網購天地

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

星仔媽媽 發表於 19-12-31 17:20
兩箱蘋果收貨了,我買90-95cm,每箱13個。一箱完好,一箱有3個爛果。
切開試咗一個,有小量糖心,味道酸甜 ...

咁得意我嗰兩箱係兩層既。。。

你幾時拍的? 我22號拍佢話應該同少糖心酸甜既一齊發

膠膜有污漬唔似係紙袋包住大, 你可以洗洗睇下污跡洗唔洗得掉, 我有三四個都係咁, 我削開表皮見入面無事就算, 你也可以把圖發給賣家看看他會否賠償(我無試過)

我有四個青的煲蘋果茶(切既時候試過唔酸, 不過味道淡了點) , 另外買咗枝清酒諗住浸蘋果酒

大家怕食唔晒可以煮牛油玉桂蘋果, 放上多士做小朋友茶點都一流

對我來說呢排成日食蘋果, 對腸道好咗好多。。。

子爵府

tammy2008 發表於 19-12-31 18:48

我26號晚拍,27發貨。
3個爛果有兩個是碰傷,一個果肉有部分變黑。
算了,都唔值乜錢,費事麻煩

大宅

2024勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

回覆樓主:

店主有問題。話是快遞問題,賠償3元,但條件要給好評,C6嬲嬲地立即差評,話不關快遞事,不接受有條件的賠償,叫他不要賠錢了。然後話我地'' 人心不足蛇吞象'' ,又話爛的不是他的,我地屈佢錢,又話會cap圖公開我,又話給差評我,又話廣東地區暫不發貨,總之話我騙他3元。
而家去淘寶,但看不到那差評,不知他是不是可以隱藏差評?

水晶宮

ngangougou 發表於 20-1-1 12:07
店主有問題。話是快遞問題,賠償3元,但條件要給好評,C6嬲嬲地立即差評,話不關快遞事,不接受有條件的賠 ...

謝謝提供!! 我還剛拍了一件紙袋, 買埋今次算了

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

ngangougou 發表於 20-1-1 12:07
店主有問題。話是快遞問題,賠償3元,但條件要給好評,C6嬲嬲地立即差評,話不關快遞事,不接受有條件的賠 ...

其實店主賠償而要求好評係好普遍, 但唔會當為條件, 賣家講野太直接, 不應該懶落集運。

我上次買安綠蘋果都有一個爛, 報比賣家佢即刻賠錢, 無講任何野, 我都識做比番個好評佢。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

翡翠宮

2018復活節勳章 認識瑞士牛牛第一回 玩具勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章

tammy2008 發表於 19-12-31 18:48

我做左二樽蘋果蓉果醬, 加少少檸檬汁, 不錯。
一杯香茗,一卷書,偷得半日閒散;一抹斜陽,一壺酒,願求半世消遙。

大宅

2024勳章 虎到金來勳章 畀面勳章

andyman 發表於 20-1-2 11:43
其實店主賠償而要求好評係好普遍, 但唔會當為條件, 賣家講野太直接, 不應該懶落集運。

我上次買安綠蘋果 ...

同意,買30個爛幾個好正常啫。但賴3賴4,仲話我地找個爛萍果放落去屈佢錢先最嬲。大佬,講緊嗰3蚊攪咁大龍鳳咩。

子爵府

回覆樓主:

到貨啦,試咗3個,一個芯爛咗,一個冇糖心,一個有一點糖心

子爵府

mloved0210 發表於 20-1-2 21:35
到貨啦,試咗3個,一個芯爛咗,一個冇糖心,一個有一點糖心

咁奇,啲貨包裝都唔同,我買31日收貨,無果層紅色膠紙。

水晶宮

星仔媽媽 發表於 20-1-2 22:24

我兩次收貨都無紅色袋, 睇埋今個星期六嗰箱睇下點

子爵府

星仔媽媽 發表於 20-1-2 22:24

大家都同一間?
我已食4個,糖心數量累計2個,蘋果唔係好甜,有少少粉;2箱共有6個爛。
上次係果欄買咗兩個新疆糖心蘋果,超甜勁爽多汁,超好食,仲要HKD7大大個;所以隔咗5日又去果欄買咗一箱新疆糖心蘋果,但係糖心量很小而且唔甜唔好食,所以應該每一次蘋果質量都唔一樣,大家唔使怕

水晶宮

mloved0210 發表於 20-1-2 23:19
大家都同一間?
我已食4個,糖心數量累計2個,蘋果唔係好甜,有少少粉;2箱共有6個爛。
上次係果欄買咗兩 ...

唉, 果欄。。。買得少兩三個就俾正野博你回頭, 到你買成箱就出古惑了

子爵府

大家都同一間?

月兒紅富士

水晶宮

大家都同一間?

但你果欄回頭買既係咪同一間來架?

山西蘋果計埋運費只係4蚊個, 性價比高好多

我下次都訂吓阿蘇克, 睇下會唔會撞手神買到正野

子爵府

tammy2008 發表於 20-1-3 00:11
但你果欄回頭買既係咪同一間來架?

山西蘋果計埋運費只係4蚊個, 性價比高好多

同一間吖,上次買嘅2個阿蘇克超好食

水晶宮

mloved0210 發表於 20-1-3 01:14
同一間吖,上次買嘅2個阿蘇克超好食

新鮮野都係好難預算到, 好似呢排我都成日買海膽, 同一間鋪買有時好甜, 有時臭既, 有時一次過買兩板, 一板臭一板甜, 又貴, 我都買到怕了

水晶宮

回覆樓主:

我今日收到貨了 , 蘋果算是漂亮, 外傷不多, 硬夾要挑就這四個有點小瑕疵, 切了三個, 一個無糖心其餘兩個有, 但糖心範圍不及我第一次買的大
而且口感有點粉, 雖然仍然多汁, 但會覺得粉粉沙沙的, 當然不及新鮮時候的爆汁情況了, 10度是粉, 1度是爽的話, 我覺得有7-8度了

這款有比膠膜的酸度低一點, 但感覺味道就啖了一點

我自己暫時不會再買了

大宅

tammy2008 發表於 20-1-4 19:34
我今日收到貨了 , 蘋果算是漂亮, 外傷不多, 硬夾要挑就這四個有點小瑕疵, 切了三個, 一個無糖心其餘兩 ...

樓主,而家仲有無買蘋果同蕃薯?仲當唔當"做"

水晶宮

fitman 發表於 20-2-1 11:05
樓主,而家仲有無買蘋果同蕃薯?仲當唔當"做"

而家有錢都無得買, 大陸規定放假到2月9呀

蘋果一早採收晒, 有存貨都係冷庫貨 , 蕃薯反而佢哋有專門地庫存放, 放耐都ok 糖量仲高(保存得好嗰啲)

有錢都無用呀而家, 人類幾秒少, 錢唔係萬能, 當然無錢更可悲

大宅

tammy2008 發表於 20-2-1 14:48
而家有錢都無得買, 大陸規定放假到2月9呀

蘋果一早採收晒, 有存貨都係冷庫貨 , 蕃薯反而佢哋有專門地庫 ...

希望疫情早日控制!

首頁

尾頁

跳至