-27 21:29
是否klook 買?

係呀,買左用QR code 入場就得。

大宅

rebecca0113 發表於 19-10-27 11:36
我黎緊都同呀囡2個去東京,會住新宿Prince Hotel,有無JM知道呢間酒店好唔好?

新宿prince hotel ok呀,我每次都住呢間,築地搬咗去豐州,可順便去埋teamlab,順路,teamlab可上官網買埋票,用QR code入塲超方便,上野公園啱小朋友

珍珠宮

YuYuMother 發表於 19-10-27 21:33
係呀,買左用QR code 入場就得。

Thanks
今次plan 去台場,見佢有唔少新景。

珍珠宮

你囡囡喜歡動物嗎?我2年前同個囡去原宿,入了2間店可以睇小動物,去原宿買squishy。

上次去淺草,行下買下手信

出年復活節佢终於不去迪士尼,前一次去了海洋玩了一日

首頁

尾頁

跳至