網購天地

跳至

首頁
12345...14

尾頁

珍珠宮

tammy2008 發表於 19-10-29 23:56

應該星期五六先收到

「嘎啦蘋果我懷疑似 gala 蘋果」

對,我也是這麼想的。應該是不同的品種。無理由小的紅富士會變成gala蘋果。

奇怪,這家店好像去貨量大的,不是最大那種紅富士蘋果。我感覺大概是賣相差一點的就放在網絡銷售,賣相最好的可能讓人高價收去了。

店舖整體評分低看起來是因為店裡面的其他產品拖累。評分太低難以長期做下去,不知道來年還在不在。

水晶宮

平平常常 發表於 19-10-31 22:48
「嘎啦蘋果我懷疑似 gala 蘋果」

對,我也是這麼想的。應該是不同的品種。無理由小的紅富士會變成gala蘋 ...

嘎啦蘋果是七月左右開始賣的, 評價會比較多(現在快下架了, 賣的應該是倉庫貨尾了)

富士蘋果這半個月才成熟能賣, 所以評價比較少, 富士蘋果賣到十二月尾一月中左右, 要食快手

我覺得烟薯對我來說太甜, 糖蜜太多, 普薯也甜出的糖汁沒烟薯那麼多, 比較有薯味, 我自己覺得

焗要小型比較好, 小的也不是手指那種少, 比較像益力多的粗幼度, 一個人吃剛好, 不夠可以多吃一個, 但不會一個吃不完要保存

我都一次焗幾條, 想吃時才翻熱, 不浪費電力, 兩款蕃也不會變乾變硬

男爵府

魅力王子 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 睛靈勳章

回覆樓主:

用那間私集

大宅

瞓得好勳章 美好大世界2017勳章

回覆樓主:

有冇紫蕃薯推介?

大宅

其實係香港,買唔買到糖心蘋果?

水晶宮

fitman 發表於 19-11-1 20:11
其實係香港,買唔買到糖心蘋果?

要等冬天, 日本種, 果欄, 俾人呃既機會50%, 價錢貴三四五倍

大宅

tammy2008 發表於 19-11-1 20:13
要等冬天, 日本種, 果欄, 俾人呃既機會50%, 價錢貴三四五倍

甘真係要淘一淘

大宅

tammy2008 發表於 19-11-1 20:13

甘真係要淘一淘

水晶宮

回覆樓主:

我第二轉收貨了, 但重量少了, 訂了兩箱, 一箱 5kg, 一箱得 4.5kg, 扣番箱同膠袋重 647g, 淨果得3800g 左右, 算返大陸500g 一斤, 即得 7.8斤, 同佢頁面話淨果有8.5斤不相付囉。。。我旺旺嘈佢一輪, 佢話要查番快遞, 未覆, 我忍唔住又串佢一輪。。。後來老公話會唔會有快遞員偷咗, 我先醒起的確膠袋頂住嗰邊箱真係開咗條邊, 我以為係佢膠袋太漲頂開咗。。。我而家都唔知問題核心係邊。。。但裂已缺

請大家也把集運重量報一報, 看看是否只是我不好彩

今次一半大一半中細(其實我無所謂, 一個人嗰陣細細個都夠)

隨手切開一個細既又係糖心, 好矛盾, 唔知下次仲訂唔訂佢

水晶宮

回覆樓主:

食完飯隨手切兩個又係咁。。。

間店話聽日問到就俾個滿意答覆我。。。我反咗佢面喎點算呀。。。

大宅

tammy2008 發表於 19-11-1 22:09
食完飯隨手切兩個又係咁。。。

間店話聽日問到就俾個滿意答覆我。。。我反咗佢面喎點算呀。。。

即係第2批好吾好食???

水晶宮

maggietai 發表於 19-11-2 00:20
即係第2批好吾好食???

品質一樣, 味道一樣

大宅

tammy2008 發表於 19-11-2 00:25
品質一樣, 味道一樣

睇下佢覆你,都差成0.5kg

珍珠宮

“後來老公話會唔會有快遞員偷咗, 我先醒起的確膠袋頂住嗰邊箱真係開咗條邊, 我以為係佢膠袋太漲頂開咗。。。我而家都唔知問題核心係邊。。。”

那個開了的空間,夠位可以伸手進去拿一個蘋果出來,或者整條拿出來嗎?裡面不是有塑料包裝封住蘋果的嗎?8.5-7.8=0.7公斤,如果賣家沒有食言,那個被偷的蘋果也挺大個啊。

我試過一次,也是收到包裹後發現少了一樣東西。賣家出貨有稱重紀錄,我就給集運的重量給他看,做對比。確實就差了缺少那樣東西的重量。後來我仔細看看包裝盒,發現有個洞,就拍照給他看了。因為我是老顧客,他也是評價非常高的好賣家,所以他直接退錢給我。

珍珠宮

tammy2008 發表於 19-11-1 21:36
我第二轉收貨了, 但重量少了, 訂了兩箱, 一箱 5kg, 一箱得 4.5kg, 扣番箱同膠袋重 647g, 淨果得3800g ...

比較好的是,你收到的看起來都是紅色的,不是生的蘋果。有些賣家會摻一些比較生的。

另外其實大的蘋果貴一些,除非賣家給你摻了一些特大的,來平衡小於標稱大小,否則就是不老實。

75-80,跟80-85大小規格不一樣,定價不一樣。

水晶宮

回覆樓主:

剛剛隨手攞咗個就咁咬, 一咬開就成片糖心生到落 pat...痴晒線

大宅

tammy2008 發表於 19-11-2 17:20
剛剛隨手攞咗個就咁咬, 一咬開就成片糖心生到落 pat...痴晒線

好正,禁我即刻落單先

水晶宮

回覆樓主:

想搵吓有冇第二間一樣咁正/正過佢, 點知見到應該係同一賣家既新店, 評價比較多, 想看多點評價可以去望吓 (我自己未評)

【冰糖心大果 山西运城新鲜脆甜红富士丑苹果水果10斤一箱装批野生】https://m.tb.cn/h.eIU4eST?sm=13d857 點£擊☆鏈バ接,再选择瀏覽→噐咑№亓;或復zんíゞ这句话¢glqwYHPoJVY¢后咑閞(emoji)淘灬寳(emoji)

大宅

tammy2008 發表於 19-11-2 22:01
想搵吓有冇第二間一樣咁正/正過佢, 點知見到應該係同一賣家既新店, 評價比較多, 想看多點評價可以去望吓 ...

落左評價低d間,睇下最後收到貨係幾重先

珍珠宮

tammy2008 發表於 19-11-2 22:01
想搵吓有冇第二間一樣咁正/正過佢, 點知見到應該係同一賣家既新店, 評價比較多, 想看多點評價可以去望吓 ...

寧買當頭起,如果是我就會選擇旗艦店。新開的店會更注重一個好的開始。
舊店評價太低,看樣子會金蟬脱殼。

首頁
12345...14

尾頁

跳至